Ronny Deila forlenger med Vålerenga

(c) EspenB
(© EspenB)

Vålerenga Fotball Elite har i dag fornyet og forlenget kontrakten med hovedtrener Ronny Deila. Han tar visstnok et solid lønnskutt, men jeg tipper at han ikke er nede på arbeiderlønn av den grunn.

Jeg har observert at det er mange meninger om Ronny Deila, og jeg må si at selv de mest negative har faktisk hatt noen poenger, spesielt med tanke på den bedritne siste halvdelen av årets sesong.

Det er taktisk lurt av klubben å lansere denne nyheten den dagen vi alle går rundt og gliser og koser oss med Lillestrøms nedrykk fra i går.

Jeg hverken ansetter eller sparker trenere i Vålerenga, det er klubbens oppgave - og etter det som kan kalles en kort evaluering så har de landet på at Ronny Deila er rett mann for å styre denne rustne skuta videre.

Det jeg kan si – helt kategorisk – er at jeg er svært misfornøyd med hele andre del av sesongen, men det er ikke isolert til den halvdelen, jeg har en del og utsette på det som skjedde i den første halvdelen også.

Sett utenfra så må klubben ta noen grep, og jeg har noen forslag:

-          Spillere som kommer tilbake fra ferie i vesentlig dårligere form enn det som kan forventes av en toppspiller skal ut av klubben. Vi som supportere vil ikke ha lønnsmottakere som ikke er interessert i å yte sitt beste for klubben, laget og supporterne

-          Sportslig ledelse bør endres – ansett en ordentlig sportssjef, dere kan ikke fortsette med det løpet dere har kjørt i år. Sportslig administrativ leder er ikke den personen som kan bidra til å løfte klubben vår frem. Han har bæsja på leggen, på administrative saker som lister med spilleberettigede spillere og poengtrekk mot Lyn. I tillegg kan jeg ikke se at han har noe å bidra med i spilleroverganger inn til klubben, jeg vet ikke om han var den som trakk i trådene for å hente det trekløveret som ble hentet i sommer, men hvis han var det så sier jeg bare «Herregud». Vålerenga må sporenstreks ansette en ordentlig sportssjef, en som kan være den som har godt blikk for rekruttering av spillere og som kan være en faglig tung diskusjonspartner for hovedtreneren. Som kan utfordre, som kan være et ekstra sett med taktiske kloke øyne, som kan bistå med å få spillesystemet til å virke bedre.

Videre så har jeg noen andre forventninger:

-          Vålerenga Fotball Elite skal IKKE trene i LSK-hallen, jeg driter regelrett i om dere mener at dere får 2% bedre treningseffekt av det. Det dere gjør ved å reise dit, er å fornærme hele supporterfølget deres

-          Vålerenga Fotball Elite skal ikke spille sine treningskamper i LSK-hallen, nå er vi kvitt grumset fra togstasjonen, og vi vil IKKE reise dit for å se treningskamper med Vålerenga

-          Vålerenga Fotball Elite skal ikke spille siste treningskamp før serien mot LSK. De er en OBOSliga-klubb og kan ikke matche våre gutter

Vålerenga kan heller avtale en eller to treningskamper i Stockholm eller København, så blir supporterne glade, får seg en liten utenlandstur, får kjøpt kvota og kan gjøre en helg av det.

Helt til slutt – Vålerenga Fotball Elite har nå, og har hatt i over et år det som kanskje er Norges beste speiderapparat – det er kanskje på tide at vi ser noen resultater av spillerrekruttering som et resultat av dette. Det er sånn ca 1000 ganger mer tilgivelig å bomme på en spiller hentet gjennom det apparatet, enn det er å bomme med en signering som skjer på et tilfeldig kjøpesenter.


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!