Klanen redder Vålerenga Vertshus

(c) Ki Therese Smolic
(© Ki Therese Smolic)

For noen måneder siden kunne vi se på nettet at hele gården hvor Vålerenga Vertshus holder til ble lagt ut til salg. Siden den dagen har det vært hektisk aktivitet i Klanens styre. Spørsmålene var mange, men de aller fleste handlet om «Hva nå?» og «Hva betyr dette for Vålerenga Vertshus?»

Hele gården ble kjøpt opp av et eiendomsforetak, og så begynte ryktene å gå rundt om hva de hadde sett for seg å gjøre med investeringen. Klanen var raskt oppe i ringa og innledet samtaler med ulike interessenter.

Klanen er en supporter-forening, hvis hovedgeskjeft ser å jobbe for å få flest mulig stående og syngende supportere på Vålerenga sine kamper. Men Klanen er også en ansvarlig eier av utestedene Vålerenga Vertshus, Øst, samt Bohemen og det er et ansvar vi tar på alvor. Både som eier, som arbeidsgiver til alle de flotte menneskene som jobber på disse stedene og for alle gjestene som besøker stedene.

Da seksjonen som Vålerenga Vertshus ligger i ble solgt innledet Klanen forhandlinger med de nye eierne. Vertshuset fylte 30 år tidligere i år og Klansstyret hadde ingen forståelse for drifta nå kunne ta slutt. Det ble diskutert løsninger med videre leie, så kom muligheten til å kjøpe nærings-seksjonen på bordet og vi slo til. Vi mener det er den beste løsningen både for Vålerenga Vertshus og for oss.

Klanen har i samarbeid med investor Harald Moræus-Hanssen kjøpt næringseksjonen som huser Vålerenga Vertshus og dermed er Vertshuset reddet! Ikke nok med det, Vålerenga Vertshus går en lys fremtid i møte og vil være samlingssted for beboere, besøkende, supportere, venner og familie i uoverskuelig fremtid. 

Klanen har tradisjoner for å samarbeide med eksterne investorer der vi trenger kompetanse eller finansielle muskler. I oppkjøpet av næringseksjonen til Vålerenga Vertshus trengte vi begge deler. Vi er derfor veldig takknemlig for all støtte og rettledning vi har fått fra Harald Moræus-Hansen og hans rådgivere.

Dette er en gledens dag, Vålerenga Vertshus har blitt en institusjon i bydelen og nå lever vertshuset videre. Ansatte kan senke skuldrene, gjester kan glede seg over at de vil fortsatt vil bli servert av bydelens hyggeligste gjeng på bydelens beste etablissement.

 

Jordal Amfi

Som dere alle vet nærmer dagen seg for åpningen av nye Jordal Amfi. Harald Moræus-Hanssen er en venn av Vålerenga, han er tungt inne som investor og eier av Vålerenga Ishockey, han sitter i Kontrollkomiteen i Vålerengens Idrettsforening og han har en lang fartstid som bidragsyter i Vålerenga. Denne investeringen han nå gjør - en ganske liten investering i hans vanlige virke - er en uvurderlig investering sett fra vår side. Den er også starten på et fornyet og forsterket samarbeid mellom Vålerenga Ishockey og Klanen. For når den nye amfi’n står klar, har vi ett brennende ønske om at hockey-hegemoniet skal hjem til Oslo og Vålerenga igjen.

Vålerenga Vertshus er bydelspuben med det store hjertet, som holder åpent på julaften, som tar vare på folka rundt seg og er helt sentral som samlingspunkt i forbindelse med ishockeykamper.

Vi tror at det nye samarbeidet som nå er på plass vil gi nye og spennende muligheter i fremtiden og vi er stolte over at Vålerenga Vertshus kan gå inn i jula vel vitende om at vertshuset går en lys fremtid i møte.

Vi vil samtidig oppfordre deg til å ta vel imot Vålerenga Ishockey sitt fantastiske tilbud på sesongkort til Klansmedlemmer som dere fikk tilsendt på epost tidligere i uken.

Så kan vi begynne å glede oss til mange trivelige og stolte hockey-øyeblikk et steinkast unna verdens feteste bydelspub i fremtiden.


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!