Jævla irriterende møkkalag. Hater dem.

(c) Grydis
(© Grydis)

Jeg kan like gjerne si det som det er, jeg ønsker meg Rosenborg tilbake til 70 tallet. Den gangen var det stor variasjon i prestasjoner og resultater, det hele ble kronet med nedrykk i 1977. Den gang var det langt mellom selvhøytidelige trøndere som trodde det var deres livsrett å vinne Eliteserien.

Her har Klansstyret jobbet i korridorene og sørget for at alle med sesongkort på Bendit kan benytte inngangene 4, 6 og 8, så kommer Ruter og strør salt i såret ved å stenge T-banen mellom Blindern og Majorstua. Siden du selvsagt skal på kampen, så må du kanskje planlegge en litt annen reiserute enn vanlig. Jeg kunne listet opp alle de mulige alternativene, men dere kjenner byen vår, dere vet hvordan dere kommer dere frem. Det kan jo hende at en trønder leser dette og dermed kunne fått hjelp til å finne frem, men vi er Vålerenga, vi gir ikke bort noe, er du trønder så får du ikke noe gratis i Oslo denne helga. 

Tidligere denne uken så tok Vålerenga sitt A-lag seg lett videre i cupen, mens Vålerenga G19 og J19 fulgte opp suksessen i går med hyggelige cup-resultater.   

Vålerenga G19 – Bærum               2-0

Vålerenga J19 – Ørn-Horten        2-0 

A-laget har akkurat fått tildelt Ørn-Horten som neste motstander i cupen. Kampdag er 31. mai og vi har jo tradisjoner for å slå de på alle nivåer. Det blir vel litt sånn som Kråkerøy, så jævla enkelt.

Der Vålerenga cruiser videre i cupen, sliter Rosenborg, de møtte mektige Tynset fra fotball-fylket Hedmark. Der møtte de solid motstand og måtte til slutt innse at de ikke klarte å vinne med tosifra, men måtte nøye seg med en moderat 1-9 seier.

Alt er dekket for fotballfest på søndag, værmeldingen sier 17 grader og solskinn. Kampstart er klokken 20:00 så helgens familieaktiviteter er over, serielederen, hele Norges Rosenborg kommer på besøk. Rosenborg sin trener, den alltid sympatiske bruktbilselgeren, som er en «arti-kar» i medgang kommer med selvsikkerhet og trygg på å hente hjem alle poengene. Men har han grunn til det? Joda, de leder serien, men det som var en fryktelig bra start på sesongen har gått over til å bli litt vingling og vi har sett ett lag som er på vei mot seier, men som faller sammen og ikke gjennomfører to gode omganger.

Vålerenga på sin side er like varierende og uforutsigbare som alltid. Vi har sett glimt av storhet, og vi har sett ett lag som blir stakato og redd for å tape. Rosenborg henta inn den svært så falma toppspissen Bendtner, med den tro at han er spilleren som skal sende dem ut i Europa. Jeg på min side er tvilende, det er ikke den beste medisinen og hente en spiller med et stort navn, betale han mye mere enn de andre i spillergruppen og deretter se han labbe rundt og ikke gjøre seg svært fortjent til disse pengene. Tror du at de andre spillerne i troppen til Rosenborg ser på Bendtner og tenker at joda, han fortjener hvert øre, og jeg skal gjøre mitt aller ytterste fr å gjøre han enda bedre. Tror du det skaper lagånd, samhold og forener en spillergruppe? Av disse årsakene så synes jeg at Vålerenga skal holde seg langt unna en spiller som Forren, en som gjerne vil ha mest mulig lønn, som setter sine egne lønnsbetingelser først, for så å se på det sportslige. To runder på ca. 60 sekunder i engelsk liga gjør ingen stjerne.

På søndag stiller vi som underdog, alle forventer at vi skal tape. Blant oss finner vi supportere som normalt sett er ivrige etter å gå på stadion, som nå sier at kanskje jeg bare skal droppe det, det ender med tap allikevel. Til en viss grad skjønner jeg tanken, men jeg blåser av den. Jeg skal på stadion, Ullevål er fortsatt vår hjemmebane, det er vi som dominerer der. Det er allerede mer enn 10 000 solgte billetter til kampen, jeg har en av disse og jeg akter å bruke den.

Det er nettopp når Vålerenga kan slå nedenfra vi er som best, der er ingen forventinger til oss, vi hangla i cupen mot et 3. divisjonslag, vi sliter med å score mål. På tribunen vet vi at Rosenborg kommer til å stille opp for å støtte sitt lag, de har brukt 20 år lengre enn oss på å få til en brukbar syngende supporter-gruppe, men jeg regner med at de finner ut av stengte T-baner og at i hvert fall noen av dem finner frem til stadion.   

(c)
(© )

Så uansett hva du har tenkt frem til nå – glem det – du blir med på stadion på søndag, du hever stemmen og sammen overdøver vi trønderpakket. Vålerenga som spiller helt uten press finner formen og overrasker alle med en seier – akkurat det har du ikke lyst å sitte hjemme å se!

Rosenborg er litt ut av det, litt som en skadet hund, så la oss være barmhjertige og kveste de skikkelig på søndag.