Vålerenga Spillerstall 2017 - Klanen's analyse - Del 2

(c)
(© )

Det er under en uke igjen til seriestart, i går startet vi på analysen av årets spillerstall. Her er den neste artikkelen, i dag ser vi lagdelen midtbane.

LAGDEL MIDTBANE Score 5 av 6

Analyse:

Vålerenga har et en meget god midtbane, vi har gode spillere som er en god miks av kreativitet og ballvinning. Vår midtbane kan justeres med bruk av ulike spillere fra kamp til kamp med tanke på å være best rustet til å spille ut den enkelte motstander. Vi er selvsagt avhengig av at våre gutter leverer varene, men basert på det vi har sett i vinterens treningskamper så suser det en ny vind over midtbanen vår. Gutta ser forberedt ut og virker offensive. Vi har en god miks av erfaring og talent, og her vil det være stor konkurranse om plassene og den som er i beste form til enhver tid vil bli foretrukket.

Spillere:

10. Ghayas Zahid

Nasjonalitet: Norge

Født: 8. september 1994

Høyde: 173 cm

Vekt: 65 kg

Ghayas Zahid er Vålerenga gutt, den lille magikeren, Vålerenga sin ubestridte ballkunstner. Verden skal være glad Ghayas ble fotballspiller og ikke skapsprenger, for han ser åpninger der ingen andre ser de. Ghayas er både tilrettelegger og målscorer. Ghayas har den vanskeligst jobben i Vålerenga, han har defensive oppgaver som en midtbanespiller og han skal være foran og skape mulighetene sentralt i angrep. Det er også en utakknemlig jobb, for han gjør ikke jobben alene, han må ha bevegelser foran seg, som gir han muligheter til å slå de geniale pasningene. Hvis han ikke har bevegelser, så får man kamper som i fjor, hvor ballen vandrer fra side til side. Eller med en spiss som tar rommet hans og ikke skaper rom for han – noe som skjedde mye med Deshorn. Basert på vinterens treningskamper og den nye aggressive stilen til Vålerenga så tror vi at vi får se en Ghayas som gnistrer, både med tosifra antall mål og enda flere assist.

17. Muhamed Keita

Nasjonalitet: Norge

Født: 2. september 1990

Høyde: 171 cm

Vekt: 71 kg

Muhamed Keita kom til Vålerenga på lån fra Lech Poznan før denne sesongen. Muhamed har fortid i både Stømsgodset og Stabæk og var en del av Stømsgodset når de tok seriegull. Muhamed er en gledsespreder, som sprer godt humør rundt seg, kan noen ganger være litt høy på seg selv. Muhamed er en offensiv kantspiller som både skaper og avslutter. Når han trives og er i form da vil han være en sterkt offensiv kraft for Vålerenga.

14. Herman Stengel

Nasjonalitet: Norge

Født: 26. august 1995

Høyde: 180 cm

Vekt: 74 kg

Herman Stengel kom til Vålerenga fra Stabæk før 2014 sesongen. Selv om du synes at du har hørt om Herman i årevis så er han fortsatt bare 21 år gammel. Herman har 79 kamper for Vålerenga og vi håper at han i år vil dominere på midtbanen i elite-serien. Herman har en nydelig pasningsfot, er plasseringssikker og kan styre tempoet i kamper. Vi håper at Herman er villig til å gå oftere på skudd, og ikke bare fra faste situasjoner. Vi har fortsatt stor tro på Herman og tror at i år er det året hvor vi får se hvor god han virkelig kan være.

27. Samuel Kari Fridjonsson

Nasjonalitet: Island

Født: 22. februar 1996

Høyde: 186 cm

Vekt: 76 kg

Samuel Fridjonsson kom til Vålerenga fra Reading i fjor sommer. Samuel var deretter ekstremt uheldig og pådro seg en alvorlig kneskade dagen før han skulle debutere. Han har derfor ingen kamper for Vålerenga så langt. Samuel måtte gjennom operasjon, og lang opptreningsperiode og er trolig å finne på treningsfeltet til sommeren. Vi vet at kneskader kan være utfordrende så vi har ingen forventninger til Samuel i den kommende sesongen.

7. Daniel Fredheim Holm

Nasjonalitet: Norge

Født: 30. juli 1985

Høyde: 180 cm

Vekt: 79 kg

Daniel Fredheim Holm har både cupgull og seriegull med Vålerenga, han har i dag 210 kamper for Vålerenga, bare Morten Berre (298) og Freddy dos Santos (223) har flere kamper. Daniel er en av veteranene i laget og hans innsats vil ha en betydelig påvirkning på hvordan årets sesong blir. I fjor var Daniel fantastisk, men gikk på en skade og sleit deretter med å finne tilbake til godformen. Vi håper trenerteamet og det medisinske apparatet tar vare på Daniel slik at han får en god, hel sesong. Daniel er fantastisk å ha på laget, han holder på ballen, mister den nesten aldri og har kan gi laget tid til å komme i angrep. Vi håper Daniel bestemmer seg for å skyte litt oftere. Samspillet med Ghayas og Moa blir bare bedre og bedre.

