Før Haugesund borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Akkurat nå så sitter det mellom 20 og 30 ivrige supportere ombord i Bohembussen. Vi har forventninger om at det blir en morsom tur, mens forventningene til kampen er mildt moderate. Så kjære Vålerenga, Bare senk skuldrene og lek så blir det som det blir.

Jeg er lei av å håpe, lei av å bli skuffet, lei av variasjon fra fantastisk til suger balle. Så nå drar vi kun for å ha det moro, så får resultatet bli som det blir. Vi har lært nå, vi forholder oss følelsesløse og forventningsfrie så slipper vi å se totalkollaps.

Heldig for oss så spiller vi i Eliteserien, så mye kan fortsatt skje, vi kan vinne og klatre oppover, vi kan fortsette å tape og falle som en stein.

Vi møter Haugesund som er minst like varierende som Vålerenga så her kan alt skje. Det er bare litt kjipt å tenke på at vi kun har slått de en gang der borte. Den gangen vant vi 1-0 etter mål av Christian Grindheim. Christian Grindvik spiller nå for Haugesund og vi vet alle sammen hvordan det pleier å gå når vi møter våre eks-spillere.

Vi er ved en korsvei, hvordan det går i dag, og fremover det bestemmes av de 11 som i dag går ut på banen. Det kan være en gjeng som står med hoftefeste og ser ned i bakken, eller det kan være at dere bestemmer dere for å være sjef, gå foran, ta duellene, ta for dere. Jeg velger å håpe svakt på det siste, men historien til Deilas prosjekt fyller meg med mye tvil. Den største spenningen i det siste har vært knyttet til intervjuene med Deila etter kamp, er han skuffet, er han forbanna, eller både skuffet og forbanna.

Det er på høy tid og vise oss noe vi igjen kan tro på

Heia Vålerenga


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!