Vålerenga Spillerstall 2017 - Klanen's analyse - Del 4 - Konklusjoner

(c)
(© )

Her der den siste delen av årets analyse av spillerstallen. Vi har konkludert, og vi kommer med tabelltips

Klanens Analysebyrå konkluderer

Vålerenga er i fremgang, du har grunn til å være optimist med tanke på den kommende sesongen. Ronny Deila leder den sportslige satsningen med svært kompetente hender, han har tatt grep som vi gjennom vinteren ser har begynt å bære frukter.

Noen av analysene blant avisene peker på at Vålerenga ikke har forsterket, men de glemmer at det går an å bli bedre ved å trene på det.

I år vil du få se et Vålerenga lag som jobber og sliter, som løper mer enn tidligere, som jobber hardere for hverandre og som ikke blir like fort slitne som tidligere år. Kombiner dette med noen kreative gode fotballspillere som kan skape magi så får du et Vålerenga lag som kommer til å kjempe om de øverste plassene Elite-serien.

De siste årene har vi dominert banespillet, vi har stort sett hatt ballen mest og analyser om ballinnehav viser dette. Vi har derimot blitt stående og stange – alt for ofte – i nærheten av motstanders sekstenmeter, og ballen har vandret frem på ving, tilbake, over banen, frem på ving, tilbake. Det har sett stakkato ut, nesten passivt, og med få bevegelser foran ballfører. Dette har vi sett endring på gjennom vinteren, aggressivitet i gjenvinningen, raskt spill fremover, rett på mål med høy fart er det som vi ser på trening og har sett i vinterens treningskamper

Vi har en solid keeper i Markus, som er blant de beste i Elite serien. Forsvaret vårt er den lagdelen som vi stiller størst spørsmål rundt. Dagens signering av Enar Jääger gjør at dette ser litt lysere ut, men vi tåler ikke mye samtidige skader og karantener på midtstopperplass. Midtbanen vår er topp klasse i Elite serien. Ghayas Zahid er Norges desidert beste offensive midtbanespiller og kan være den som har det lille ekstra som bikker kampene vår vei. Med seg har han Christian Grindheim som ser ut som han hår fått en ny vår som fotballspiller og har langt mere trøkk på banen i år sammenlignet med i fjor. Vi har også Magnus Lekven og Herman Stengel som begge konkurrerer om en startplass. Akkurat nå er Ernest Agyri skadet (menisk) men han kan være den som kommer til å overraske oss aller mest. Når det gjelder angrepet vårt så setter vi vår lit til Moa, krysser fingrene for at han ikke får skader som setter han tilbake, men Moa, Zahid og Finne kan alle ende som målscorere med mer enn 10 mål hver. Keita vet også hvor målet står, og med mange farlige offensive spillere som må passes godt på så åpnes det rom for andre som kan slå til.

Tabelltips

Dette er høytid for ekspertene i mediehusene, alle avisene har tabelltips og gjør seg opp meninger.  Nettavisen har Vålerenga på en syvendeplass. Aftenposten har Vålerenga på en sjetteplass. VG har plassert laget på en fjerdeplass. Hos bookmakerne har Nordicbet og Bettson Vålerenga på en 5. plass. Norsk-Tipping på en delt 4. – 6. plass.

Vi tror ikke at Vålerenga tar gull denne sesongen, i år så er det nok litt for stor avstand opp til den troppen bartene kan mønstre,

Men siden vi vet at alle ekspertene pleier å bomme, og at i Elite serien er det ofte tilfeldigheter som bestemmer om det blir 2. eller 7. plass så tipper vi ender opp på sølvplass (vi er kanskje ikke objektive, men så er vi jo bare supportere).

Spillere som har forlatt oss:

-          Sander Berg gikk til Genk

-          Kjetil Wæhler har lagt opp

-          Simon Larsen gikk til Start i OBOS ligaen

-          Vajebah Sakor lånekontrakt utløpt, Juventus – så på nytt låneopphold i Nederland

-          Rino Falk Larsen gikk til Fredrikstad

-          Anders Nedrebø kontrakt avsluttet

-          Niklas Castro gikk til Kongsvinger

-          Adrian Jonuzi Møller kontrakt utløpt (3. keeper)

-          Riki Alba gikk til Asker

-          Henning Tønsberg Andersen gikk til Skeid

-          David Hickson gikk til Skeid

-          Mats Andersen gikk til Skeid

-          Henrik Udahl gikk til Follo

Har du ikke fått det med deg - Her er resten av analysen vår:

Del 1 - Fokus på Keeper og Forsvar: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-1

Del 2 - Fokus på Midtbanen: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-2

Del 3 - Fokus på Angrepet: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-3

Del 4 - Konklusjoner: Denne delen