Veien tilbake: Intet nytt er godt nytt

(c) Klanen
(© Klanen)

Det er pause i Get-ligaen, for Vålerengas del seks dager til. Pause betyr til en viss grad pause i informasjonsflyten også, men et par lyspunkter er det. Det er snappet opp. Det handler om «Camp Roy» og at Rasmus Ahlholm blir.

Men en gang Get-ligaen tar seg pause «et par dager» blir det tyst som i graven rundt Vålerenga Ishockey. Det kommer i høy grad av at Oslo nesten ikke har egne aviser eller tidsskrifter som fokuserer også på Vålerenga, med et hederlig unntak i Vårt Oslo mens serien ruller.

Men denne gangen har det plutselig dukket opp litt stoff, og det fra litt uventet hold.

Hockeysverige.se har en lang artikkel om Rasmus Ahlholm, og i den artikkelen fastslår Rasmus at han blir, i det minste ut sesongen. Det er selvfølgelig alltid en fare at spillere kan forsvinne på ethvert tidspunkt bare det rette tilbudet kommer, men når temaet først dukket opp er det gull & grønne at han banker fast at han blir som beskrevet.

Lillehammer-fansen fikk jo sitt mørkeste mareritt oppfylt da Alexander Reichenberg dro av gårde til Färjestad i Sverige, først på en måneds lånekontrakt som senere ble forlenget, og vips blir han der ut sesongen. En av grunnene til at Lillehammer nå ligger hjelpeløst på 4. plass på tabellen.

Jeg skal ikke legge ut hele artikkelen om Rasmus fra hockeysverige.se, den kan du lese selv her, men hvor viktig Rasmus er forteller poengfangsten og stabiliteten hans alt om. 71 poeng på 40 spilte kamper. Så viktig at de får det med seg på andre siden av grensen.

Dette med intet nytt er godt nytt som det står i overskriften er rett og slett forankret i Vålerenga Ishockey stort sett ikke får overskrifter og dekning i media med mindre det er noe negativt av litt størrelse det er snakk om. Dette er en tilstand man har lært seg å leve med, men derfor er det viktig å melde at alt er i orden innimellom, spesielt når vi er inne i en sånn periode med spillefri som nå.

Akkurat nå er gutta inne i en fire dagers friperiode. Dette etter at de har vært gjennom et blodslit på «Camp Roy». Roy Johansen var i mange år på landslaget kjent for sin «Camp Roy». Mange og knallharde økter for å ruste spillerne best mulig for et mesterskap på tampen av en lang sesong skriver TV2.

– Vi kjører en liten minicamp for å være best mulig forberedt til siste del av sesongen. Det er en bra gjeng som vil trene, som vil kjøre på, bli bedre og som ser utvikling i hver økt og det gir energi. Spillerne er veldig mottagelige for mye trening, sier Roy.

Når jeg var nedom treninga sist så kjørte man et pass på en halvtime, tok ti minutter pause mens isen ble preppet på nytt, og så gikk de løs på en periode til. Tempoet var skyhøyt, og jeg ble svett og sliten bare av å se på. Når de kjører så intenst er det av det gode at de nå er inne i en fire dagers friperiode, før det er full fart fra og med mandag av.

Og da er det virkelig full go go go – da går det i ett til man eventuelt vinner Norgesmesterskapet eller ramler ut av sluttspillet. Kvartfinalene starter allerede to dager etter siste seriekamp, og da spilles det annenhver dag inntil hver av seriene kvartfinale, semifinale og finale er avgjort. Er man heldig (les: dyktig) og avgjør tidlig får man noen fridager.

Nå iler jeg til å si at jeg ikke forskutterer noe annet enn kvartfinale, og serien er ikke over. Vi leder riktignok serien med beskjedne seks poeng men med én kamp mindre spilt enn alle andre - men vi skal møte alle lag én gang til.

Av de vanskeligste kampene kan nevnes Lillehammer og Sparta borte, og Storhamar og Stavanger Oilers hjemme i Furuset Forum. Bare der er det 12 poeng som skal fordeles. Nøkkelen er selvfølgelig Storhamar og Stavanger Oilers, tar vi dem klarer de neppe å hente oss igjen med mindre vi kjører på med totalhavari i de andre resterende kampene.

Og første stoppested i innspurten er Lillehammer borte. Sist vi var der oppe, 6. desember, vant vi knepne 2-1. Det bør vi gjenta, kanskje med enda bedre margin, det var nervepirrende å stå og se på. Jeg liker tette, jevne og tøffe hockeykamper – men i den situasjonen vi er i nå med seriemesterskapet godt innenfor rekkevidde kan jeg ta til takke med noen kamper som ikke er akkurat det.

Jeg tror det blir hardt nok hjemme mot Storhamar og Stavanger Oilers, så jeg sparer heller serie-hjerteinfarktene til de kampene.

Men før Storhamar og Stavanger Oilers kommer på besøk er det Frisk Asker sin tur til å forsøke å knekke Vålerenga hjemme i fryktede Furuset Forum. Skulle de snuble inn til en seier neste lørdag vil hele sesongen deres være reddet. Lite stemmer for Frisk Asker denne sesongen, men som de fleste lag lever og ånder de for å slå Vålerenga.

Det er uansett ikke en kamp noen tar lett på.

God natt Vålerenga. Sov godt i natt.

Tidligere «Veien tilbake»:

Hva er fortjent
Ti år med tørke er nok
Våre unge krigere
Øvelse gjør mester
Det er nå det gjelder
Nå kan serien avgjøres
Velkommen


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!