Veien tilbake: Og vi fortsetter mot verdensherredømme

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Vi vant altså mot regjerende norgesmester Frisk Asker hjemme i ungdomshallen på Jordal. Tar vi da en Sparta-logikk er vi norgesmestere i august. Sånn tenker de i Sarpsborg. Supporterne altså. For all del, det er bra å være sterk i troen, det så vi sist sesong. Og det er greit å kaste all realisme over rekka.

For å krumme nakken, gå på med iver og lyst. Score mål og holde tett bakover var den enkle oppskriften på seriegull. Så hjalp det selvfølgelig at vi hadde en førsterekke + en back som produserte hysteriske mengder poeng.

Førsterekka er nå splitta, Rasmus Ahlholm er bygones.

Vi må fylle hullet etter Ahlholm, men det spørs om vi ikke er for langt inn i silly season. På den annen side, Espen «Shampo» Knutsen er flink til å dra duracell-kaniner opp av hatten. Kanskje har han et par på lur nå også. Vi har akkurat signert Joachim Sundelius, en spennende spiller jeg tror vi får mye glede av, men er han noen ny Ahlholm?

Nå skal ikke jeg hausse opp Rasmus Ahlholm. Han var ikke Gud. Han underpresterte i sluttspillet to år på rad. Såpass ærlige må vi kunne være. Men takk for alle mål og assists, og lykke til videre.

Så klarte vi altså et delmål sist sesong, vi vant seriemesterskapet og det er et skritt på veien tilbake til toppen av norsk ishockey. Og det er mer metall å putte i skapet i Nye Jordal Amfi.

Mange mener serien ikke er noe annet enn 40+ kamper som et plasseringsspill til norgesmesterskapet. Men serien handler om å være best over tid, og det var Vålerenga siste sesong. Vi fikk en forferdelig down-periode etter landslagsoppholdet, og det ble ulidelig spennende på slutten, men gutta halte det i land.

Nå er treningskampene i gang for fullt og Spartas supportere er mestere i august, som de pleier forutsett at de vinner en treningskamp, og det gjorde de i spilleforlengelse mot oss i Sandefjord.

Vi gratulerer Sparta.

Målet kommende sesong er topp 4 i serien, verdensherredømme og NM-gull. Såpass må Vålerenga ta høyde av seg selv for. Dette med verdensherredømme er litt kinkig ettersom vi ikke spiller i Europa, men vi skal nok finne en løsning på det også. Når den gamle backhelten Atle Olsen kan få oss med i en epleturnering i syden skal vi nok finne skjulte veier mot world domination.

Det er bare å henge med på veien tilbake.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

(Under: Rasmus Ahlholm)

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Rasmus AhlholmForfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!