Før Haugesund hjemme

(c) EspenB
(© EspenB)

Kampdag, og Haugesund skjelver i shortsen. Les deg opp før du møter på Valle.   

Vålerenga varierer i prestasjonene, vi vet ikke hva vi får fra kamp til kamp. Det går fra gledesrus til håpløshet. Vel, det skjer jo også i en enkelt kamp.

En ting vet vi, og det er at i kveld er det 3 poeng som gjelder. Møt opp, syng deg hes for de kongeblå. Kampen starter kl 19:00 på vår egen flotte hjemmebane.

Hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg ikke studert tabellen før kamp. Jeg har ikke sett nærmere på hvordan Haugesund har gjort det i Eliteserien i det siste. Jeg kan ikke med hånden på hjertet fortelle deg hvilken plass vi ligger på akkurat nå. Hvis du tvinger meg til å si en plassering, så må jeg gjette.

Jeg forteller deg ikke dette for å illustrere hvor hjernedød jeg er, eller for å late som at jeg er for kul til å bry meg. Jeg vet godt at det begynner å brenne litt på dass, og at dersom vi taper i kveld så nærmer vi oss kanten av stupet.

(Vel Trond, jeg manna meg opp, stirra døden i brunøyet, eh hvitøyet og sjekka tabell så du finner stoff om det sammen med tropp, statistikk og litt annet nederst i saken. Hilsen EspenB - hardhaus)  

Jeg registrerer at spillerene, ved Magnus Lekven går ut å sier at vi er for gode til å rykke ned. Til det har jeg følgende å si: Det er på tide å vise oss det, i kveld, i kamp. Stå frem, kjemp som løver, vinn duellene, før kampen, ta ansvar, sett sjansene - og når dere har gjort det, ikke kollaps, stå kampen ut.

Forrige kamp var krise. Fra 0-2 til 4-2 på en omgang mot Stabæk. Jeg har prøvd å finne forklaringen, og den eneste jeg kan finne som har en viss sannsynlighet er at vi møtte Brann kampen før, og at det var et utbrudd av skabb i Bergen. Vår spillere må ha fått Bergensskabb og tålte bare en omgang. Landslagspausa har gitt oss tid til å kvitte oss med skabben.

Vår nye tribune, les Vålerenga sine supportere på den nye ståtribunen, har vært store siden åpningshelgen. Vi lager et enormt trøkk, møt opp i dag, bidra til stemningen så tar vi dette og avslutter med å kaste Haugesund på sjøen.

Takk til deg Trond, nå snubler EspenB inn med de kalde harde fakta:

Hagesund holder 5. plass med 36 poeng. De et 9 poeng foran oss som innehar en meget lite flatterende 12. plass med 27 poeng. Med seier i dag er Haugesund 3 poeng bak sølvet. De er et topplag om de vinner.

Vinner vi, klatrer vi forbi Sogndal, Lillestrøm og Kristiansund og inntar 10. plass. Det høres ut som en fin plan, vi går fra å være et bånnlag til middelhavsfarer. I alle fall til søndag, da vi møter Aalesund på Valle. Etter den veit vi hvor vi står.

Vi har historisk sett godt grep på Haugesund i hovedstaden. Vi har møtt dem her 10 ganger og står med åtte seire og to tap. Målforskjell 25-11 i vår favør.

Tapene kom i 2013 og i fjor. 

Bruttotroppen til kveldens kamp:

  • Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg
  • Enar Jääger, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Simen Juklerød
  • Samuel Kari Fridjonsson, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Abdisalam Ibrahim, Herman Stengel, Felix Horn Myhre, Chidera Ejuke, Bård Finne
  • Bilal Njie, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi, Aron Dønnum.

Bård Finne er tilbake etter skade.

Jääger og Fridjonsson spilte landskamper på tirsdag, så det er uvisst om de starter i kveld.

Vi har banka topplag på Valle før, og krysser fingrene for at det skjer igjen i kveld. Vi skal uansett gjøre vårt for å støtte gutta frem til seier.

Fra tribunen. Jeg håper å se deg der også.

Syng høyt, syng stolt, og heia VIF!

Iskrigerne spiller også i kveld. Les deg opp her.

Stor fortvilelse over at hockey og fotball spiller likt i kveld.