Veien tilbake: Det er ikke mørkt, bare litt skumring

Ingen forbindelse

At det er «skumring» peker i retning av at vi er på vei inn i natta, tjukkeste, mørkeste natta. Vi har selvfølgelig lyskastere, så helt mørkt blir det ikke. Men vi må regne med å kunne falle litt mer på tabellen enn der vi er nå, og vi må tåle flere smeller lik den vi fikk i Askerhallen lørdag.

Det vil si en plass ned kan vi falle. Ned på 6., der hvor Sparta nå bor ett poeng bak oss med like mange kamper spilt. Jeg ser ikke for meg at Stjernen på 7. skal ta oss igjen, de 10 poengene der tror jeg ikke Stjernen klarer å utligne, og så mange smeller tror jeg ikke vi går på.

Gode lag har flaks sies det. Det jeg så av Frisk Asker lørdag var ikke kvalitet, men de hadde flaks. De hadde flaks at de hadde flaks, og det var det som senket oss.

Vi hadde ikke flaks, vi fikk to drittmål mot oss. Kanskje fortjener vi ikke flaks, kanskje er vi ikke gode nok til å innkassere på den kontoen der?

Selvfølgelig hadde vi fortjent flaks. Vi er «the good guys» nå. Vi bruker en mengde unge spillere. Vi hadde fortjent litt flaks.

Men vi har en tynn stall sier Roy Johansen. Og han har selvfølgelig rett. Det han mener er selvfølgelig at stallen vår ikke innehar nok spillere med kvalitet til å matche de beste lagene gjennom hele sesongen. Vi kan senke dem på gode dager de der oppe, men normalt skal vi ikke klare det nå.

Frisk Asker er der oppe, det samme er Storhamar. At vi taper mot Storhamar i siloen er normalt, i hvert fall denne sesongen. Storhamar har riktignok slitt litt, men ikke så mye som oss.

Ok, der oppe… Frisk Asker med 35 poeng, Storhamar med 34. Lillehammer med 32. Vi har 30. Det kan se ut som forskjellene ikke er så store fra oss til sølvplassen. Kanskje er de ikke det, men vi har eksempelvis tapt borte mot storheten Narvik. Det plasserer oss på kartet. Et arbeidsuhell vil enkelte hevde.

Et bananskall.

Skal vi komme noe sted må vi slå lag som Narvik og resten «røkla» der nede. De kampene utgjør noe av forskjellen.

Skal vi slå «røkla» der nede alltid trenger vi en bred stall. Men alle elsker å slå Vålerenga, noen ser seg helt sveiseblinde på det og feirer en seier mot Vålerenga som NM-gull. Det er om ikke hyggelig så i det minste storsinnet å kunne gi noen en slik euforisk glede.

Jeg sier for øvrig ikke at våre unge krigere er dårlige. De er uerfarne. Men de er i en forrykende utvikling. Det må de være. For vi har ikke råd til å handle spillere samtidig som vi ikke har råd til å ha skrot i stallen. Seriøst, vi har ikke ca$h, og med skrot i stallen blir det mindre publikum i Forum. Så da må vi bygge spillere fort, og klarer vi bygge spillere bygger vi lag.

Men vi har ikke råd til å skli på bananskall, vi må slå både «røkla» og de der oppe.

Klarer vi ikke det blir veien tilbake lang.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…


Forfatteren forteller mest om Vålerenga Ishockey, men dette representerer ikke nødvendigvis Klanens eller klubbens offisielle meninger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

Lykke til med lesingen, vi håper du finner noe du liker.

Veien tilbake sine samlede verker finner du kronologisk her....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!