Vålerenga i flytsonen?

(c) VIF-Fotball
(© VIF-Fotball)

Det var så deilig. Jubelscenene, målfeiringen til Chiddi, der supportere og spillere feirer scoringen sammen. Det var så etterlengtet, så fortjent, så utrolig vakkert. Denne seieren, den har både spillere og supportere ventet på, årets første borteseier.

Det er sånne øyeblikk som gjør all reisingen verdt det. Brakseier, 1-5, og smil som går rundt hodet og glede som varer lenge. Før denne kampen hadde vi en bortestatistikk som ikke var veldig hyggelig lesning.  0-2-2, vi startet med to smertefulle tap på Nord-Vestlandet, vi prøvde igjen, og med fremgang så fikk vi med oss 2 uavgjorte da vi prøvde oss litt lengre sør på Vestlandet. Og endelig kom den etterlengtede borteseieren. I hjertet av Trøndelag ble hele Trøndelags stolthet, Ranheim, feid av banen, og vi kan feire som bare vi kan.

Gratulerer til spillergruppa, og ikke minst gratulerer til alle supportere og ikke minst til den gjengen som reiser på de fleste av disse tunge bortekampene, det er sånne kamper som gjør at det er virkelig verdt det.

I går fikk vi liksom hele ketchupeffekten, en jevn førsteomgang, mot et fysisk lag som ikke har mye feinschmecker kvaliteter. Så kom andreomgang. Matti på corner, Vega trekker innover og curler den i krysset, Vega igjen med klassemottak og vending inne i feltet før Chiddi tar over og det går ikke an å snakke om Chiddi sitt første mål uten å nevne Aron Dønnum, som tar med seg ballen med en ryggdemping? Setter inn turboen og slår tvers over til Chiddi som bare trenger å dunke ballen i mål. Chiddi får også anledning til å sette det siste for dagen, etter en lissepasning, en berøring og kontant i nettet. Ferdig snakka, 1-5, og takk for maten.

Så hva er dette? Er dette et Vålerenga lag i flytsonen? Vi sjekker tabellen og den viser en fin 4. plass etter 8 kamper, kun 1 mål unna 3. plassen. Vi har nå gjort unna 25% av sesongen og vi er der oppe hvor vi bør være.

Hver kamp er en test, vi har vært gode på hjemmebane, og på torsdag kommer Strømsgodset på besøk. Strømsgodset har ligger nest sist, har kun en seier å vise til i år. Så her har vi alle muligheter. Kampen vinnes ikke av seg selv, vi lever med Vålerengaspøkelset, spøkelset som sier at nesten hver gang vi møter antatt svakere motstand så glipper det og vi viser verden at vi ikke hører helt hjemme der oppe. Så Ronny Deila – her må få gutta på rett spor eller så får du ringe til Ghostbusters. Skal vi få medalje så kan vi ikke ha arbeidsuhell mot tabelljumbo, vi må beholde flyten.

Så kjøre Vålerenga venner, torsdag 16. mai klokka 20:00, vis verden at du er Vålerenga og at du er supporter og ta turen til Valle – det er fri dagen etter, og bare tenk hvor glad du er på 17. mai når du våkner etter en hyggelig opplevelse på Vålerenga Stadion. Øst inviterer til hyggelig lag etter kamp, med levende musikk og hygge for deg som liker sånt.

Hei Vålerenga  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!