Som skapt for de store anledninger

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Vålerenga sine supportere har fått mye tyn de senere år. Folk sier at Klanen og Vålerenga sine supportere ikke lengre er de beste supporterne. Til alle kritikerne sier jeg bare: Følg med på søndag! 

Supportertribunen på Vålerenga Stadion er utsolgt. Den største ståtribunen i Norge er etablert. Vålerenga sine supportere er som skapt for de store anledningene. Søndagskampen mot Sarpsborg 08 er en slik stor anledning. Da åpner vi den nye stadion, da skal vi gjøre et hus om til et hjem.

Gled deg til åpningskampen. Det kommer til å bli livlig, og det kommer til å bli høylytt. Dette blir magisk.

Stadion kommer til å være smekkfull. Folk er entusiastiske, og har vært et lenge. TIFO-gruppa har jobbet i månedsvis med forberedelser. Det kommer til å bli en fantastisk stemning.

I 104 år har klubben levd, utsprunget fra kummerlige arbeiderkår, og klubben har alltid levd på innleid grunn. Nå er dette over, nå har klubben flyttet til riktig side, og klubben har kommet hjem.

Vålerenga – Oslos stolthet, i dag er det nok mange i Oslo som ikke vil si seg enige i dette. Det inntrykket kan vi sammen forandre. Det starter på søndag, da inviterer vi til fest. La oss sammen vise omverden hva sjela til Vålerenga er. En dags feiring er ikke det som gjør at folk samles rundt Vålerenga, men vi har et nytt og bedre utgangspunkt for dette. Den nye stadion handler ikke bare om fotballkamper annen hver helg. Det handler om at folk får et samlingssted, et sted de føler tilhørighet til.

Det gjøre mye riktig fra klubbens side, det er stadig rapporter om besøk hos andre Oslo-klubber. Fanzone har blitt etablert og gir underholdning og engasjement hos de aller yngste og gjør fotballkamper til noe mere enn bare en fotballkamp. Klubben får fasiliteter til å skape og dyrke sine egne VIP konsepter og kan lettere tiltrekke seg sponsorer. Klubbens supportere får sin egen pub på stadion, som eies og drives av supportere. Pengene som legges igjen der går ikke i lomma til kapitalistene som eier Dolly Dimples eller lignende. Supporter effekter fås nå kjøpt i «nye» Sjappa som ble åpnet på stadion – utvilsomt Norges feteste supportersjappe.

Fotballkampene til Vålerenga kan nå fremover bli til større arrangementer, der du kan møte opp i god tid og ha det hyggelig sammen med gode venner og være i trygg forvissning om at de pengene du legger igjen de går til klubben i ditt hjerte.

Utsolgt Supportertribune betyr ståplasser, 4497 ståplasser, det blir trangt om plassen. Jeg er ikke i posisjon til å kreve noe av noen, men jeg forventer at dersom du har kjøpt billett på supportertribunen på søndag så har du gjort det fordi du ønsker å bidra til å skape stemning.

Syng med på sangene, hev stemmen og syng med. Kan du ikke alle sangene så stemmer du med på de du kan.

Alle aktive supportere, de aller livligste, har en drøm om hvordan livet på den nye tribunen skal bli. Vi har en felles plan om å vise omverden at det finnes ingen tvil. Vålerenga sine supportere er de aller beste. Alle er enige om at det er nødvendig å etablere et sangsentrum må være på midten av tribunen. På midten bak mål kommer også tribunen til å bli preget av TIFO, og ikke minst flagg. Flagging er en del av tribunekulturen, men de forsøkes å gjøres med litt omtanke for de som står rundt. Av den grunn kan det være hensiktsmessig at de som synes dette er sjenerende trekker litt ut på kantene

Vi prøver ikke å fortelle deg at en supporter er mere verdt enn en annen, men vi ønsker å skape mest mulig trøkk på tribunen og da er det utrolig viktig at de som synger mest og høyest får muligheten til å samle seg midt på feltet. Så jeg kommer med en oppfordring til dere som ikke er så ofte på kamp, men som kommer på åpningskampen, vær så snill å velge deg et ståsted litt ut på kanten.

Sammen kommer vi til å vise Norge at det er vi som vet hvordan det skal gjøres for det store anledningene