Veien tilbake: En lang og potensielt bulkete vei

(c) Klanen
(© Klanen)

Det ville seg ikke for Vålerenga i Stjernehallen tirsdag aften. Kollektivt hadde man en dårlig dag på jobb, og det straffer seg selv mot antatt langt dårligere motstand.

Det er selvfølgelig helt feil, men onde tunger vil ha det til at når Villiam Strøm scorer så er det dårlig stelt med resten av laget. Det er selvfølgelig tøys og tull, Villiams mål var flott og kom på et tidspunkt av kampen vi virkelig trengte det.

Det var forøvrig Villiams andre scoring for sesongen. I fjor scoret han bare i NM-sluttspillet, men hadde 16 assists i Get-ligaen. Villiam Strøm er kanskje, det vil sesongen vise selvfølgelig, et eksempel på at enkelte spillere trenger tid på å bli ordentlig varme i trøya i Vålerenga, gjerne ett år.

Men, Filip Lalande startet det som antatt skulle være en grei gjennomkjøring for Vålerenga i Stjernehallen ved å sette inn 1-0 i vår favør etter 9(!) sekunder. Nevnte Villiam Strøm reduserte til 3-2 etter snaue 45 minutter, og «Tobbe» til 4-3 da deg gjensto snaue to minutter i spill fire mot fem med åpent mål.

Men flere pucker kom seg ikke inn der vi helst ser dem. Det var close et par ganger til, men som sagt ikke noe mer uttelling. Skuddstatistikken 22-24 vitner om at vi er med, men vi eier på ingen måte kampen, Stjernen kjemper oss ut av vårt eget spill.

Vi hadde før kampen 12 poeng mer enn Stjernen, 18 totalt. Stjernen på 7. plass, vi på 3. plass.

Vi burde vunnet denne kampen.

Hvor var spillet fra kampen mot Frisk Asker sist lørdag?

Svaret er at ingen er så gode til å gjøre seg dårlig som Vålerenga. Vålerenga er fra tid til annen sin egen største fiende. Det kommer noen sånne hver sesong. Vi hadde en slik mot Narvik også der en god Joachim Svendsen med noen fantomredninger sørget for at vi fikk med oss tre poeng fra den kampen.

Veien tilbake til Jordal Amfi kan bli lang og bulkete selv om vi nå teller måneder om spillerne ikke klarer å ha fokus – i alle kamper. Om de ikke klarer å yte sitt beste selv på dager hvor det kollektive svikter.

Da må enkeltspillere stå frem og vise vei.

Men vi kan ikke stole på at Steffen Søberg og Joachim Svendsen skal gjøre hele jobben for oss. De er gode, men de trenger hjelp.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!