Veien tilbake: Vi reiser hatten og bøyer oss i kjerringa, Gjøvik neste

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Thomas Olsen


Vi hadde et dårlig utgangspunkt etter å ha tapt 3-0 i Askerhallen sist lørdag. Sparta slo Stjernen i sin serieåpning i Stjernehallen og hadde go’følelsen å surfe på, det og drøyt 1900 tilskuere i ryggen. Det var ikke nok, alle tre poengene ble med hjem til Oslo Øst. Og så skal vi til Gjøvik igjen.

Kampen mot Sparta i Sparta Amfi endte som kjent 1-0 i Vålerengas favør. 1-0 er i ishockey et oppsiktsvekkende resultat, vanligvis er det en 5-6 scoringer per kamp er i Norge. Tobias Lindströms scoring drøye 46 minutter ut i kampen var nok for Vålerenga. Derfra og inn var det bare snakk om å ligge lavt og vente på sjansene til å sette fart fremover de siste minuttene.

Det holdt. Det ble tre poeng og full pott. Sparta Amfi er vanskelig å tukte, Vålerenga klarte det.

Vi bøyer oss i hatten. Og kjerringa ble reist.

Artig var det også å se at Colin Spaberg Olsen gjorde manns jobb i førsterekka med «Tobbe» og «Røya». Kanskje får han sjansen igjen der til lørdag når første hjemmekamp går av stabelen i Furuset Forum lørdag, da gjester Narvik Sankt Hallvards menn. Det er synes jeg litt kort tid å skulle spille seg inn i rekka.

Sist lørdag i Askerhallen fikk Thomas Olsen to perioder på seg i førsterekka, men i 3. periode ble det sjonglert litt på rekkesammensetningen, for å forsøke og brekke opp Frisk Askers forsvar. Det gikk som vi vet relativt dårlig. Hvis man ønsker en permanent erstatter etter Ahlholm er man nødt til å gi det litt tid mener jeg.

Thomas eller Colin? Ja takk, begge deler egentlig. Dessverre går ikke det, og vi kan fort få se en tredje løsning lørdag. Kanskje Leo Johansen Halmrast? Han fikk noen bytt i førsterekka lørdag han også. Kanskje en hel kamp kommende lørdag kan gjøre susen? 16-åringen er gnistrende god, som sin far Stig «Myggen» Johansen var.

Nok om det for nå.

Gjøvik. Hva med Gjøvik?

Jo. Vi skal til Gjøvik igjen. 21. desember er kampen mot Storhamar flyttet fra Furuset Forum til fjellhallen på Gjøvik. Dette er ikke første gangen, vi har spilt to kamper oppi høgget der mot Storhamar tidligere, begge gangene gikk vi på en smell. Den først av de kampene var en fest, hallen var nesten fullsatt og Klanen hadde chartret tog.

Sist sesong var Furuset Forum vårt fort. Vi var ikke uslåelige, men mot Storhamar ble det nesten full pott.

Alle skjønner at det er pengene som gjelder når vi flytter kampen dit opp. At vi «selger» hjemmebanefordelen vår. Og det er i realiteten hva vi gjør, vi gir fra oss en klar fordel for å bøte på en veldig skral økonomi. Det er penger i må skaffe, og dette er en av løsningene.

Det er ikke én stor ting som kommer til å redde skuta, det er mange tiltak. Som for eksempel å selge Vålerenga-effekter i Furuset Forum. Det er neppe de store summene man drar inn på det, men for Vålerenga er hver krone inn en seier.

Sånn har det blitt av å spille i Furuset Forum.

På Gjøvik må vi vinne, og hvem andre enn våre gutter kan fikse den saken?

Å vinne på Gjøvik er ett av mange skritt på veien tilbake.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt!


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!