Veien tilbake: Så ble veien lang igjen

(c) Folkehelseinstituttet
(© Folkehelseinstituttet)

Sist gang jeg skrev, for ca. en mannsalder siden var rett før pesten slo til og samfunnet gikk i lockdown. Plutselig var det ikke noe å melde, sluttspillet ble avlyst og alt var bare sorgen. Et lyspunkt var at klubbene ble kompensert av NIHF/regjeringen for manglende inntekter fra sluttspillet som ikke ble noe av, men ut over det var det nada.

Så begynte etter en god stund små drypp å komme. Litt spillere som signerte. Calle Spaberg Olsen tilbake fra Sverige, ny kontrakt til Leo Halmrast siste tilskudd på stammen i så måte. En del gode enkeltnyheter.

Men alt overskygget av korona-krisen.

Pesten.

For, og jeg vet ikke om det har gått litt hus forbi, men nye Jordal Amfi står altså i fare for å bli ytterligere forsinket. Ikke dramatisk mye, men litt. Det er uteområdene som er problemet.

Det har tatt lenger tid å få de ferdige enn først antatt, og uten uteområdene klare kan man ikke åpne for publikum. Inne er hallen i rute, men ute er det altså «en dødsfelle» hvis 5500 hockeykåte gærninger skal stampe rundt i blomsterbedene.

Dette kunne vært «dramatisk» i en normal setting, men nå er det sånn at pesten er over oss uansett hva folk måtte mene, og seriestart i ishockeyens øverste divisjon er nå stipulert til 3. oktober. Grunnen er at klubbene naturlig nok håper på å få ha tilskuere på kamp. Per i dag er ikke det gitt.

Frem til nå har pesten medført at det ikke er lov med mer enn 200 deltakere på arrangementer, eksempelvis en fotballkamp. Vålerenga hadde første hjemmekamp for sesongen 21. juni mot Stabæk. 200 på Valle var triste greier, det behøver ikke lange utgreiinger for å fatte.

Dette er utendørs. Det er ikke tatt noen beslutning om hva som skjer med innendørs arrangementer av type idrett. Min magefølelse er at det blir neppe mer enn 500 tilskuere maks på fotballkamper ut året fra 1. september. Skulle jeg ta feil og det åpnes for mer vil jeg bli (meget positivt) overrasket.

Så er spørsmålet hva de gjør med innendørs arrangementer type idrett altså.

Det mangler en vaksine.

For orden skyld, arrangement er eksempelvis ikke en storskjerm på Kontraskjæret i Oslo som samler 800 tørstinger av noen supportere for å se blant annet Vålerenga – Stabæk eller Everton – Liverpool.

Det kan fort være at alternativet for å se Vålerenga Ishockey (eller de andre ishockeylagene) må gjøres på pub eller hjemme i stua. Det blir vel første gang Bohemen, Vertshuset og Øst er stappa på grunn av ishockey.

Men det er en trist grunn med et trist bakteppe. Slik det er nå er det altså ikke gitt at nye Jordal Amfi innvies med noe særlig publikum til stede.

Og det blir neppe tatt noen beslutning før nært opptil 1. september.

Så ble veien tilbake plutselig noen hakk lengre.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!