Før Sarpsborg borte

(c) Klanen
(© Klanen)

Vi er klar til kamp igjen. Eliteserien har hatt landslagspause men nå starter høstjakta på ordentlig. Vålerenga skal møte Sarpsborg borte etter to ukers pause, vi møter et lag som ligger aller sist på tabellen. Hva kan gå galt?

Vi skal overhodet ikke grave oss ned, en slik kamp gir oss muligheter, så Vålerenga, overbevis meg gjerne. Vålerenga gikk inn i landslagspausen etter 1-1 og uavgjort mot RBK. Hadde noen kommet til meg to dager før den kampen at du kan få avgjøre det i dag, er du ok med uavgjort. Så hadde jeg hoppet av glede og tatt den avgjørelsen uten å tvile et eneste sekund. Det som var det mest oppløftende i kampen mot RBK var til slutt ikke resultatet, men at gutta på banen jobba knallhardt og vi kunne se at de ville noe, at de var på, at de var klar for å reise kjerringa.

I dag står Sarpsborg på den andre siden av banen. Sarpsborg ligger i dag aller sist på tabellen. De har ryggen mot veggen, de må snu en trend. De har spilt utrolige 10 kamper uavgjort i år så det viser at de ikke nødvendigvis er et lag som alle feier av banen. Når vi møtte de hjemme i slutten av juni så endte også det oppgjøret med 1-1 og uvagjort.

De som kun ser på tabellen og tenker at dette blir en lett oppgave, dere kan bare tenke om igjen. Det Sarpsborg laget som vi har sett under Geir Bakke spiller på en måte som Vålerenga har respondert dårlig på i en rekke kamper. Vi er ikke ekstatisk over å møte lag som utøver høyt press og forsøker å få oss til å slå langt fra bakre rekker.

 Så i dag må Vålerenga på jobb, og de må fortsette der de slapp mot Rosenborg, det må jobbes knallhardt, duellene må vinnes og vi må få kampen inn i vårt spor. Vi må se at kampen mot Rosenborg ikke var en engangshendelse, men at det var kampen som markerte slutten på en elendig periode og at vi i høst kan heve blikket og se opp og frem.

Vi tror vi får se mye av det samme laget som vi så mot RBK – høyrebacken er et åpent spørsmål for der lurer vi på om Juarez kommer rett tilbake på laget, eller om Borchgrevink har gjort sine saker godt nok til å få startposisjonen. På midtbanen forventer vi å se Abu, vi vet at Abu har slitt med et kne i en lengre periode, men har vært i full trening de siste 2 månedene og vi håper at det gjør at den lett-trente kroppen hans responderer med å komme i den formen vi husker fra i fjor somme når han kom til klubben.   

Når det gjelder laguttaket så har Ronny Deila et litt letter utgangspunkt enn Geir Bakke. Geir Bakke har sammen med resten av Sarpsborg vært på handletur i hele år, så jeg tror han har ca 87 spillere på treningsfeltet å velge blant. Standard oppskrift for lag som sliter og skal møte Vålerenag har jo vært å kaste innpå en eks-Vålerenga spiller som selvsagt scorer (Hei, Hei Mos) og en eller annen midtbanespiller som scorer sitt livs mål

For Vålerenga så er dette en svært viktig kamp. Den dårlige trenden som vi kan kalle «hele august» må være historie, og vi må plukke 3 poenger fremover for å ha lande på øvre halvdel.

Som dere skjønner er vi usikre ved inngangen til kampen. Vi har mange spørsmål. Men vi har bare ett krav, fortsett der dere slapp mot RBK, vis at dere vil spille for Vålerenga og blø for den drakta du har på deg. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!