Veien tilbake: Våre unge krigere

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Mange er ikke klar over det, men Vålerenga har altså et rekruttlag, U21-laget. Det tilhører den samme klubben som Vålerengas A-lag.

Vålerenga er som kjent for mange delt i to klubber. Breddeklubben Vålerenga Ishockey som har alle lagene opp til U18/damelaget, og Vålerenga Ishockey Elite som kun har A-laget og U21. U21 er leverandør av unge fremadstormende spillere, og på U21 kan du spille ut den sesongen du fyller 21 år ung i.

I skrivende stund leder Vålerenga U21-serien med 56 poeng, Storhamar 55, og Frisk Asker og Sparta på 54 poeng. Close race, akkurat som i Get-ligaen. Få poeng skiller lagene i toppen, og sannsynligvis vil denne tette tilstanden vare serien ut.

Trenerduoen Frikk Juell og Simon Stolt Wang sine oppgaver er to-delte; være en stabil leverandør av fresh meat til A-laget, og å vinne serien og NM-sluttspillet. I fjor endte Vålerenga opp med bronse i NM-sluttspillet, og en 3. plass i serien: 3 poeng bak Frisk Asker og 6 poeng bak Stavanger. I semifinalen i NM ble det exit i semifinalen for Frisk Asker, mens bronsefinalen tok gutta i kamp mot Stavanger.

I og med at U21-laget er leverandør av spillere til A-laget kan det til tider være en utfordring å få satt sammen laget. Så langt denne sesongen har 8-9 spillere fra U21 fått prøve seg på A-laget, og det får konsekvenser nedover.

U21-laget følger stort sett det samme opplegget som A-laget med det unntak av at de normalt ikke trener dagtid. Et annet unntak er spillere som går på Wang, de trener noen økter flere enn de andre i skolens regi.

Spillerne på U21 enten studerer eller jobber.

Og selv om U21-laget tilhører eliteklubben så vokser ikke penger på trær (der heller).

A-laget fikk i en vanskelig sportslig situasjon tilført midler via en emisjon, mens U21-laget til en viss grad står på egne ben. Dugnad må til og det går for eksempel til sånt som måltider på treningsleir. Det er solgt noen krus for å få seg en porsjon kjøttkaker.

Jeg var til stede på hjemmekampen mot Frisk Asker i går lørdag, og selv om det var litt rusk i maskineriet, hentet gutta seieren hjem litt sånn Røymark-style: 22 sekunder før slutt satte Emil Hybertsen (1+1) inn vinnermålet og fastsatte sluttresultatet til 5-4. Andre spiller som har «en tå i A-laget» og som lagde poeng i går var Calle Spaberg Olsen (1+1) og Filip Lalande (1+1).

For trenerne på U21-laget er mye av jobben å forme spillerne. Forme dem til å passe inn i de verdier og den filosofien Vålerenga har. Dette er en takknemlig oppgave når man ser at det man sådd bli høstet. Og fra tid til annen går det ei kule varmt, men så langt har man unngått de helt store skandalene.

Noe som lover godt.

God natt Vålerenga. Sov godt i natt.

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!