Veien tilbake: Lagbyggingen fortsetter

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Stefan Espeland


«Småfrosten brer seg og nå er det kaldt» starter en kjent Vålerenga-låt fra cupfinalen i 2002. Ser man på kalenderen så er jo det riv ruskende galskap (men det har snødd i mai i år!), men så lenge lagbyggingen pågår er det litt sånn feeling av høst her i gården, og ventetida blir litt kortere.

Og vi ønsker tre «nye» spillere velkommen.

La oss si det først som sist, dette er ikke ukjente spillere, og det er spillere som leveres fra egen ungdomsavdeling; breddeklubben og U21. U21 er som kjent for mange i den samme idrettsklubben som A-aget, mens U18 og nedover er organisert i breddeklubben.

Jeg skal ikke skrive et langdrygt epos om hvorfor det er organisert slikt ut over å si at skulle klubben til A-laget havarere økonomisk så vil ikke breddeklubben gå med i dragsuget. Og vice versa selvfølgelig.

Det har vært nødvendig blant annet ettersom begge skutene nært har gått over enda før, og gjorde det faktisk tilbake på 90-tallet.

Nok om, la oss se på hva som har ankommet.

Lars Erik Francke-Enersen, back. 20 år gammel, rager 186 cm. over isen, og stiler med 83 taklingsvillige kilo klare til kamp. Brede Csiszar og Stefan Espeland har takket for seg, og Lars Erik skal hjelpe til med å fylle gapet etter disse to.

På U21 spilte Francke-Enersen 42 seriekamper, scoret 8 og assisterte 22, noe som gir pene 30 poeng for en back. En +/- på +31 er også småpent. I U21-sluttspillet logget han 4 kamper, scoret to og assisterte på to mål, og det stod +6 i +/-.

Han fikk også 4 kamper for A-laget sist sesong, der noterte han seg for en assist.

Tobias Breivold, målvakt. 17 år gammel, stortalent som bakerste skanse. 176 cm. på sokkelesten, og veier 72 kilo. Perfekt size for en goalie. Spilte 36 seriekamper for U21 sist sesong, men en redningsprosent på 92. Sesongen 2017/18 fikk han med seg en kamp som «døråpner» på A-laget, så helt ukjent med garderoben er han ikke.

I U21-sluttspillet sist sesong stod han 4 kamper med en redningsprosent på småpene 97.

Så til slutt for denne gang, 18 år gamle Sander Frøberg. Forward som kom fra Lørenskog etter 2017/18-sesongen, men fikk ingen kamper for A-laget der. Spilte 40 seriekamper for Vålerenga i U21 sist sesong, logget 39 mål og 9 assist, en total på hyggelige 48 poeng, men en +/- på 28.

I sluttspillet for U21 ble det 4 kamper, 2 mål og 3 assists, og han endte med +4.

Fikk også istid i siste serierunde for A-laget mot Ringerike hemme i Forum, der var han så beskjeden å putte to mål.

For de som lurer på hva dette opplegget med +/- er, så er det rett og slett om spilleren har vært på isen når det scores eller slippes inn mål. Her regnes det sammen, slik at Francke-Enersens +6 i sluttspillet ikke nødvendig vis betyr at han ikke var med på å slippe inn mål. Tenker vi at han var på isen ved 4 scoringer imot må han ha vært på isen ved 10 scoringer i vår favør.

Til sammenligning hadde Stefan Espeland +36 i fjor. Selv om U21-ligaen er et hakk eller to ned fra A-laget forteller +/- noe om spillerens produktivitet sammen med mål/assists.

Jeg er sikker på at gutta gradvis kommer til å bite fra seg, og det blir artig å se dem på isen med verdens vakreste drakt på seg.

De blir gode å ha med seg på veien tilbake er min spådom.

Until next time:

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Tidligere «Veien tilbake»:

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Brede CsisazrForfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!