Godt nyttår

(c) Line Svalastog
(© Line Svalastog)

Vi feirer nyttårsaften og kan skue bakover på året som gikk og vi kan se fremover og glede over oss alle de fantastiske øyeblikkene som kommer i 2017.

I 2016 så gleder jeg meg aller mest over overtidsmålet mot Brann som ga oss seier og hevn for det latterlige tapet i Bergen. Jeg så scoringen, begynte å juble, men jeg vet ikke helt hva som skjedde for jeg var plutselig 4 seterader lenger fremme. Unnskyld til de jeg eventuelt trampa på i jubelrusen. Jeg ser også tilbake på snuoperasjonen som startet i Kristiansand, og med Kjetil Wæhler på tribunen sammen med Klanen så tok vi en etterlengtet seier og begynte klatringen ut fra det som kunne vært en formidabel katastrofe. Et høydepunkt var at Ronny Deila plutselig dukket opp på Valle og ble vår nye hovedtrener. Jeg synes også at selv om resultatene til Kjetil Rekdal var langt unna det vi kan forvente så skal vi allikevel ta av oss hatten, gi ett lite bukk, og si tusen takk for innsatsen. Det er så utrolig mye mer som har foregått i Vålerenga i hele Kjetil Rekdal’s andre periode som har ikke vært som vi alle skulle ønsket. Kjetil Rekdal, krummet nakken, og tok utfordringene på strak arm og jobbet hardt på alle fronter for å bidra til å holde Vålerenga i det beste selskap.

I 2017 så kan vi se frem til den første hele sesongen til Ronny Deila, og jeg gleder meg. Ronny har heller ikke en bankkonto som er smekkfull med riksdaler til spillerkjøp på øverste hylle. Og gjennomgangsmelodien har hele tiden vært at vi skal bygge en storklubb over tid. Nå trenger noen å fortelle både Ronny Deila og Erik Espeseth at Vålerenga er en storklubb allerede, vi har bare manglet litt på resultatsiden siden 2005. Vi har mye å se frem til, Ronny Deila har ansatt en av seriemester heltene fra 2005, Amund Skiri er på plass i trener teamet. Amund har de siste årene jobbet som hovedtrener i Herd en klubb utenfor Ålesund, og er i ferd med å bli en ordentlig dyktig trener, og skussmålene derfra er at han er usedvanlig god med å få mennesker til å prestere. De andre i trenerteamet fra 2016 er også med videre, så her kan vi se at satsningen har startet.

Utfordringene står i kø, men det gir muligheter. Erik Espeseth sin administrasjon begynner å ta form, Freddy dos Santos er tilbake i Vålerenga og skal jobbe på markedssiden. I tillegg så jobbes det i disse dager med å hente en ny kommersiell leder som skal styre markedsarbeidet. Vi kan se at nye mektige Vålerenga Stadion reiser seg, og dette gir store muligheter. En del av de mulighetene er utleie av lokaler, dette arbeidet er mer eller mindre komplett, langsiktige leiekrontraker er signerte med langsiktige leietagere. Utover dette så er det kiosksalg, både inne på stadion og utenfor, stadion navnet kan selges, reklame plass inne på stadion kan selges og ikke minst må klubben nå ut til enda flere som har lyst å komme på kamp slik at stadion fylles opp med tilskuere. Klanen må også jobbe aktivt, med rekruttering, det er nesten 4000 plasser som vi må ta ansvar for å selge ut, selv når det går trått.  

Jeg vil også benytte anledningen til å sende en takk til alle dere som stiller opp og gir av deg selv, alle dere som stiller på kamp, og en ekstra stor takk til alle de frivillige som bidrar med sin tid og innsats for Klanen og for klubben.  Det er alt for mange til at jeg kan rekke å si takk til hver enkelt. Vi har en hel gjeng som kalles KST (Klanens sikkerhets tjeneste) og du ser de på Amfi og på Stadion i sine vester og som bidrar til din og min sikkerhet. Klanens WEB-Radio som streamer alle hjemmekampene til rekruttlaget og damelaget, pluss radiosendinger fra alle hjemmekamper på Jordal Amfi, i tillegg til en rekke fotball og hockeykamper der TV rettighetene ikke slår inn. TIFO gruppa fortjener en hyllest, TIFO på stadion skjer ikke av seg selv, dette er planlagt og jobbet med over lang tid, og det er en hyggelig gjeng som ønsker seg flere medlemmer. Det er også andre små initiativer som fortjener en hyllest. På Grønland så finnes det 9 flaggstenger i hovedgata, og før hver hjemmekamp så er det en gjeng ivrige supportere som sørger for at flaggene med vår kjære Vålerenga logo vaier over Grønland. Har du anledning til å heise flagg en dag i 2017, så bare søk opp «Flaggborg på Grønland» og be om å bli med i gruppa, så får du anledning til å donere ett par timer i løpet av året. Det er enda flere som fortjener å bli nevnt, men jeg vil avslutte med å gi en applaus til bloggerne som legger ned masse tid i å skrive om klubben, dette er bloggerne som skriver på Klanen.no, men også VPN.no, Sotahjørnet.no og Aperopet.no som alle sammen deler en ting, interessen for klubben i vårt hjerte og dens skjebne.

Tusen takk for i år alle sammen, vi har nå solgt flere sesongkort for 2017 enn det vi solgte i hele 2016, så dette lover godt. Ta godt vare på hverandre, ha en flott nyttårsaften, og ikke gjør noe jeg ville ha gjort

Godt nytt år