Nå er tiden inne

(c) Wiki
(© Wiki)

Gresset er allerede grønt på Vålerenga Stadion. Det er vår i Oslo. På lørdag er det kamp mot Strømsgodset. Det er lørdagskamp, det spilles fotball når fotball bør spilles. Du har fri dagen etter, det er på tide og kose seg litt. Nå er tiden inne for å legge alle unnskyldninger til side, melde fra hjemme at det er fotball som gjelder. Så får du snøre på deg skoa, ta frem det mest heldige skjerfet – klokken 18 på lørdag er det kamp som gjelder.

Vi er ubeseiret på hjemmebane, men vi trenger din hjelp for å forbli det. Din tilstedeværelse, din interesse, din entusiasme, din stemme er viktig – men du må være der.

Vålerenga har fått en fin start på årets sesong, vi er i toppen. Alle som har fulgt norsk fotball noen år vet at det laget som får flyt i den første tredjedelen av sesongen kan være det laget som henger med hele veien. Vålerenga kan være det laget iår.

Glem Sarpsborg, glem tapet, glem skuffelsen, det er lagt bak oss nå. Nå er det nye seire, nye gleder som venter.

Noen ganger så må du ta initiativ, du kan ikke alltid bare vente å se. Du kan ikke vente å se om Vålerenga blir med i toppen i år, du må stille opp og bidra til at vi er der. Du vet at det er mye bedre å ha vært med hele sesongen, for så å snu seg mot sidemannen utpå høsten når det er stinn brakke og melde at jeg har alltid hatt trua jeg.

Når Strømsgodset kommer så får stiftet gjensyn med en rekke folk som du kjenner fra Vålerenga. Både Skullerud, Marcus Pedersen, Mos og Herman Stengel har historie med Oslos stolthet. Jeg ser at klubben fyrer opp med fokus på Herman Stengel. Rent personlig så bryr jeg meg ikke. Hadde han hatt trua på seg sjæl så hadde han blitt hos oss. Og man trenger en sterk karakter for å lykkes i Vålerenga.

Du som sutra for at det var for langt til Kristiansund og at det var kamp på en mandag, nå er det lørdagskamp hjemme, det er bare en t-bane tur unna. Du som sutra for at det var kaldt mot Odd, seieren mot Dag Eilev’s varma godt den, og nå er det allerede vår. Du som sutra på veien hjem fra Sarpsborg, det er jo mange dager siden, bare kom deg over det, og så stiller vi igjen på lørdag.

Er det lenge siden du var på hjemmekamp med Vålerenga så anbefaler jeg virkelig at du tar turen, det er mye som er forandret. Det er ordentlig koselig på Vålerenga Stadion. Klubben byr på Fanzone utenfor stadion med aktiviteter for hele familien. Freddy dos Santos og Tina Wulf byr på Enga Live på storskjermene før kamp. Rammene rundt selve kampen er i ferd med å bli virkelig gode.

Vi er på gang, vi er på rett vei. Nå er tiden inne for igjen å vise verden at fotball spilles aller best på østkanten. Optimismen er tilbake. Det ryktes om at det mobiliseres i Drammen, så da kommer det vel en buss.

Husk – Lørdag – kl 18:00 – Vålerenga Stadion – Østfronten.  Da sees vi der.

 

 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!