Veien tilbake: Kampen om seriegullet

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Det er ingen grunn til å bli cocky enda. Med overtidstap for Storhamar torsdag måtte jeg ta en tettere kikk på hvisomatte dersomatte. Rett og slett hvordan de ulike scenarioer kan utspille seg, og gi oss – eller ikke gi oss – seriegullet.

Oslo, lørdag 23. februar 2019

Denne februarkvelden ligger altså Vålerenga på førsteplass på tabellen, fire poeng foran Storhamar og fem poeng foran Stavanger Oilers, men med en kamp mindre spilt enn de to lagene. For Vålerengas del er det fire kamper igjen av seriespillet 2018/19.

Seriegullet er i høyeste grad innen rekkevidde.

Med unntak av oppdaterte tall har du lest denne innledningen før. Det er vanskelig å presentere de faktiske tall og forhold kort og presist på noen annen måte. Kjedelig men sant.

Men det nye tallet er fem, fem poeng trenger vi for å få overrakt gullet. Det blir nødvendigvis ikke enkelt.

Første stopp på vegen er søndag ettermiddag, borte mot Manglerud Star. Vi har hatt et greit grep på Manglerud Star denne sesongen. Vanligvis sklir vi på et bananskall eller to mot dem i løpet av en lang sesong, men i år har vi holdt oss på beina – så langt. Seier i «garasjen» på Manglerud vil altså bringe oss langt nærmere seriegullet.

Men det har Manglerud Star tenke til å hindre. De nekter å legge seg ned å bare dø, og har keeper Kristopher Joyce dagen kan det fort bli trøblete for oss. Sist vi var oppi der hadde han ikke dagen, og forlot isen i harnisk etter drøye 47 minutter. Målvakter generelt er en egen rase som har bra med temperament, og Joyce viste at han tilhører den rasen til det fulle.

Storhamar møter Frisk Asker hjemme i siloen sin i morgen ettermiddag. Med seier til Frisk Asker vil ikke Storhamar kunne hente oss igjen om vi vinner mot Manglerud Star, men selv om Frisk Asker er i flyten om dagen (2. plass på formtabellen siste fem kamper) har vi ikke noe tro på at de slår Storhamar i siloen.

Spiller Storhamar 60 minutter slik de spilte mot oss i store deler av 1. periode torsdag er Frisk Asker sjanseløse uansett hvor de befinner seg på formtabellen, selv ikke en Nicklas Dahlberg i storform i målgården kan redde dem da. Dahlberg har kamper hvor han er helt umulig å score på, men denne sesongen har han variert noe voldsomt i prestasjonene.

Kampen tirsdag kan bli en «spiker’n i kista»-kamp når det gjelder Stavanger Oilers. Tar vi den kampen kan de ikke ta oss igjen. Det samme gjelder Storhamar. Men igjen nevnt så er seier mot Manglerud Star en forutsetning.

Ergo, vi kan gjøre dette selv. Vi trenger ikke hjelp fra andre, og det er det beste utgangspunktet å satse på. Men vi må spille klokt og behersket, vi må være disiplinerte. Torsdag kveld mot Storhamar hadde vi et par feilskjær av et par utvisninger rett etter hverandre som ga Storhamar overtall.

Overtallet førte til mål for Storhamar, de utlignet til 2-2.

Bygones.

Men altså… For at vi skal ødelegge dette trenger vi kun å tape tre kamper, og Storhamar og Stavanger vinne sine. Da er det rasende enkelt: ikke tape. Kjøre på hva remmer og tøy kan tåle, fordi det kommer våre to rivaler til å gjøre.

Min spådom er at vi tar både Manglerud Star og Stavanger Oilers. Da blir kampene mot Stjernen (borte) og Ringerike (hjemme) rene parademarsjer.

Slår ikke min spådom til kan det ryke noen negler.

Kampen i «garasjen» i ettermiddag starter kl. 17:00.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt.

Tidligere «Veien tilbake»:

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!