Ideer for den nye stadion

(c) Vålerenga Fotball
(© Vålerenga Fotball)

På tide å tenke litt kreativt og vinne kamper før de har startet...

Vi vet at stadion er under bygging, jeg går forbi byggeplassen ett par ganger i uka og jeg fylles med stolthet når jeg ser fremdriften og ser at stadion formes. Jeg må innrømme at jeg har allerede sneket meg inn på byggeplassen. Stått på det området som kommer til å bli Tribune Sør, dratt i gang en sang, bare for å føle hvordan det kan bli. 
 
Når vi snakker om den nye stadion, så har vi noen muligheter. Vålerenga Stadion skal være vårt hjem, men også vårt fort. Et sted motstanderens frykter, et sted hvor motstanderens spiller dagevis før kamp begynner å grue seg litt til kamp.  
 
Vi skal ikke undervurdere psykologien. En fotballkamp kan langt på vei vinnes allerede før den er spilt. En del er supporterene, hvis supporterene er klin gærne ett sted så legges det merke til. Ingen spiller liker å bli buet på, liker å bli hetset, liker å bli stilt i et lite flatterende lys. Der har vi en oppgave, vi må gjerne gå opp ett hakk eller to i graden av motstanderhets. Joda, vi er supportere, å vi skal ha fokus på å støtte eget lag og overdøve alle andre, men det trenger ikke bety at spilleren på det andre laget ikke kan få noen verbale karameller som svir.  
 
Den andre delen er ting som kan utføres i bygget. Jeg synes for eksempel at det i bortegarderoben må legges til rette for Vålerenga-seier. Benkene kan bygges litt større enn normalen, slik at de føler seg litt små. Benkene kan bygges for små, så du ikke får hvilt som normalt når du setter deg ned. Det kan være høyttalere bygget inn som hvisker beskjeder så de kan se for seg å tape kampen. Det kan holde med 4 dusjer, hvor dusjhodet er skrudd fast i veggen i brysthøyde - temperaturen kan være fast på litt over lunken. Det kan være fastmonterte skjermer som bare viser Vålerenga triumfer. Hvis der må være en massasjebenk så kan den være litt for høy. Er der en taktikktavle så kan den henge løst, så hver gang du skal skrive på den så gir den etter. Det bør være bra lys i garderoben, veldig bra lys, så bra at du nesten må bruke solbriller inne i garderoben. Spillere liker å ta en tur ut på gressmatta når de ankommer stadion, dette bør de selvsagt nektes - ingen får gå ut på matta før oppvarming. Når vi snakker om oppvarming, så bør selvsagt garderoben ha ett par grader for lav temperatur. 
 
Hva sa du? Dette er jo ikke fair play. Jo det er det, vi tilbyr de akkurat nok fasiliteter, alt av luksus og ekstra bekvemmelighet bør brukes på våre spillere. Det er helt i orden at det er klasseforskjell på opplevelsen av å være på stadion, om du spiller for Vålerenga eller om du er en omstreifende besøkende. 
 
En helt annen ting, og da snakker vi hyllest av våre egne. Ved siden av torget, der blir det en gate, eller en aveny opp mot hovedtribunen. Jeg foreslår at vi bruker den til å lage en "walk of fame" hvor vi kan hedre legender i Vålerenga familien med å bygge inn stjerner med navnene deres. På samme måte så blir der en vegg på motsatt side, hvor kanskje supporterne kunne hedret egne sterke bidragsytere, frem til nå og inn i fremtiden. 
 
Å forresten - bli med på operasjon "okkuper Marienlyst" - kjøp billetter slik at vi tar over hele kortsiden i Drammen.