FØR ODD BORTE

(c) Ukjent
(© Ukjent)

Smerten vi opplevde av å tape i siste sekund mot Rosenborg er rista av oss. Det vi husker er ikke resultatet, men den energien, den innsatsviljen, den kampgløden gutta viste når de slepte RBK rundt på Vålerenga Stadion. I dag møter hovedstadens menn de fargeløse Odd fra Telemark. Dette er to lag som er naboer på tabellen, vi er tre poeng, og to plasser foran Odd. Vi er Oslos stolthet! 

La oss starte med Rosenborg kampen. Det er lenge siden jeg har sett et Vålerenga herje såpass mye med gullkandidaten. Resultatet til tross, dette vekker til live minner om tidligere kamper, der Vålerenga har hatt en solid generasjon med spillere som har hevdet seg helt i toppen. Når Amin Nouri scorer for andre kamp på rad, når Sam Johnsen igjen finner veien til nota og ikke minst når Chiddy Ejuke, med herlig arroganse, bare bryster ballen forbi en angripende RBK spiller og setter kontra med høy fart så gliser jeg stort – dette er fremtiden vår, dette kan bli vanvittig bra. Vi hadde lånt bort hele Felleskjøpet-kortsida til arrogante trøndere, men det finnes ingen tvil, vi eide tribunen fullstendig. De blussa og spytta, og på banen så hadde de stallordre om å ta ut Abu, men det var vi som spilte.

Med tre av fire mulige seire på rad er vi i angrepsposisjon, Tabellen sier at vi kan klatre, og både resultatene og ikke minst det vi ser bak resultatene, sier at Vålerenga er definitivt årets høstlag.

Dessverre så har vi fått noen skader rapportert denne uken. Peter Godly Michael og Enar Jääger har pådratt seg korsbåndsskader og er ute i langt tid. Ivan Näsberg er også småskadd og sliter med en lyskeskade og er derfor uaktuell mot Odd.

Inn i troppen etter karantene kommer både Kaptein Daniel Fredheim Holm og bauta Jonatan Tollås Nation.  Begge har vært bærebjelker i årets Vålerenga og det er godt og ha de kampklare igjen. Vi reiser derfor til Skien med alle våre beste menn. 

Alt tyder på at Dag Eilevs Odd kommer til å få en plassering omtrent midt på tabellen, de vinner lite, men de taper også lite og da blir det jo litt poeng her og der. Før kampen mot RBK så hadde vi noen spillere på motstanderens lag vi kunne snakke litt om. Som Taxi Bendtner og Jebali. På Odd så finner jeg ikke så mange å snakke veldig mye om, det er liksom litt blast.

Odd har flere spillere med litt Vålerenga relevans. Andres Nordvik har endt opp der, du husker han? Han som dytta oss ut av semifinalen mot Molde. Bilal Njie er der nede, det er ikke sikkert du husker han, men han spilte mye for rekruttlaget og ville visst ha en million i lønn for å fortsette i Vålerenga. Han er talentfull, men ikke akkurat Mbappe. Torgeir Børven er også i Odd. Torgeir så lovende ut, men ble aldri noen stor stjerne hos oss, ble aldri noen stor stjerne i Nederland og er nå i Odd.

Vidar Davidsen sa i podcast, Enga på pod selvsagt, med Freddy dos Santos og Tina Wulf at fotballkamper vinnes på midtbanen. Vi har langt fra kompetanse til å motsi en legende. Så vi tar det for gitt at vår midtbane med Abu i spissen. Sannsynligvis sammen med Erik Israelsson og Daniel Fredheim Holm vinner kampen om midtbanen og at vi derfra setter tempo og spiller ut Odd.

Jeg har ikke sett Odd siden vi spilte mot dem. De er et klassisk 4-3-3 lag med kun lokale spillere #glis. Klarer vi å gå ut på Skagerak Arena og sette standarden som vi gjorde det mot RBK, og mot LSK, Brann og Tromsø før det så har vi alle muligheter til å vinne denne kampen.

Innbyrdes statistikk mellom Odd og Vålerenga sier at Odd har vunnet 16, vi har 13 uavgjorte og Vålerenga har 29 seire. Ser vi nærmere på kamper i Skien så ser det jevnere ut. Vi kan ikke ta denne seieren for gitt, vi må gå hardt ut og vinne kampen.

Vålerenga har alle sine aller best kampklar. Jeg tipper vi stiller med dette laget

Adam Larsen

Amin Nouri – Tollås Nation - Mr Boof – Sam Adekugbe

Fredheim Holm – Abu – Erik Israelsson

Chiddy – Sam Johnson – Bård Finne

 

På benken har vi flere gode spillere som kan komme inn og sette farge på sånne kamper. Vi har sett at Felix Horn Myhre scorer nesten hver gang han kommer inn. Rets Gødem har tatt for seg og sett farlig ut, og Aron Dønnum har vært en liten åpenbaring siden han kom tilbake fra utlån.

Vålerenga Fotball Elite arrangerer sin årlige «Frivillige» tur i Skien og er der oppe med 70 mennesker, Bussene fylles opp, Alle skal til Skien. Vi kommer til å eie Skagerak Arena. Lørdag og fotball, det kan ikke bli bedre enn det. Det smeller i kveld klokka 18.

Vi ses! Heia Vålerenga 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!