FØR BRANN BORTE

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga reiser over fjellet for å møte Brann, mandag 22. april kl 20:00 på Brann Stadion. Pendelen svinger og det er vår tur til å vinne i år. Nesten ingenting smaker så søtt som å suge på den seierskaramellen hele veien hjem til Oslo.

Hater Bergen By – Kampene mot Brann er ofte tette kamper, kamper som begge lag sette sin prestisje i å vinne. I årets serie, før denne kampen så har Vålerenga to seire og to tap, og innehar 5. plassen (2. plasser foran skjema). Brann på sin side har hatt det litt tyngre og har to tap, en uavgjort og en seier og ligger foreløpig på 10. plass.

Hater Bergen By – Når vi ser på statistikken mot Brann så har vi 36 seire, 22 uavgjort og 33 tap, og på bortebane så ser det litt styggere ut med 13 seire, 12 uavgjorte og 20 tap. Statistikk vinner ingen fotballkamper, selv om vi må tilbake til 2014 for å finne den siste seieren i Bergen. Pendelen svinger, 2014: 2-3, 2015: Da var bønda i Obos-dassen, 2016: 4-1, 2017:0-0, 2018: 0-0, så det er nå på tide med en solid seier i Bergen.

Hater Bergen By – Ronny Deila kan velge fra en spillerstall uten store skadeproblemer. Hittil i år så har vi sett to forskjellige Vålerenga lag, ett forrykende godt angrepsvillig, lekende lag på hjemmebane. På bortebane har vi sette ett helt annet lag som enklest kan beskrives som en åpen låvedør. Låvedør er en stor og bred dør, ofte montert på låver, som er ett annet ord for fjøs. Denne skribenten vil på det aller sterkeste og ikke dra til Bergen med en forsiktig tilnærming til kampen. Ikke noe sånt sludder som at vi skal holde igjen og ta liten risiko. Årets Vålerenga er gode når de kan angripe og presse motstanderen bakpå. Dette er det vi trener på hver eneste trening, angrep og bevegelse, angrep og bevegelse. Så ikke forsøk å demp det, bare gå utpå å lat som dere er hjemme i Oslo, og angrip, angrip, angrip. Vi har ryggen deres.

Hater Bergen By – Brann liker å slå langt og la angrepet sitt løpe masse, og i angrepet så kan vi få hilse på Henrik Kjelsrud Johansen, som erfaringsmessig ikke er spesielt målfarlig. Så hold på hatten, der har du en potensiell målscorer. Jeg håper at Vålerenga avgjør kampen, så slipper vi noen hektiske minutter på slutten når den evige bestefar – Azar Karadas blir kastet innpå banen for å spile de 5 minuttene han fortsatt orker.

Hater Bergen By – Vi har uansett den aller beste bergenseren – Bård Finne - er en av oss, og jeg spår at han knaller inn en karamell fra 18 meter til stor «jubel» på Brann Stadion.

Hater Bergen By – Ingenting er så sjarmerende som når Bergen’s patriotene buer på eget lag, så om du lurer på hva som er galt med Bergen så finner du det i det faktum. De har et noenlunde godt fotballag som de elsker, men bare når de vinner.

Ha en god kamp, håper å se mange av dere på Brann Stadion, og skulle noen rusle rundt i byen og er lei av å høre på skarrepakk så er det Vålerenga folk å treffe på Felix og Metz, Torget 3 og Torget 7

Heia Vålerenga


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!