På tide å vende hjem?

(c) EspenB
(© EspenB)

Vålerenga er i ferd med å få en ny vår. Klubben selger stadig flere «Vallekort» - sesongkortet for den delen av sesongen som skal spilles på vår egen nye storstue – mektige Vålerenga Stadion

Jeg vet om mange som sympatiserer med Vålerenga, som holder med Vålerenga, men som sjelden eller aldri er å se på fotballkamp lengre. Det er ikke noe feil i det, jeg er innforstått med at ikke alle kan gjøre som meg og la Vålerenga være selve livet. Allikevel så vil jeg forsøke og nå dere, vi står nå rett foran en historisk begivenhet, dette har klubben ventet på i 104 år. Vålerenga har aldri tidligere hatt vår egen hjemmebane, vi har levd på leid grunn, vi har flyttet rundt i byen og nå skal vi endelig hjem. Du kan selvsagt velge å kverulere og si ting som at Vålerenga er ikke Valle, eller at ny stadion er mere Helsfyr enn Vålerenga – det må du gjerne gjøre, du snakker kun til døve ører. For alle som ser frem til Stadion-åpningen, så handler dette utelukkende om at klubben i vårt hjerte flytter hjem, flytter hjem til Oslo Øst, og herfra skal vi bli Oslos Stolthet, klubben for alle,

Jeg oppfordrer alle til å kjøpe Vallekortet, til å bli med på denne fantastiske reisen vi nå straks skal ta. Dette handler ikke bare om deg og om ditt Vålerenga, det er mye større enn som så. Jeg vil at du skal vise ditt engasjement, vise din entusiasme, ta del i en opplevelse. Jeg vil at du skal vise at du bryr deg om Oslo, om lokalmiljøet. At du støtter opp under det som er i ferd med å bli virkelighet, og tilbake så vil vi i Klanen gi deg en opplevelse, en stemning du ikke kan finne noen andre plasser. Alle rundt i bygde-Norge ser ned på Oslo, sier sånne ting som at ingen i Oslo bryr seg. La oss sammen vise de at de tar grundig feil.

Hvis du ikke har fulgt med på en stund - husker du året 2005?

Her er en oppdatering på hvordan det står til akkurat nå. Vålerenga er i ferd med å bli et ordentlig godt fotballag igjen – oppturen har startet! Spillet vi kan se ute på banen er i perioder glitrende, det er moro og se på og når spillet som det skal, noe det gjør oftere og oftere så er vi Norges beste fotballag. Tabellen viser ikke dette enda, avisene skriver ikke om det enda – men de vil – tro meg de vil – og begeistringen kommer til å bli stor.

Vallekortet er en samlebetegnelse, som omhandler det kortet som gir inngang til de siste 6 seriekampene på mektige Vålerenga Stadion. Hvis du er en av de som nå lurer på om du skal klinke til, så har jeg en siste oppfordring. Supporter-tribunen – den tribunen som er bak målet, retning mot Helsfyr. Det er tribunen som er for de mest aktive supporterne, de som synger av full hals.

Hvis du nå er en som synes det var hyggelig å stå sammen med Klanen for noen år siden, og du leser dette nå og tenker jeg vil gjerne oppleve stemningen på tett hold igjen. Det er et par ting du må være klar over. Velg gjerne Supporter-tribunen, men hvis du synes at synging gjennom hele kampen er slitsomt, eller at du synes at trommer ikke har noe på en fotballstadion å gjøre, hvis du tenker at hvis noen «flagger» foran deg så er det sjenerende og du blir furten av det, hvis du synes at pyro, med røyk, bluss og blinkere er forferdelig å være nærme, hvis du synes at TIFO med enorme seil og plakater bare er tull – for din egen del – kjøp Vallekortet, men velg en annen tribune seksjon enn Supporter-tribunen – vi som står der, vi elsker sånt, og kommer til å bruke masse av det.

Når som alltid er der, som alltid er med og synger, når vi er ordentlig nedsettende i omtale av andre Vålerenga- tilhengere, så snakker vi om «turister» - de som står på vår tribunedel og bare er der for å oppleve, men ikke bidrar – vi vil gjerne ha flere med oss, men vi foretrekker de som er med å bidrar med sang og som liker å være en del av stemningen. Ikke vær redd, vi har tribunevegger, så du kommer til å høre oss riktig godt uansett hvor du velger å sitte på stadion.

Hvis du er i tvil, så blir åpningshelga alene verdt det – her er litt om programmet for den helga:

  • Fredag 8. september: Seriestart Vålerenga Ishockey (Hjemmekamp på Gjøvik)
  • Lørdag 9. september: Seriekamp Vålerenga Damer
  • Lørdag 9. september: Børst og Ball – Klanens eget arrangement med konserter
  • Søndag 10. september: Seriekamp Vålerenga Herrer

Så hvis du har lest denne artikkelen – og så tar deg to minutter å tenker over hvem du kjenner som burde vende hjem – så blir ikke vi veldig grinete om du tagger de, eller deler dette innlegget med de, kanskje de blir inspirerte og kjøper Vallekortet.