Veien tilbake: Øvelse gjør mester

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Trening gir resultater, og øvelse gjør mester. Selvsagt gjør det det tenker du kanskje nå, men det er vel ikke så enkelt. La oss kikke litt nærmere på dette.

Mot Stjernen sist torsdag gjorde Vålerenga som de ville. Så mye at Steffen Søberg byttet plass med Joachim Svendsen til 2. periode. Han fikk ikke tilliten sånn helt uten videre, tvert om. Men, Steffen er førstekeeper av en grunn. Joachim er med på å pushe Steffen og vice versa, og Joachim vil få flere innhopp og sjanser er min spådom.

Og skulle Steffen få snue er det så visst ingen dårlig erstatter som vil innta plassen i målgården.

Og det er i tillegg ikke sånn at Steffen er et ferdig produkt selv om han tidvis er brilliant og helt umulig å score på (Hei til blant andre Storhamar!). Han trenger trening for å vedlikeholde nivået, og for om mulig å utvikle seg ytterligere.

Og så er trening forbyggende mot skader, både for keepere og utespillere. Og på spørsmål om Vålerengas treninger noen ganger er tilpasset andre lag svarer head coach Roy:

- Noen ganger, andre ganger ikke.

Men Vålerengas treninger er i sum tilpasset det nivået Vålerenga selv ønsker å ligge på, og så tar man opp i treningsopplegget noen eventuelle viktige elementer i forkant av noen oppgjør.

Nå vet ikke jeg om andre lag legger opp treningene sine etter hvilken motstander de skal møte, men det så unektelig ut som om Manglerud Star hadde trent mer på å rygge enn komme seg opp på banen da vi møtte dem i romjulen.

De tre scoringene de fikk i den kampen sa mer om oss enn Manglerud Star dessverre.

Bygones.

Nå er det altså ikke sånn at Vålerenga ikke bryr seg om motstanderne, men det er i høy grad et tema for spillermøte i forkant av kampene. På kampdag.

Mot Stjernen sist torsdag kjørte altså Vålerenga sitt eget løp og på med fullt tempo fra start. Take no prisoners! Akkurat som på trening. På trening er det bare ett gir: maks innsats. Og det betaler seg, mange av motstanderne blir sjanseløse når hockeymaskinen fra Oslo Øst starter kjøret mot mål. Da er det vakkert å se at det man har trent på dag ut og dag inn sitter som hånd i hanske, og at scoringene kommer som perler på en snor.

Det gjelder i høyeste grad også mot lag som Storhamar og Stavanger Oilers, ikke bare mot Stjernen og Manglerud Star. Tidvis i disse seneste kampene mot Storhamar og Stavanger Oilers så jeg i spill det gutta terper på i treningene. Begge kampene var målfattige, men spillet satt tidvis selv om det ikke ble omsatt i scoringer. Det gjaldt jo begge veier i begge kamper.

Det gikk jo bra til slutt i begge oppgjørene. 3-0 over Storhamar og 3-2 etter straffer mot Stavanger Oilers.

I utgangspunktet trener Vålerenga hver dag. Men så er trenerne litt generøse fra tid til annen, ergo får gutta fri innimellom. Sånn går det dag ut og dag inn, selv på kampdager trener laget. Ikke like intensivt og lenge som på vanlige dager, men trening er det.

Og apropos trening som forebyggende tiltak for at kroppen ikke skal rakne: Rasmus Ahlholm har vel ikke stått over en kamp siden han kom til Norge. Han snor seg unna det meste og unngår derved overbelastning og taklings-trøkker som leder til skade. Trening dag ut og dag inn, terpe på enhver situasjon; Rasmus går all in også på trening og er dermed klar for nesten enhver situasjon.

I tillegg er jeg ganske sikker på at Rasmus er laget delvis av titan.

Og det var litt om litt av hvert, nå venter kamp mot Ringerike hjemme i Furuset Forum.

God natt Vålerenga. Sov godt i natt.

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!