Veien tilbake: Kvartfinalene er bygones, nå venter vi i spenning

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Som kjent satte Vålerenga den berømte spikeren i kista til Manglerud Star sist fredag. 6-2 på tavla, 4-1 i kamper, og vips var det sommerferie for Manglerud Star.

At det ble 4-1 i kamper mot Manglerud Star skyldes et aldri så lite bananskall i den 2. kvartfinalen, den oppe i «garasjen» på Manglerud. 2-1 ble det til hjemmelaget, og selv om Vålerenga peisa på mot slutten hjalp det ikke. Hardtarbeidende små grønne menn, inkludert en gnistende Kris Joyce i buret holdt helt inn.

En langspurt kan man si.

De andre fire kampene i kvartfinaleserien vant Vålerenga komfortabelt. Gutta gjorde det nødvendige: scoret mål og nesten unngikk skader. Martin Laumann Ylven fikk en smell av Manglerud Stars Jesper Hoel i den 3. kampen, og måtte stå over de to påfølgende kampene.

Kampene Vålerenga vant var i kronologisk rekkefølge med resultatene 5-1, 4-0, 5-1 (borte) og 6-2.

Uansett godt levert av Manglerud Star på tross av forutsetningene. Men de er og forblir en plagsom slags lillebror, noe seieren i kamp 2 viser.

At Storhamar vinner 4-0 i kamper og Vålerenga 4-1 i kamper kan reise spørsmål om man skal ha rene kvartfinaler, om det er fornuftig med tanke på at lag syv og åtte på tabellen som oftest blir rene slaktofre. Det som taler for rene kvartfinaler er at man jo aldri i forkant helt vet kvaliteten på lagene «nedi der», og vips så kan en eller flere av dem overraske. Det skjer som oftest med lag fem og seks, men bevares, lag syv og åtte kan overprestere de også.

Stjernen holdt jo Storhamar i sudden lenge i første kamp i den serien, eller rettere sagt Tommy Johansen holdt Storhamar i sudden. Og Manglerud, ja de snappa en kamp fra oss.

Jeg holder en knapp på dagens system, og så får man bare håpe at lagene som spiller symbolske serier får holde seg skadefrie i det minste.

På kontoret til Espen og Roy, der håper jeg det tenkes Frisk Asker og Lillehammer nå. Vi har hatt et greit grep på gutta fra pengebingen denne sesongen, og det er ingen grunn til at semifinaler mot dem skulle bli annerledes. Noen walkover blir det ikke, men holder vi oss skadefrie skal vi knekke dem, vi har tross alt hjemmebanefordel.

Lillehammer slo vi i Kristins hall i desember, og viste dermed for oss selv at vi kan mestre den hallen og det laget på en god dag. Men Lillehammer er en nøtt å knekke, og jeg minnes med skrekk og gru kampen mot dem i Fruset Forum denne sesongen der vi tapte 7-5.

I skrivende stund er stillingen 3-3 i kamper mellom Lillehammer og Frisk Asker, og den avgjørende 7. kvartfinalen spilles i Kristins hall på Lillehammer i morgen tirsdag, og etter den kampen er ferdig skal Vålerenga velge semifinalemotstander.

Det er slik at best rangerte lag fra serien (Vålerenga) får velge motstander først, dernest får Storhamar den motstanderen vi ikke vil ha.
Alternativet til Frisk Asker/Lillehammer er Stavanger Oilers som i sin 6. kvartfinale slo ut Sparta søndag kveld. Jeg tror ikke vi velger Stavanger Oilers, de er hardere motstand enn det Frisk Asker/Lillehammer er, og reiseveien er kronglete og dyr. Vi skal jo spille minst to kamper der borte i vest i så fall.

Easy peasy tenker jeg, vi trenger bare å vinne alle kampene våre hjemme.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt...

Tidligere «Veien tlbake»:

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!