Veien tilbake: Det store keeperløftet

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Vinteren har sitt frosne grep om Oslo, men i Vålerenga er det lunt – først og fremst på grunn av plassen på tabellen, men også fordi det oppstår små artige hendelser og historier i hverdagen nesten ut av seg selv.

Oslo 12. februar 2019

Denne februardagen ligger Vålerenga på førsteplass på tabellen, seks poeng foran Storhamar og Stavanger Oilers, men med en kamp mindre spilt enn de andre lagene. For Vålerengas del er det åtte kamper igjen av seriespillet 2018/19.

Seriegullet er i høyeste grad innen rekkevidde.

Men det lune akkurat denne dagen kommer først og fremst fra målvaktene Steffen Søberg og Joachim Svendsen som tar en kinkig og kanskje småflau situasjon på strak arm med brede glis.

En elektrisk tilførselskabel til ungdomshallen var blitt revet over, og ungdomshallen ble strømløs en halv time før spillerne skulle trene på isen. Uten lys lar ikke det seg gjøre å trene i ungdomshallen selvfølgelig. Heldigvis er den midlertidige ishallen på kunstgresset ledig, og treningen kan flyttes dit.

For utespillerne er dette greit, de har enten kalosjer, eller går over til hallen i sko og skifter til skøyter der. Men for målvaktene er ikke dette så enkelt. Skøyter er noe av det første man tar på seg som målvakt, og så trer man på seg resten av beskyttelsen lag for lag. Det finnes heller ikke kalosjer til keeperskøyter. Så, hvordan forflytte seg de ca. 50 meterne ute med alt utstyr på?

Nå skal det sies at det ikke bare var greit for alle utespillerne. Noen hadde dårlige kalosjer, med det resultat at materialforvalterne fikk en god del skøyter å slipe opp i etterkant.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt.

 

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)
(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Tidligere «Veien tilbake»:

Intet nytt er godt nytt
Hva er fortjent
Ti år med tørke er nok
Våre unge krigere
Øvelse gjør mester
Det er nå det gjelder
Nå kan serien avgjøres
Velkommen


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!