Veien tilbake: Og vi er (snart) i gang

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Jonas Oppøyen


Det er ikke mange timene til pucken droppes for vår del for første gang i Get-ligaen 2019/20. Vi er tittelforsvarere hva serien angår, men klarer Vålerenga gjenta bedriften?

Jeg tror - beklager - ikke det. Det er greit å rakne over hva jeg tror, men det endrer ikke innstillingen. Men jeg tar mer enn gjerne feil. Jeg trodde ikke vi skulle klare det sist sesong heller. Både før sesongen og ved et par anledninger underveis. Og jeg fikk nesten rett, det ble close race etter siste landslagspause.

Very close.

Men altså, først og fremst har vi mistet to viktige våpen som leverte poeng til de grader i serien: Stefan Espeland og Rasmus Ahlholm. Stefan Espeland dro til Tyskland og Rasmus Ahlholm inn i glemselens slør. Per i dag har ikke Ahlholm noen ny klubb.

Stefan Espeland kan godt finne på å komme tilbake til Vålerenga om noen år, Ahlholm ikke. Nok om dem.

For det andre har våre argeste motstandere både lært av sine feil og styrket stallene sine. Jeg regner Frisk Asker, som vi serieåpner mot lørdag, Stavanger Oilers og Storhamar som våre argeste konkurrenter denne sesongen.

Storhamar var f.eks. langt sterkere på papiret enn Frisk Asker i NM-sluttspillet i våres, likevel gikk de på en mentalt langvarig smell og Frisk Asker stakk av med «bøtta». Det gledet selvfølgelig en Vålerenga-patriot at Frisk Asker tok det når vi først var ute av NM-sluttspillet.

Misforstå meg rett, det sved skikkelig ille å bli utradert av Frisk Asker i semifinalene. Frisk Asker som forøvrig ser på Vålerenga som sin største fiende. Bare synd for dem at Vålerenga ser på Frisk Asker som en litt plagsom uekte fetter.

Men det var NM, det er lenge til neste. Først skal vi cruise gjennom 45 serierunder.

Eller?

Neppe.

Men det blir flere seire enn tap, det er jeg helt overbevist om. Grüner, Narvik og Manglerud Star: de skal alle være full pott. Eneste grunn til at det ikke skal bli full pott mot disse er om vi går i den klassiske fella undervurdering. Det tror jeg ikke vi gjør denne sesongen. Vi har et så ungt mannskap, vi har tatt opp en liten haug juniorer, at de etablerte nok er på tå hev og vokter seg vel for slike smeller.

De eldre etablerte kommer også til å påse at de yngre også vil være skjerpet og klare.

Sparta, Lillehammer og Stjernen tar vi på gode dager. Både hjemme og borte. Så får Roy Johansen og Espen «Shampo» Knutsen bare se til at vi har gode dager – alltid. De dårlige dagene kan vi ha mot Manglerud Star og kvalikkandidatene, vi slepe og slite oss gjennom de kampene. De kampene er vanskelige nok de altså, lag som møter Vålerenga har en evne til å heve seg. Dog ikke nok til å vinne mot våre rutinerte og gode spillere, ei heller de unge fremadstormende.

Det er ikke en spådom, det er fakta.

Uten å danse mer rundt grøten, jeg tror vi ender på en 4. plass i serien denne sesongen. Jeg tror de tre nevnte lagene Frisk Asker, Stavanger Oilers og Storhamar blir for sterke for oss. Jeg tror likevel at vårt i samtiden rekordunge mannskap kommer til å tukte Frisk Asker lørdag. Vi tar dem på guts, vilje og djervhet. Og at de undervurderer vårt delvis unge mannskap.

Jeg skal ikke spekulere i hvem av våre unge løver som får sjansen fra start, men er han med så se spesielt opp for Leo Halmrast.

Herligheten Get-ligaen starter altså for vår del lørdag i falleferdige Askerhallen, kl. 18:00. Det blir god stemning, men ingen laksepølser. Jeg tror ikke det blir laksepølser i hvert fall.

Det var et sært gratistilbud vi ble møtt med der ute i en kamp for noen år siden. For å være snill, det var spesielt, på alle måter.

Bygones.

Å knuse (Frisk) Asker lørdag er ett steg til på veien tilbake.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Mats TryggForfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!