OBOS Ligaen – Her kommer fugla

(c) grydis.no
(© grydis.no)

Jeg har ingenting positivt å si om Lillestrøm, jeg liker ikke stedet, jeg liker ikke laget, jeg liker ikke de som holder med de, jeg liker ikke noe som er gult og svart. Hadde det vært opp til meg så hadde Lillestrøm blitt konvertert til en parkeringsplass uten lys.

Lillestrøm-supportere er en gjeng med tenåringer som går på kamp når en av to ting skjer:

1. Fikk ukepenger av mamma eller

2. har fortsatt noe igjen av konfirmasjonspengene. De har lært seg en sang, og den synger de hele kampen, for alle vet at traktor og kreativitet ikke er to ting som passer sammen.

Lillestrøm er, og har vært prakteksempelet på hvordan fotball ikke skal spilles. Dette gjenspeiles i hvem de har som helter oppe. Lokalhelten er alltid en diger bonde som liker å bli truffet i hodet av ballen eller som er særdeles flink til å kælke ballen langt av gårde – så kan resten av laget beine etter den, å håpe at noe magisk skjer.

Lillestrøm er livredde hver eneste gang de store gutta kommer på besøk. Da stenger de av byen, da låser de inn døtre, da får polisen endelig lov til å ta på seg den kule uniformen som ellers henger i skapet sammen med møllkuler og Felleskjøpet-capsen.

Lillestrøms spillere ser på disse kampene som det viktigste som skjer i hele sin karriere. Vi på vår side koser oss ekstra når vi vinner kampene, og de gangene vi har tapt så er det litt som å tape i Yatzy mot den 12 år yngre lillebroren din. Litt pinlig, men mest fordi han feirer det som at hadde vunnet Champions League.

Kjære dommer, her er et lite råd til deg, følg litt med på han derre spissen deres – du vet han lille, skrinne med bein som trommestikker – du veit at når han flyr rundt og ruller seg på gresset, så handler det kun om et ønske om en karriere som stuntmann og drømmen om en Oscar-statuett.

Jeg vet godt at vi ikke har vært glitrende i de siste kampene, men disse kampene lever sitt eget liv. Så Vålerenga trenger bare å kline til, ta for seg i duellene, la ballen gå fort så får vi se forskjellen på ball-kunstnere og neandertalere. Så kan vi synge hele veien hjem.

Har du traktor og ljå

Det er åpent billettsalg i Sjappa fram til klokka 14 lørdag, og et eventuelt restopplag blir solgt fra Sjappebilen utenfor inngangen vår på Åråsen fra klokka cirka klokka 16

OBOS-Ligaen – Her kommer fugla

 

(c) Lasse L
(© Lasse L)