Veien tilbake: En blir – en annen flyr

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Stefan Espeland


Det er den tida på året. Da folk forsvinner, da folk blir og da folk kommer. Silly season er over oss med full kraft, og de første nyhetene har allerede landet. Sist gang meldte vi om kolossen Villiam Strøm som signerte for fire nye år, denne gang er det to andre figurer det handler om.

For det skjedde omtrent rett etter at vi hadde skrevet om Villiam Strøm, at nyheten om at Stefan Espeland forlater oss kom. Stefan skal til Fischtown Pinguins i den øverste ligaen i Tyskland, DEL.

Jeg er ikke overrasket, og jeg unner Stefan sjansen. Han har hatt en hysterisk sesong i Vålerenga, og satt et par rekorder. Flest poeng av en back, og flest assists av en back. Min spådom er at de rekordene får stå lenge.

Jeg regner med at alle tar i av fulle lunger og ønsker Stefan lykke til i Tyskland, og ikke minst velkommen tilbake når tiden er inne (eller ute) igjen!

Og så er det han som blir da. Head coach Roy Johansen.

Roy har signert for to nye år i førersetet for St. Hallvards menn, og det gledes. Roy, med god hjelp av Shampo, coachet gutta til et smått sensasjonelt seriegull forhenværende sesong. Å ha fortsatt kontinuitet på trenersiden er meget viktig, og Roy er på alle måter vår mann.

Både som spiller (6 NM-gull), som trener, og tilbake igjen som trener etter – la oss kalle det – et landslagsopphold.

Og de jeg ikke har skrevet om?

Noen var. Noen er. Noen kommer.

Og alle elsker Villiam Strøm!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er...

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Villiam StrømForfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!