Før Haugesund hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Å møte Haugesund hjemme i dag, med liten supporterstøtte fra tribunen, reduserer hjemmebanefordelen og vi kan se for oss en jevn kamp mot en relativt sterk konkurrent.

Kampen mot Mjøndalen ble som den ble etter utvisningen. Veldig godt å se et lag som jobber steinhardt for hverandre og står opp og tar duellene som ekte mannfolk. Vi i Klanen liker ekte mannfolk, vi liker derimot ikke spillere som kaster seg. Ja man kan falle lett, være taktisk klok, men det rene skuespillet må stoppes. Er det skuespill du vil holde på med så finnes det en hel by som driver med sånt. God tur til Hollywood.

Vi trenger ikke dvele ved kampen mot Mjøndalen, med utvisningen så får vi to vidt forskjellige omganger som viser oss fra to ulike ståsteder.

Nå venter Haugesund, og vi er allerede i 8 serierunde. Vi har samlet bra med poeng og ligger før denne runden på 4. plass. Det store spørsmålet er i dag, klarer vi å sette sammen to omganger med fotball som viser oss fra vår beste side?

Vi forventer å se et Vålerenga om fortsetter å jobbe steinhardt, vi forventer å se et Vålerenga som tar for seg i faste situasjoner. Men får vi se et Vålerenga som ikke kommer bakpå med 0-1, men i stedet får en hel kamp av den kvaliteten vi så i 2.dre omgangen mot Rosenborg. Jeg håper virkelig at vi får se nettopp det.

Haugesund med byens store sønn, vår egen kjære Christian Grindheim ankommer Oslo. De ligger og vaker på 11. plass. Men det betyr ikke at vi kan forvente overkjøring. Tabellen sier egentlig at der er to lag i første pulje som har fått et lite forsprang. Så er det en stor gruppe, hvor vi befinner oss, rett bak en ny pulje med lag som har fått en litt dårligere start og bakerst ligger de nyankomne laga som virkelig sliter

Det er ingen grunn til å starte kampen med hjertet i halsen, Haugesund er et godt lag, et brukbart kollektiv som kan skape problemer for oss. Men det er opp til oss og ta tak i kampen, kjøre vårt spill og vinne på våre egne styrker.

I fjor så tapte vi hjemme mot dem, 1-2 tap i en meget frustrerende kamp, i bortekampen så slo vi de hele 1-4. Statistikken sier at vi har vunnet 11, spilt 5 uavgjorte og tapt 10. En liten fordel i vår favør, men vi kan forvente en jevn kamp.

Det blir noen endringer på laget som møtte Mjøndalen. Klaesson må stå over med karantene, inn kommer mannen som debuterte med en forrykende kamp. Kjetil Haug er klar for si andre kamp. Aron Dønnum må også hvile med karantene. Jonathan Tollås Nation er usikker. Så vi tror at vi stiller med følgende 11 fra start.

                                                               Kjetil Haug

Christian Borchgrevink   Johan Lærde Bjørdal       Ivan Näsberg      Sam Adekugbe

Herolind Shala                          Fredrik Olderup Jensen                 Magnus Lekven

Bård Finne                                Matthias Vilhjalmsson                   Osame Sahraoui

 

Kampene kommer tett, og vi håper at beina er friske, at man er klar og ladet til kampstart, at vi tar tak i kampen og ikke minst at vi banker til med ett spillemål eller flere. Fokus på oppgavene, ingen flere dumme kort og og hjemmeseier så kan vi danse i Oslos gater og feire seieren utpå kvelden.

Heia VIF


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!