FØR STRØMSGODSET HJEMME

(c) Aperopet
(© Aperopet)

Det er kampdag, vi er i seiersmodus, nå har vi 5-2-0 på de siste syv kampene. Vi har ikke tapt en fotballkamp siden i begynnelsen av juli. Vi dominerer på formtabellen, så du kan godt være optimist. I dag møter vi Strømsgodset fra Drammen. Du vet den byen som du kjører forbi og tenker der gikk det 15 sekunder jeg aldri får tilbake. Drammen er mest kjent for å ha druknet St Hallvard, dette hendte for 973 år siden og ikke mye har skjedd der siden da.

Vi er på vinnersporet, vi så det sist mot Odd(s), hvor vi igjen viser vinnervilje og evne til å avgjøre fotballkamper. Det har vært landslagspause, noen av gutta har vært på landskampsoppdrag, noen av gutta har hatt litt fri. Rapportene forteller at det gnistrer på trening – Vålerenga er klare

I dag kommer Strømsgodset. En trener som sliter med hjertefeil, en administrasjon som har mistet sin ledestjerne (Velkommen til Vålerenga Erik Espeseth), en supportergruppe som har mistet sin store helt (Velkommen til Vålerenga Ronny Deila)Og et lag som preges av en tapsrekke med tallene 0-2-5 på de siste syv kampene. På toppen av det så er hele Norges kjæledegger Solstudio-Tommy Høiland og Kebab-Marcus Pedersen ute med karantener

Så velkommen til Oslo, men beklager det er ingenting her å hente for dere, og vi har allerede tatt alt dere hadde av verdi – nå gjenstår det bare å ta poenga

Strømsgodset spiller fin fotball på sitt beste, og det er normalt en åpen kamp. I de siste så er Vålerenga som har spilt den fineste fotballen, som har de beste resultatene og dette fortsetter i dag. Strømsgodset liker å ha ballen, de liker å angripe, men i dag skal de få lov å forsvare seg mest.

Vålerenga stiller med en sterk tropp. Inn i troppen, etter karantene er både Kjetil Wæhler og Simon Larsen. I troppen finner vi også Ernest Agyiri, som hvis han får spille er et nytt bekjentskap, dette er første gang han er med i troppen siden han ble hentet på lån fra akademiet til Manchester City. (trodde det var Strømsgodset som hadde samarbeidsavtale med dem?)

Det er spennende å se hvilke 11-spillere Kjetil Rekdal velger å starte kampen med. Mest spenning knyttes det til valget av midtstoppere, der Markus Nakkim imponerte mange i forrige kamp, mens Både Kjetil Wæhler og Simon Larsen var solide før karantenen. Det er alltid spenning rundt midtbanen til Vålerenga, får Herman Stengel spille – han har dominert stort i PostNord-ligaen i den senere tid. Finner vi plass til Magnus Lekven igjen? På topp forventer jeg ikke stor spenning, Ghayas Zahid har vist storform og Moa har vært målkongen og ble belønnet med uttak på landslaget.  

To spillere som nok hadde vært med i troppen er Daniel Fredheim Holm og Vajebah Sakor som begge sliter med skader.

Vi går ut på Ullevål for å spille vårt spill, vi kommer til å angripe med mye folk, vi kommer til å få mye innlegg fra kant og vi kommer til å presse Strømsgodset bakover på banen. Vi må være konsentrerte, vi må gi bånn gass i gjenvinningen ved balltap, vi vet at Strømsgodset er gode når de kan angripe med høyt tempo, så det må vi sette en stopper for. I dag ønsker jeg meg litt mer variasjon i avslutningene, vi trenger ikke alltid å score med brassespark og tap-in’s det er lov å skyte fra distanse også, vi har sett det skje mot oss, en liten retningsforandring så sitter den i nota, da blir det også vanskeligere å forsvare seg mot oss, for du som forsvarer kan ikke falle like dypt, for da skytes det. Dagens tips: Rasmus Lindquist setter en hardt ned ved stolpen, for så å feire på twitter med meldingen «deilig».

Etter kampen er ferdig, å vi har fått feiret med en velfortjent «alle gutta» så er det bare å kaste seg rundt, for da er det duket for Storhamar mot Vålerenga Hockey. Dette er serieåpningen, selveste premieren. Hvis du ikke er Supermann, så rekker du ikke opp til Hamar tidsnok, så da kan du jo se den kampen på sammen med venner på Vålerenga Vertshus eller Bohemen.

En stolthet for stor til å beskrive - En kjærlighet du aldri vil forstå

Vi sees på kamp – ta med noen du er glad i og syng høyt