Lykke til videre Ghayas Zahid

(c) VIF-Fotball.no
(© VIF-Fotball.no)

Det har lenge vært kjent at Ghayas Zahid ønsker seg nye utfordringer, og i dag mottok vi nyheten om at han er solgt til Apoel FC. Apeol FC spiller i den kypriotiske ligaen, og er klare for gruppespillet i Champions League.

Det eneste gode med denne nyheten er at Apoel får en norsk fotballspiller som er på vei mot høyden i sin karriere i rak motsetning til erfaringene de har med nordmenn fra tidligere bekjentskaper.

Ghayas Zahid kom til Vålerenga fra Klemetsrud som guttunge og har gått gradene i Vålerenga. Selv den meget talentfulle spilleren måtte en periode ut på utlån for å få verdifull førstelagserfaring. Etter han kom tilbake fra utlånet hos Ull/Kisa har han vært mer eller mindre fast inventar i vår første ellever.

Ghayas Zahid er nå 22 år, han har karrieren sin foran seg og har ønsket seg til utlandet for å få nye og større utfordringer. En utfordring kan han virkelig få, for Apoel skal møte Real Madrid i Champions League allerede den 13. september.

Vi i Klanen er stolte av at Vålerenga er en klubb som utvikler unge spillere som blir gode nok til å få en karriere utenfor Norges grenser. Dette til tross for at vi i all hemmelighet skulle ønske oss at de virkelig gode spillerne ble hos oss i hele sin karriere. Ghayas Zahid har vært åpen på at han ønsker seg ut, han har vært god nok til å bli hentet, og vi ønsker han lykke til videre. Her er ingen broer brent, og som Ghayas selv sier til vif-fotball.no «Når jeg engang vender tilbake, blir det nok i blått på Valle, avslutter han»

At Vålerenga er en klubb som får solgt spillere til utlandet har også en stor signaleffekt til unge lovende talenter som ser at Vålerenga er et naturlig valg dersom man drømmer stort. Dette understøttes av daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth som sier til vif-fotball.no «Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i videre klubbygging og utvikling – og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn.» 

Det skjer fortsatt at jeg sitter på bussen og tenker på det som skjedde den 13. august 2016, da Ghayas Zahid satte inn 3-2 målet mot Brann på overtid og tribunen raknet. Hver gang jeg tenker på det så smiler jeg stort.

Takk for denne gangen Ghayas Zahid, og du vil alltid være velkommen tilbake