Veien tilbake: Semifinalene skal i gang, Frisk Asker er motstander

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Villiam Strøm har akkurat puttet sitt første mål for sesongen.


De av oss som fulgte Lillehammer – Frisk Asker på TV 2 Sport something fikk rett etter kampslutt høre Shampos fløyelsmyke røst uttale blant annet «Frisk». Og dermed var det klart det de fleste antok, Vålerenga ville velge vinneren av Lillehammer - Frisk Asker, ikke Stavanger Oilers.

Med tanke på den rundjulingen vi fikk av Stavanger Oilers sist da vi møttes på tampen av serien (1-6) og i oktober (1-3) var det vel ikke så vanskelig å regne ut at vi ikke ønsket dem. Lang reisevei, en kjip hall å være bortelag i, et publikum med en «annerledes» kultur, og det fakta at de tross alt bare endte 7 poeng bak oss på tabellen sier nok.

Nå er det Storhamar som får bryne seg på laget fra oljetanken. Når Storhamar tar imot i siloen fredag aften, så tar de imot et lag som endte bare 3 poeng bak seg på tabellen. Jeg spår at disse oppgjørene blir veldig tette og målfattige – og at det trengs alle syv kampene for å få en avgjørelse.

Men hva med Frisk Asker da? Jo, de endte 30 poeng bak oss på tabellen. En skikkelig fest-sesong med andre ord. De startet sesongen på horribelt vis og slapp inn alt som kom dalende. Så fikk treneren sparken. Nytt ungt blod kom inn, og vips så Frisk Asker litt mer ut som seg selv igjen, småsutrete, gjerrige, og med evne til å komme på en giftig visitt i motstanders sone i ny og ne.

Vi raserte Frisk Asker i alle de seks møtene vi har hatt så langt denne sesongen. Det gir oss en uendelig stor psykisk fordel inn i semifinaleserien.

Jeg tror Frisk Asker kommer til å gi oss en helt annen motstand nå i semifinalene enn i serien. Vi var såpass overlegne i serien at de virket litt paralyserte mot oss, sånn sett at de tok kampene som gjennomkjøring, men satset hus, bil, hud & hår på å spille til seg mest mulig poeng fra lagene rundt seg. De la seg ikke, men det var ikke noe sprut over dem.

Det er vanskelig å ikke bli cocky når vi har de resultatene bak oss fra seriespillet. Men det er farlig. Vi har ikke vært helt på nett vi heller etter lanslagspausen, og serieinnspurten ble i overkant spennende, spesielt når Stavanger Oilers som nevnt slo oss 6-1 i Furuset Forum.

Men, vi vet hva som bor i dette laget, det har de vist oss gjennom 53 kamper i serie og sluttspill så langt. De er hardtarbeidende, de er kreative, og de er samspilte. Noen ganger virker det som de har telepatiske evner. Spesielt førsterekka har hatt noen scoringer ut av en annen verden.

Om vi får se sånne scoringer i semifinaleserien mot Frisk Asker kommer i høy grad an på målvakt Nicklas Dahlberg. Han har et meget høyt toppnivå, og har han dagen så tar han nesten alt. Heldigvis har han variert denne sesongen, og det er å håpe at han blir usikker når hockeymaskinen fra Oslo øst setter fart.

Jeg skal ikke tippe utfall av hverken enkeltkamper eller semifinaleserien i sin helhet, til det har jeg jinxa for mye opp gjennom historien. Vi har en klar fordel, vi er et bedre lag. I det ligger en forventning, men ikke så mye krav.

Krav kan spillerne stille til seg selv.

Første kamp er altså torsdag i Furuset Forum, med kampstart på det litt merkelige tidspunktet 19:30. På spørsmål svarer TV 2 at dette kommer av landskamp i håndball for kvinner. Norge – Danmark.

Javel.

TV 2 sin hockeysatsning når nye høyder.

Når det er sagt; TV 2 leverer som oftest bra på hockey. Sendingene på Sumo har blitt veldig mye bedre, og vi er lovet ytterligere forbedringer. Men å flytte kampstart til 19:30 er synd. De burde heller tatt i bruk TV 2 Zebra, jeg tviler på at fanskaren til «Ax Men» ville laget opptøyer i gatene med rosa vester om de fikk forskjøvet et program.

Det er allerede sent nok med kampstart kl. 19:00 i sluttspillet på hverdager. Det skulle vært kl. 18:30. For jo lenger ut på kvelden man starter kampene, jo færre av den yngre garde får vært med. Kampslutt etter kl. 21 er tungt å svelge for de med små, etter kl. 21:30 enda mer.

Men, det er for sent å gjøre noe med nå, nok sutring. Noen får være kloke når neste års sluttspill skal planlegges.

Men nå er det fest, sluttspillfest!

Semifinalene er et skritt på veien tilbake.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt...

Tidligere «Veien tilbake»:

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Mats Trygg, uten kølle i fullt sprang mot boksen.Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!