Koronaviruset og situasjonen på våre skjenkesteder

(c) Klanen
(© Klanen)

Situasjonen onsdag kveld 11.3.2020 er at Folkehelsa kaller virusutbruddet i Norge en pandemi. I Oslo er det per i dag smittet over 140 personer, den mest tettest befolkede byen i kongeriket.

Folkehelsas prognoser tilsier at de forventer «en relativt skarp økning i antall rapporterte tilfeller fremover». Klanstyret følger situasjonen nøye.

Les mer om status på utbruddet hos Folkehelseinstituttet. 

Hva betyr dette for oss generelt?

Jo, dette betyr at du bør følge helsemyndighetenes anbefalinger. Føler du deg sjuk og svak og dårlig bak, hold deg hjemme. Sørg for god hygiene og vask henda dine ofte og med god såpe. Sprit hjelper også på. Host i papirhåndklede og kast det etterpå. Har du ikke papir tilgjengelig, host i albuen. Hold avstand til andre. For all del ikke host folk rett i trynet.

Ut over det, kontakt «informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 10-16».

Har du vært i kontakt med personer fra Italia, Østerrike eller andre som har vært i kontakt med folk derfra, vis varsomhet og følg anbefalte tiltak som vi får av helsemyndighetene.

Samtidig må vi holde hodet kaldt! Det er i dag ingen grunn til panikk.

Pubene våre

Klanen er medeier i 3 puber i Bohemen, Øst og Vålerenga Vertshus. På Vertshuset har det været smitta personer innom stedet i helga som var, og ansatte er satt i karantene. Om de er smitta vet vi ikke per i dag. Men fortvil ikke, pubene våres drives av meget kompetente folk og ledelsen har satt inn tiltak. Bla er det satt noen begrensninger på hvor mange som kommer inn, det vaskes flere ganger om dagen slik at hygienen er ivaretatt. Det er satt ut anbefalinger om hvordan du skal te deg på pub og hvordan vise varsomhet når du går ut blant folk.

Så hvis du er tørst og ikke ønsker å sitte hjemme, kan du fint gå på våre puber, det er vi ikke i tvil om. Der vil du bli tatt imot med et smil og vennlighet i en usikker tid. På hver sin facebookside har de beskrevet situasjonen og hva de forventer i tiden framover. Følg disse rådene.

Med andre ord, det er trygt å gå på våre puber og ta seg en pilsnerøl, men følg for all del de regler og anbefalinger som Vertshuset, Øst og Bohemen gir deg!

Helsehilsen fra Trond & Jostein

(c) Grafikk fra Sportsfoto
(© Grafikk fra Sportsfoto)