Nå har du grunn til å være optimist!

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga Fotball er på treningsleir i Marbella, og er inne i en tung treningsperiode. Vi som følger laget tett ser en spennende utvikling. Vi ser nye sponsorer ankomme og vi ser den nye administrasjonen legge stein på stein. Klubben i vårt hjerte er på rett vei

Optimismen sprer seg i Oslo, flere og flere begynner virkelig å glede seg til seriestart. Vi har mye å glede oss over. Vålerenga videreutvikler spillet sitt, vi ser det på trening og vi ser det i kamp. Det trenes hardere, intensiteten er høyere, det går fort fremover på banen, mye fortere. Borte er nølende støttepasninger og spill som ruller frem og tilbake midt på motstanders banehalvdel. Sånne saker bør glede selv den mest hardnakka pessimist.

Resultatene i treningskampene er ikke spesielt viktig, det skal øves på det som skal bli spillet vårt, noe vil vi lykkes med og annet vil vi legge bort, men vi må prøve og feile litt på denne tiden av året.

I kontorlokalene skjer det også saker, vi ser at der ankommer nye sponsorer og Vålerenga er igjen med å bli attraktive for Norges og Oslo’s næringsliv. Her vil jeg gjerne fremføre en liten appell til Oslo’s næringsliv. Vi ser utenfor Oslo at næringslivet i lokalmiljøet stiller opp for klubben og bidrar, noen stort og noen lite – eller etter evne som også kalles. Er du høyt på strå i en bedrift i Oslo, eller kjenner du en som er det så ta en prat med henne, eller han for den del. Vålerenga er i ferd med å bli Oslos Stolthet og alle bidrag er verdifulle, du trenger ikke være hovedsponsor og ha navnet ditt på drakta. Du kan støtte klubben på andre måter, du kan for eksempel kjøpe to faste plasser som du kan bruke i som gaver til dine ansatte, eller kanskje du vil overraske en kunde med en kampbillett. Du kan ha ditt eget lille sponsorprogram, ta med kompiser fra næringslivet, gi de et skjerf, la de føle stemningen, la de bli engasjerte, fortell de i pausen alle tingene som Vålerenga Samfunn gjør for lokalbefolkningen. Fortell de om satsingen på unge vanskeligstilte som får sin egen satsing på Valle Hovin videregående skole. Oslo er ikke bare en hovedstad, det er også et lokalsamfunn, og skal byen vår være et godt sted å leve så er det viktig å bidra til at det skjer positive ting i lokalmiljøet, og det gjør det når du støtter Vålerenga. Er du fortsatt i tvil, ta deg en tur opp å se på den nye mektige Vålerenga Stadion som står som et symbol på en lysende fremtid, en fremtid du bør bidra til å gjøre enda bedre.

Det er nå noen uker igjen til første hjemmekamp, på Ullevål Stadion, Klanen har meldt flytting, og vi samles på Bendit, men det er ikke bare Klanen som skal være der, vi er mange supportere som har forskjellige meninger om hva som er den beste tribunekulturen. Vi må være tolerante ovenfor hverandre, la oss sammen lage den nye tribunekulturen. Kom på kamp. Ikke tenk alt for my på alt som har vært, tenk heller på det som skal være. Vi har plass til alle, vi kan ta vare på hverandre. Vi skal sammen skape rammen, energien, gløden, vi skal sammen støtte Vålerenga