Før Bodø/Glimt hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Det er kampdag, vi har 13 poeng på de siste 5, vi har 4 strake seiere. Vi troner øverst på formtabellen, så du har all mulig grunn til å være optimist. I dag møter vi gutta fra fiskeskjær, etterkommerne av de som var for veike til å være ute på sjøen å fiske. 

Det er flott temperatur ute, ideelt for kamp, både for supportere og spillere. Vi håper du har anledning til å bli med på kamp

Kampen mot Brann på Ullevål var fantastisk. Det var fantastisk at selv om vi kom bakpå med tidlig Brann-scoring, så kom vi tilbake. Det faktum at vi hentet oss inn etter å ha vært bakpå viser at laget er i flytsonen. Kampen bølget frem og tilbake, vi slipper til litt for mange sjanser, vi tillater en Vålerenga-reject å score mot oss. Til slutt var det helt fantastisk igjen og jeg vet knapt om bedre følelse enn å slå Brann med scoring på overtid.

I dag kommer Bodø Glimt på besøk. Hyggelig at de får sin årlige tur til hovedstaden. Bodø Glimt ligger 4 poeng bak oss på tabellen. De har to tap, to uavgjorte og en seier på sine siste 5. Med seier så er de oppe i ryggen på oss, det skal vi ikke ha noe av. Vi går for seier og med seier så har vi ordentlig kontakt opp mot øvre halvdel av tabellen.

Bodø Glimt har vært ute og handlet i overgangsvinduet, de har hentet inn Vadim Manzon (ex. FC Kaiserslautern), Alexander Jakobsen (ex. Falkenberg, Allsvenskan), Ole Jørgen Halvorsen (utlån Odd) og Sacha Mockenhaupt (utlån, Karlsruher Sport Club). Kan ikke si at jeg mister nattesøvnen i frykt for disse nyankomne. Verdt å nevne er at de mistet Milan Jevtovic, som har scoret 25% av alle årets mål for Bodø Glimt

Bodø Glimt pleier å ligge kompakt i forsvar med alle sine spillere, og de forsøker å angripe med fart i forsøk på å kontre inn et mål for så å ri på dette ut kampen. Vi får håpe at vi klarer å få et tidlig mål, men vi må ikke bli frustrerte eller utålmodige om vi bruker tid på å få dette målet. For hvert minutt som går uten scoring så er Bodø Glimt nærmere sitt delmål om uavgjort i Oslo.

Vålerenga har hentet inn en bukett med nye spillere. I troppen så har vi funnet plass til Markus Nakkim, som vi har fått tilbake fra et låneopphold hos Strømmen i OBOS-ligaen. Han får veldig god skussmål fra det oppholdet. Ny i troppen er også Magnus Retsius Grødem som vi hentet fra Bryne. Ut av troppen fra forrige kamp går Daniel Fredheim Holm og Jonathan Tollås Nation som begge sliter med skader.

Vi kommer nok til å stille med et lag som ligner veldig mye på det laget som ha startet de siste kampene. Mest spenning er det knyttet til om Magnus Lekven får sin første kamp fra start. Jeg tror byttene vil i stor grad bli preget av kampbildet, om vi har klart å bryte ned Bodø Glimt, eller om vi må kaste inn Henrik de siste 20 for å krige i feltet. Vålerenga er i form, vi har mange angrepsvåpen, vi kan score fra innlegg fra siden. Vi kan spille oss gjennom små rom i midten, der det kun er Ghayas Zahid som ser åpningen.

Vålerenga må fortsette det gode arbeidet, strekke ut Bodø Glimt. Skape overtallssituasjoner, få høyt tempo på ballen, la Bodø Glimt løpe etter. Det blir veldig viktig med mange bevegelser foran ballfører for å skape rom til hverandre. Vi må være fandenivoldske i gjenvinningsfasen slik at vi både nekter Bodø Glimt kontringer og kan stå høyt med laget. Vi må også tørre å skyte fra distanse slik at Bodø Glimt ikke kan ta risikoen på å ligge med 11 mann innenfor 5-meteren.

Vålerenga har mange spillere som kan score, i dag tipper jeg at Vajebah Sakor får drømmetreffet og dunker inn en scoring fra 23 meter. Husk at det er ingen regel som sier at vi ikke kan vinne 5 på rad. Ha en god kamp. Ta gjerne med deg en venn, for det er utrolig morsomt å se på Vålerenga spille fotball for tiden. Vi sees, og høres på tribunen. Velkommen til kamp

En stolthet for stor til å beskrive

En kjærlighet du aldri vil forstå