Velkommen til fremtidens Vålerenga

(c) Grydis
(© Grydis)

Da har vaktmesteren lukket overgangsvinduet, skrudd av lyset, låst døra og gått hjem fra kontorene på Valle. Jeg hadde forventninger til dette overgangsvinduet. Klubben har til de grader innfridd.

Ikke bare har vi fått flere nye spillere, men klubben har vist oss at vi endrer tankesett og gjør kloke valg som vil gjøre oss bedre. Det er veldig tydelig at vi nå virkelig tar skrittet og innfører en kultur hvor vi henter landets mest talentfulle unge lovende fotballspillere. Spillere som har stort potensiale, stor finansiell verdi ved fremtidig salg og som har gode holdninger, treningsiver og lyst til å lykkes. 
 
Vålerenga sender med dette ut en klar og tydelig melding til hele fotball Norge. Vi satser mot toppen. Vi sier også høyt å tydelig til alle talentfulle spillere at har du god og rask nærteknikk, har du hurtighet, har du stor arbeidskapasitet, er du villig til å legge ned knallhardt arbeid på treningsfeltet for å utvikle deg? Da skal du komme til Vålerenga, for vi skal satse på deg, vi skal la deg utvikle deg og Ronny Deila skal gjøre deg til stjerne. 
 
Vi har i dette overgangsvinduet hentet: 

Magnus Lekven, 28 år, midtbane  
Samuel Fridjonsson, 20 år, midtbane  
Henrik Kjeldsrud Johansen, 23 år, spiss 
Thomas Elsebutangen, 18 år, spiss 
Kristoffer Hay, 17 år, midtstopper 
Magnus Retsius Grødem, 18 år, midtstopper  
 
Vi har hentet en spiller hjem, fra lån hos Strømmen 
Markus Nakkim, 20 år, midtstopper 
 
Vi har lånt to spillere  
Vajebah Sakor, 20 år, midtbane (utvidet lån) 
Ernest Agyiri, 18 år, midtbane  
 
Videre så er det tre av våre spillere som er på låneopphold hos andre klubber og som kan komme tilbake: Ivan Nasberg, 20 år, Riki Alba, 21 år og Elias Mar Omarsson 
 
Så når vi ser fremover mot neste år så kan vi begynne å tegne et bilde, hvor vi har en bra keeper i Sandberg, Simon Larsen er i ferd med å bli forsvarssjef, Grindheim og Daniel er veteranene som holder høy kvalitet når de har formen inne. Moa er ubestridt spisskonge. Sander og Ghayas er våre juveler som bare øker i verdi. Lekven er klar for å dominere. Juklerød er i ferd med å få sitt gjennombrudd. Rasmus og Robban er våre knallsterke, raske backer. Kanskje vi kan få Vajebah permanent, for han er veldig god for oss. Stengel er klar for kamp. Rino, Castro og Madusan nærmer seg sine gjennombrudd - vi ser at dere er på vei. 
 
Vi vet også at vi kommer til å si adjø til Kjetil Wæhler, jeg skulle ønske du ventet ett år slik at du kunne spilt noen kamper for oss på den nye stadion. Men hvis du ikke vil, så har du herved en åpen invitasjon til å se kamp sammen med Klanen. Jeg vet du har erfaring med dette fra Kristiansand. 
 
Det føles godt, vi henter unge talenter, gutter med stor fremtid. Borte er tiden for å hente gamle, godt avdanka ex-proffer. Jeg liker den siste tidens beslutninger hos Vålerenga, jeg liker kjøpene, jeg liker signalene dette sender. Dette overgangsvinduet gleder meg så mye at jeg får lyst til å blusse hjemme i stua #hverdagsblussing 
 
Kom på Ullevål på fredag, gled dere sammen med meg. Bodø Glimt skal få føle at Vålerenga er tilbake.