29. Magnus Retsius Grødem

Nasjonalitet: Norge

Født: 29. august 1998

Høyde: 192 cm

Vekt: 78 kg

Magnus «Rets» Grødem kom til Vålerenga fra Bryne i fjor (sommeren). Magnus er midtbanespiller med gode offensive kvaliteter, han satte blant annet punktum for fjorårets sesong med scoring mot Viking i siste kamp. Magnus har gode tekniske ferdigheter og er målfarlig fra midtbaneposisjon. Magnus ha en rekke u-landslagskamper.  I denne sesongen vil Magnus være en utfordrer på midtbanen og vi tipper han vil få mange muligheter til å vise seg frem

8. Magnus Lekven

Nasjonalitet: Norge

Født: 13. januar 1988

Høyde: 177 cm

Vekt: 72 kg

Magnus Lekven kom til Vålerenga fra danske Esbjerg i fjor (sommeren). Magnus er en elegant midtbanespiller som også har A-landslagskamper. Magnus er en leder, og han er vant til å styre fotballkamper fra sin posisjon. Han gjør gode valg, mister nesten aldri på pasninger og vil være en drivkraft på midtbanen. Samspillet med Christian Grindheim har utviklet seg gjennom vinteren og basert på vinterens treningskamper så ser vi at Magnus kommer til å bidra til å heve laget i år.

39. Ernest Agyri

Nasjonalitet: Ghana

Født: 6. mars 1998

Høyde: 176 cm

Vekt: 69 kg

Ernest Agyri kom til Vålerenga fra akademiet til Manchester City i fjor sommer. Ernest er den eneste spilleren som Vålerenga har på lån i årets sesong. Ernest spilte mest på rekruttlaget i fjor, men scoret også et fantastisk mål i NM finalen for juniorene. Vi våger påstanden at Ernest har den alle beste frisparksfoten i klubben, i konkurranse med Herman Stengel. Ernest har tatt steg gjennom vinteren og er med i konkurransen om en startplass i første 11-eren. Teknisk god, pasningssikker, godt blikk og uredd i dueller.

21. Simen Juklerød

Nasjonalitet: Norge

Født: 18. mai 1994

Høyde: 186 cm

Vekt: 80 kg

Simen Juklerød kom til Vålerenga fra Bærum før fjorårets sesong. Fikk sitt definitive gjennombrudd i fjor med noen perler av noen mål. Simen har bra teknikk, gode avslutninger, men kan fortsatt utvikle sine taktiske disposisjoner. Vi har sett at Simen kan score flotte mål, men håper at han ikke blir helt Ardian Gashi og skal gå etter det fantastiske hver gang, noen ganger trengs den rette pasningen i stedet. Simen er en spiller med mange offensive kvaliteter, men i den senere tid har vi sett at han spiller back. Simen kommer til å få mange kamper på kanten i årets sesong.

21. Felix Horn Myhre

Nasjonalitet: Norge

Født: 4. mars 1999

Høyde: ?? cm

Vekt: ?? kg

Felix Horn Myhre kom til Vålerenga fra Ullern før denne sesongen. Felix er en ung lovende midtbanespiller som har U-landslagskamper. Felix har vært ute i Europa og hentet inspirasjon fra treningsopphold. Han er en klok spiller, gjør gode valg, god som ballvinner og skal få plass til å utvikle seg videre. Felix har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen, men vi tror at han kan overraske.

26. Aron Dønnum

Nasjonalitet: Norge

Født: 20. april 1999

Høyde: ?? cm

Vekt: ?? kg

Aron Dønnum er Vålerengagutt, selv om han rent teknisk kommer fra Eidsvoll. Han ble før denne sesongen tatt opp i A-stallen etter godt spill på junior og rekruttlag. Aron har en vanvittig akselerasjon, og kommer fort opp i toppfart og kan bruke det for å forsere ledd på midtbanen. Aron har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen.

19. Christian Grindheim

Nasjonalitet: Norge

Født: 17. juli 1983

Høyde: 179 cm

Vekt: 74 kg

Christian Grindheim er lagets kaptein. Christian har 54 A-landslagskamper for Norge, Christian har 5.plass på listen over spillere med flest Vålerenga kamper. Christian har også tatt seriegull med Vålerenga. I fjor leverte Christian langt under det vi forventet av han. Christian skal være vår Spielfuhrer og gå foran, sette standarden for sine medspillere. Heldigvis så tyder vinterens treningskamper på at Christian har igjen funnet meningen med livet og går foran som den sjefen han skal være. Vi har store forventninger til Christian og han har erfaring og evne til å levere. I år er Christian i storform, så vi regner med at han tar de dype løpene, at han ser åpningen og skyter.

Har du ikke fått det med deg - Her er resten av analysen vår:

Del 1 - Fokus på Keeper og Forsvar: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-1

Del 2 - Fokus på Midtbanen: Denne delen

Del 3 - Fokus på Angrepet: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-3

Del 4 - Konklusjoner: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Vaalerenga-Spillerstall-2017-Klanen-s-analyse-Del-4-Konklusjoner