Velkommen til byen Molde

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

På søndag skal Vålerenga møte Molde på Vålerenga stadion, og vi kunne ha grudd oss til å møte gullvinneren av årets serie, men det gjør vi ikke. Molde ser vi på kun med forakt, dette gjelder ledere, trenere, spillere, supportere og ganske enkelt borgere av drittstedet.

Vålerenga skal før kampen sette opp visiteringstelt, dedikert for nakenvisitering.  Nei ikke sånn som Molde! Dette visiteringsteltet blir satt opp foran hovedinngangen, slik at tilreisende pamper, ledere fra Molde og NFF kan få anledning til selv å oppleve hvor hyggelig mottakelse det virkelig er å måtte strippe foran fremmende før du kan få gå inn på stadion og se fotball. Jo mere pamp. Jo grundigere undersøkelse.

Molde elsker å sensurere, enten det gjelder budskap på bannere eller en forvirra trønder som «Hater Molde by». Så Vålerenga har tatt notater, vi har blitt inspirerte. Alle bortesupporterne som skal inn på bortefeltet på Vålerenga stadion får Gaffa-teip klistra over kjeften slik at sensuren på det vokale blir håndhevet. Vi har avtalt med politiet, at dersom de ser noen som i løpet av kampen tar av teipen, ja da er det rett inn på feltet, med opprørspoliti, tåregass og bikkjer for å legge vedkommende i jern å slepe vedkommende ut av stadion med akkompagnement av batonger mot kjøtt.

Vålerenga Samfunn tar heldigvis ansvar. De legger opp til en work-shop på søndag før kampen, der vil ledere fra Molde få anledning til å jobbe sammen med noen som representerer de svakeste i samfunnet. De vil møte noen av de gjenlevende arbeiderne, fra arbeidsstyrken som bygger stadion i Qatar. Vi håper at lærdommen vil være at Molde ledelsen skjønner hvorfor man ikke skal legge treningsleirer til slavestater. Jeg er svakt optimist, for Molde ledelsen har sterke tradisjoner for å blokke ting ute.

Vegard Forren og flere av de «eldre» spillerne vil gå gjennom flere formiddagssesjoner, hvor vi tar sikte på økt kunnskap. Den ene sesjonen har fokus på forskjellen mellom GHB og alkohol, med spesielt fokus på bruk av sykkel og hvilke skader dette kan medføre for personer og samfunnet. Videre så er vi glade for at Oslo-russen stiller opp og har tatt på seg den enormt tunge oppgaven med å forklare akkurat hvorfor 30 år gamle menn ikke lengre er å betrakte som russ, og derfor ikke trenger å oppsøke russefester. PS! Vegard, du må faktisk ha gått på videregående skole!

For å bidra til at Molde får fotballspillere som er en stolthet i lokalsamfunnet. Men også med tanke på at hørsel er viktig å utvikle. Så det vil bli en obligatorisk test – ingen spiller får lov å gå ut på banen før det har bestått og vi kan dokumentere at de hører forskjell på «Snorkelyd» og «Ja»

Vi skulle gjerne ønske at hoffleverandøren, den alltid like etiske, like ærlige Jim Solbakken kunne møtt opp for å bidra med sine detaljkunnskaper om land uten utleveringsavtale med Norge, for alle ordentlige mennesker i dette landet vet at dette er viktig å ha et forhold til.

Så til slutt, Tornekrattet – legg ned! Dere er ikke verdige å kalle dere fotballsupportere. Dere er NFF’s våte drøm, dere er kunder. Dere kunne stått frem som verdige supportere, som tar ansvar utover seg selv, som mener noe om klubben i deres hjerte, som kjemper for lokalsamfunnet, som også tar andre tilreisende supporteres rettigheter på alvor og står solidarisk sammen med de. Dere er en vist, dere fortjener ikke hedersbetegnelsen supporter – og dere viste det til hele Norge med denne uttalelsen:

 

(c) Klanen
(© Klanen)

Heller 10. plass enn Gull, dersom alternativet er å heie på dette drittlaget


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!