For ære - for hverandre

(c) Klanen
(© Klanen)

På lørdag 26 oktober kl. 16:00 møter vi Lillestrøm borte på Vårt Åråsen. Vi er klare for det som er norsk fotballs mest intense kamp. Disse kampene lever sitt eget liv, resulatet er aldri gitt på forhånd. Vi drar til Lillestrøm med hevn i tankene, etter det forsmedelige tapet på hjemmebane tidligere i år.

På lørdag kan vi redde stumpene av sesongen, på lørdag kan vi få tilbake litt energi, på lørdag kan vi riste av oss negativiteten, på lørdag kan vi få tilbake glede for resten av sesongen.

Vi trenger ikke:

-          å kappe hodet av Tom Lund statuen (Check √)

-          å iføre statuen av Tom Lund i en kjeledress i Felleskjøpet sine farger (Check √)

-          å male gressmatta med VIF logo (Check √)

-          å dekorere husvegger i Lillestrøm med Vålerenga farger (Check √)

-          å plante 11 kors i gressmatta på Åråsen (Check √)

Vi er allerede tent nok, er det en ting jeg er helt  sikker på før denne kampen så er det at du kan sette penger på en klar «B» på tribunekampen.

Vi trenger hjelp – vi trenger hjelp fra de 11 utvalgte som står på banen i norges vakreste kongeblå drakt med norges vakreste logo pent på brystet. En logo som forplikter, en logo som har så sterkt tilknytning for mange så mange har tatovert den på kroppen

Så her er min oppfordring til spillerene:

Dra til Lillestrøm, spill kampen som at du er en ekte gladiator som har logoen tatovert inn på brystet. Fra det første øyeblikket når dommeren blåser i fløyta. Gå i duellen, som om det er den siste du noen gang skal ta, vinn den med kraft og styrke. Reis deg opp, og gjør det igjen. Løp som du aldri har løpt før, når du ser at Lillestrøm spillerene som duellerer med begynner å bli sliten, skru opp tempoet og løp mere. Kast deg inn foran målet, med liv og helse som risko, kom først på kula og få den inn i nettet. Bruk alle triksa du kan, dytt motspiller ut av balanse før ballen kommer, hold når dommeren ikke ser, psyk motspilleren ut. Ta det lange løpet, selv når du er sliten, ta den harde duellen, selv om det blir frispark, ta det fordømte kortet om du må for å hindre mål i mot. Stå opp, kjemp, vær villig til å ofre alt for den fordømte seieren.

Vi er mange som kommer til å trøste oss med at med seier mot Lillestrøm borte så var sesongen ålreit allikevel – det er så mye det betyr oss. Og kjære Vålerenga spiller, når du spiller i den blå drakta, med den vakre logoen – da SKAL det bety like mye for deg.

Er det en gang i året det ikke er akseptabelt å sløve, ikke være tent, ikke være i fyr å flamme så er det denne kampen. Denne kampen avgjør, denne kampen skal dere avgjøre

Vi på tribunen lover at åråsen blir som hjemmebane, dere kommer til å høre oss tvers igjenom 90 minutter og mer, vi støtter dere, vi har ryggen deres

Vis oss at dere vil dette like mye som oss! Det er bare dere selv som kan forhindre at dere blir helter på lørdag.

Så kom igjen, vi kjemper sammen, vi vinner sammen – så når jobben er gjort og dere har fått dusja og lagt de vannkjemmende lokkene på plass, ta bussen tilbake til byen, kom på Bohemen og se på stemingene som dere har skapt og føl hvor store helter dere egentlig er for oss

Heia VIF 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!