Gratulerer med dagen

(c) Grydis
(© Grydis)

I dag feirer vi Vålerenga. Det er 106 år siden verdens vakreste idrettsforening ble stiftet i et kassesnekkeri. Siden den gang har klubben eksistert til glede og fortvilelse for mange generasjoner av supportere på Oslo’s østkant og langt utover det.

Vålerenga er elsket og hatet, 5 seriemesterskap, 4 cupmesterskap i fotball – 30 seriemesterskap og 26 ganger Norgesmester i ishockey er noen av merittene så langt.

Men i stedet for å se bakover, la oss heller se fremover. Vålerenga Fotball flyttet hjem til Vålerenga Stadion i 2017, Vålerenga Ishockey skal snart flytte hjem igjen til nye Jordal Amfi. Endelig er vi på et sted hvor infrastrukturen ligger på plass og vi kan sammen skape fantastiske opplevelser i tiden som kommer.

På fotballsiden svinger det fortsatt i prestasjonene og det skal legges ned mye hardt arbeide for at vi skal være et stabilt topplag og for at vår hjemmebane blir det fryktede fortet som ingen av våre motstandere gleder seg til å besøke. Tro meg – vi kommer dit, vi er på vei men jobben må gjøres.

På ishockeysiden så endte fjoråret med en opptur og vi kunne nok en gang pryde oss med tittelen seriemester, selv om vi ikke kunne løfte bøtta så ga sesongen signaler om at jobbes godt innen hockeyen og at vi er på rett vei til den dagen vi er igjen tilbake på Vålerenga og kan utløse mye av det potensialet som ligger i å ha en ishall som er moderne og attraktive. Motstanderne kan bare skjelve i buksene for Vålerenga er på vei tilbake som en dominerende faktor i norsk hockey

Vi har sammen hatt mange stolte øyeblikk, og det kommer mange flere. Det er ikke bare resultater som gleder, vi følger en klubb som tar samfunnsansvar på alvor, Vålerenga Samfunn som aktivt jobber mot rasisme og for inkludering. Dette er et prosjekt som i sin tid ble igangsatt av Klanen sammen med Vålerenga sin junioravdeling i 1996. Jeg skal ikke si at det var en direkte konsekvens av dette arbeidet, men for dere med god hukommelse så var 1996 det siste året en spiller på Vålerenga Fotball hadde nummer 12 på ryggen. Spilleren den gang var 12 - Kjetil Løvik, men deretter så har dette nummeret alltid vært forbeholdt Klanen. Og det er selve essensen i vårt supporterengasjement, vi er lagets tolvte mann, vi som syngende og stående supportere er der for å støtte laget i vårt hjerte

I dag sender vi våre gratulasjoner til Vålerenga – til alle idrettene som er en del av Vålerenga Idrettsforening, til alle lagledere, trenere, støtteapparat, utøvere, frivillige, ansatte – og sier stå på videre, fremtiden er lys og ikke minst vi vil alltid ha ryggen deres.

Heia Vålerenga


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!