Vålerengajenter tar over verden

(c) Grydis
(© Grydis)

Siden det i dag er den internasjonale kvinnedagen synes vi at det er på sin plass å rope det høyt og tydelig ut til hele verden. Vålerenga Damer er i ferd med og bli ordentlig gode. I år så sikter vi mot nasjonal dominans, så faller Europa for våre føtter.

Vålerengas jenter har en sponsor, han er best kjent som Glava-Ole, eller Ole Richard Arnfinnsen som han egentlig heter. Vi kaller han sponsor, selv om han strengt tatt er investor. Glava-Ole har et stort hjerte for Vålerenga, han har også en passe fet bankkonto. Han har gjort det som alle med godt fylte bankkontoer bør gjøre, han har valgt å gi litt til Vålerenga. Glava-Ole har rett og slett sagt til seg selv at «Det er er helt naturlig at Vålerenga skal ha et skikkelig godt damelag» og så har han lagt penger på bordet og sørget for at fundamentet er tilstede for en skikkelig sportslig satsing.

2018 er det andre året i denne satsingen, i fjor ble det hentet mange nye utenlandske toppspillere. Det tok tid å få de på plass, de kom fra ulike tidsløp i internasjonale sesonger, noen i veldig god form, noen trengte tid på å komme i form. Det tok tid å få satt laget, det tok tid å få spilt jentene sammen. Dette til tross, sesongen 2017 ble kronet med cupfinale og 7. plass i Toppserien.

Vi er Vålerenga, så 7. plassen er vi godt kjent med.

Nytt for denne sesongen er at vi har vært på røveri på landet, vi dro til togstasjonen etter den lange tunnelen, der fant vi Monica Knudsen – Norges beste trener på kvinnesiden. Vi rekrutterte selvsagt henne, vi er jo Vålerenga. Vi har også hentet Eli Landsem inn som Sportssjef. Eli Landsem er som en pionèr å regne på kvinnefotballen og har en lang merittliste med både cupseire og seriegull som spiller og ikke minst som landslagssjef for det norske damelandslaget. Eli har også sittet i Vålerenga Fotball Elite sitt styre frem til hun aksepterte sportsjefjobben.

Dette radarparet har ambisjoner, de har selvsagt vært ute på overgangsmarkedet og har hentet inn nye spillere som skal hjelpe Vålerenga til å innta Europa.

Vålerenga har hentet klassespillere som Isabell Herlovsen, Marte Berget, Guro Pettersen, Victoria Ludvigsen, Stine Pettersen Reinås, Marie Dølvik Markussen og Ingerid Schjelerup. Fra det store utland har vi hentet Stine Ballisager Pedersen som er landslagsspiller på Danmark. Den finske landslagskeeperen Tinja-Riikka Korpela og ikke minst så har vi hentet Sherida Spitse og hun var i fjor kaptein på det nederlandske landslaget som vant EM.  

Dette var nye spillere, men vi har kontinuitet også. Både Ellen Wang, Maren Hauge, Tina Dalsgård og landslagskjempen fra Danmark Theresa Nielsen. Vi gleder oss stort over at de unge jentene som Adriane Imeri, Emilie Libakken Østerås og Celin Bizet Idhusøy er i rivende utvikling og bare blir bedre og bedre.

Det blir bare mere og mere moro og følge Vålerengas jenter, og som EspenB skrev om tidligere, det er på tide å skape nye tradisjoner

Vi har sjekket med krystallkula og den er tydelig, Vålerengas jenter er på rett vei, Vålerengas jenter er i ferd med å bli et ordentlig solid fotballag.

Vi oppfordrer herved alle med hjerte i Vålerenga til å bruke denne dagen til å kjøpe sesongkort og senere – den 24. mars ta turen og se første seriekamp mot LSK. Prisen for sesongkortet er så lite som kr 300,- så det synes vi at alle skal ta seg råd til.

Vålerenga Jenter, Vålerenga Jenter, Vålerenga Jenter - nå må vi vise verden hvordan det skal gjøres!

Sesongkort: 300 kroner

Se Vålerenga vinne serien fra tribuneplass: Ubetalelig!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!