Veien tilbake: Et bananskall, en halv seier og en drømmedebut

Ingen forbindelse

Det ville seg ikke for Vålerenga i nord, og det ville seg ikke lørdag aften heller mens fotballguttene spilte knokkel i stasjonsbyen. En som derimot gjorde sakene sine med bravur er Tobias «Tuben» Johansen Breivold.

«Tuben» er Vålerenga 3. keeper denne sesongen og sønn av gode, gamle Tom Johansen med en haug bøtter for klubben. «Tuben» har gått til Narvik på utlån i 2-3 kamper da deres goalie Partanen har fått snue i en sene eller to. Lover godt for Narvik at stjernekeeperen er skada så tidlig, lover dobbelt. Godt for «Tuben» å få vist seg frem og få viktig matctrening.

For «Tuben» hold Narvik inne i kampen, men en redningsprosent på 95 % var han stor.

Like bra gikk det ikke i Narvik. 6-3 ble fasiten, siste i åpent mål. Kollektiv svikt. Risky å la Joachim Svendsen stå. Kanskje kunnen Steffen Søberg stått bedre.

Veien tilbake til Jordal Amfi kan bli lang og bulkete selv om vi nå teller måneder om spillerne ikke klarer å ha fokus – i alle kamper. Om de ikke klarer å yte sitt beste selv på dager hvor det kollektive svikter.

Da må enkeltspillere stå frem og vise vei.

Men vi kan ikke stole på at Steffen Søberg og Joachim Svendsen skal gjøre hele jobben for oss. De er gode, men de trenger hjelp.

Mot Lillehammer var det dog lysere, men vi klarer bare 2 av 3 poeng.

Vi takker «Tuben» for ukas lyspunkt og gleder oss til fortsettelsen.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!