Juleforberedelser – Vålerenga metoden

(c)
(© )

I dag er det kun to dager igjen til jul, skal du rekke alt så må du stå på. Du har fått det med deg, stadion skyter i været, og i dag kl 11:00 så inviterer klubben sine supportere til omvisning på den nye mektige Vålerenga Stadion.

Da er det på med hjelm og refleksvest, men du får forsøke å finne en annen farge en gult, er ikke sikkert der er andre farger. Så for all del, velg noe annet enn svarte bukser. Du kan da som en av de aller første få anledning til å stå på supportertribunen og bare drømme deg bort om den atmosfæren vi sammen kan skape når Sarpsborg kommer på høstbesøk. Du trenger ikke være følelsesmenneske for å skjønne at det blir vanvittig deilig

Ikke nok med det, du kan jo spare tid på å besøke stadion, når du først er der oppe så kan du jo stikke bort på Valhall og få valgt deg ut det vakreste juletreet som finnes, de selger de der, bare synd de ikke er blå.

Når du så rusler hjemover, mot T-banen på Helsfyr, med juletreet på skuldra, mettet av inntrykk fra stadion, da er det perfekt å ta turen innom Sjappa for å få handlet de siste julegavene. I fjor fikk jeg sesongkort i julegave, blidere mann enn meg har du aldri møtt på en julaften, smilet gikk rundt huet og tilbake igjen, og det var før akevitten hadde gjort sitt. Sjappa selger drakter, og har nå tilbud på den vakre kongeblå, for kun kr 399 så kan du enten eie selv, eller du kan gjøre noen veldig glade. Jeg kjøper i alle fall drakt, hvert år så velger jeg ut den unge spilleren som jeg tror kommer til å få sitt store gjennombrudd neste sesong, og så får jeg navnet og nummeret til spilleren trykket på drakta. Jeg nekter å oppgi hvem jeg satser på til neste sesong, jeg bommer alltid, så det er nesten som døden at jeg velger draktnummeret til en spiller.

Så kommer jo julaften straks, og jeg synes vi alle skal gi en solid honnør til Vålerenga Vertshus, som holder åpent på julaften, og alle andre dager i jula. Vålerenga Vertshus har gjort dette til en tradisjon, de lager til julefest, slik at folk som ikke har familie og venner i nærheten har et tilbud, og kan ta seg til Vertshuset så slipper de å sitte hjemme alene å feire jul. Jeg synes dette er helt fantastisk og gir Vålerenga Vertshus en solid applaus. Jeg oppfordrer alle til å spre det glade budskap om julaften på Vertshuset, kanskje er det akkurat du som kjenner noen som har lyst å gå men som ikke visste om det.