Veien tilbakeVeien tilbake: Kampen om seriegullet

Det er ingen grunn til å bli cocky enda. Med overtidstap for Storhamar torsdag måtte jeg ta en tettere kikk på hvisomatte dersomatte. Rett og slett hvordan de ulike scenarioer kan utspille seg, og gi oss – eller ikke gi oss – seriegullet.

Les mer...

Veien tilbake: Det store keeperløftet

Vinteren har sitt frosne grep om Oslo, men i Vålerenga er det lunt – først og fremst på grunn av plassen på tabellen, men også fordi det oppstår små artige hendelser og historier i hverdagen nesten ut av seg selv.

Les mer...

Veien tilbake: Intet nytt er godt nytt

Det er pause i Get-ligaen, for Vålerengas del seks dager til. Pause betyr til en viss grad pause i informasjonsflyten også, men et par lyspunkter er det. Det er snappet opp. Det handler om «Camp Roy» og at Rasmus Ahlholm blir.

Les mer...

Veien tilbake: Hva er fortjent

Det er noe mektig deilig å ta pause i Get-ligaen på toppen av tabellen med ni poeng ned til Storhamar og Stavanger Oilers. Vakkert er det. Men alt er ikke like vakkert, og i dag vil jeg ta opp et vanskelig tema, publikum.

Les mer...

Veien tilbake: Ti år med tørke er nok

Våren 2019 er det hysteriske ti år siden vi forrige gang vant Norgesmesterskapet, at vi vant «bøtta», altså Kongepokalen. Det er hysterisk, fordi det har ikke skjedd før i Vålerengas historie siden vi begynte å hamstre «bøtter» i 1960. Ni år er det lengste før dette strekket. Dette er horribelt.

Les mer...

Veien tilbake: Våre unge krigere

Mange er ikke klar over det, men Vålerenga har altså et rekruttlag, U21-laget. Det tilhører den samme klubben som Vålerengas A-lag.

Les mer...

Veien tilbake: Øvelse gjør mester

Trening gir resultater, og øvelse gjør mester. Selvsagt gjør det det tenker du kanskje nå, men det er vel ikke så enkelt. La oss kikke litt nærmere på dette.

Les mer...

Veien tilbake: Det er nå det gjelder

Mange ler av serien, Get-ligaen. Det er gått sport i å gjøre narr av den. Mange sier at den ikke er viktig, at det er 48 treningskamper på vei til sluttspillet. Spør man spillerne er svaret noe ganske annet.

Les mer...

Veien tilbake: Nå kan serien avgjøres

Alle mann til pumpene var det en stemme som hvisket til meg. Det er alt annet enn beroligende. For det første at man hører stemmer, men det kan jeg leve med. Mer uro får jeg av at stemmen mener at Vålerenga er i ferd med å synke, og at alle mann må til pumpene. Det er selvfølgelig sludder og vås, det er Stjernen som synker, ikke vi.

Les mer...