FØR BRANN BORTE

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga skal ut på tur, destinasjonen denne gangen er tettstedet mellom det de der borte kaller de 7 fjell, men i virkeligheten er det noen små åsrygger. Brann topper tabellen, og er allerede selvutnevnte seriemestre. La oss stoppe kjeften på skarrepakket i kveld.

Vålerenga møter Brann borte på søndag, klokken 20:00. Søndag og sen kampstart er langt fra ideelt for tilreisende supportere, men vi klinker til med feriedag på mandag og kaster oss om bord i busser, fly og tog for å følge klubben i vårt hjerte. Vi ankommer Bergen, skal se kampen på byggeplassen Brann Stadion. Der har de rivi en del av tribunene og holder på å bygge leiligheter. Skal visst bli noe tribune også. Når skal bønda lære? Har de aldri vært på Åråsen å sett hvor rævva det er med leiligheter på en fotballstadion?

Før denne runden så topper Brann tabellen med 6 poeng ned til Rosenborg på andre plass. Vålerenga ligger på en lun 6. plass og med den gjeve 7. plassen klart innen rekkevidde, men vi ligger kun 9 poeng bak Brann og er på skuddhold. La oss tjuvstarte høstjakta.

Vi har møtt Brann 89 ganger, og har et lite overtak med 35 seire, 21 uavgjort og 33 tap, de tos siste årene der borte har endt med 0-0 i fjor og 4-1 tap året før.

Så hvis vi følger statistikkens lover så er Brann favoritter, oddsen er i Branns favør og de er sikkert innmari gode.

Heldigvis er dette fotball og ikke statistikk, jeg sier det høyt og tydelig: Til helvete med hele Brann og hele Bergen by. Den største seieren vi har hatt mot Brann er hele 7-0, jeg sier at vi må sette oss høye mål, la oss derfor gå for ny rekord.

Vålerenga reiser til Bergen med full tropp, minus Samuel Fridjonsson og Ernest Agyri. Nå er det slik at Vålerenga er det eneste laget i Eliteserien som har spillere som er gode nok for å spille i VM så da får vi heller klare oss uten.

Når det gjelder de 11 som starter så tipper jeg at vi får se: Adam i mål, en backrekke med Amin, Mr Boof, Tollås, Sam A, med Lekven sentralt på midten, Omgitt av Abdi og Daniel. Den offensive rekka blir Bård, Sam og Chiddy

Jeg regner med at Mr Boof har blitt fortalt at det er lov å trøkke litt ekstra til mot de som snakker litt rart, og at Bård koser seg så mye i Bergen at han varter opp med hat-trick. Han har jo gjort det før på dette stadion så jeg vet at han vet hvordan.

Når det gjelder Brann så topper de tabellen, og det er sikkert en grunn til det. Jeg kan ærlig talt ikke si veldig mye kvalifisert om de da den siste kampen jeg så de spille var på Vålerenga Stadion i fjor høst og da ble de banka. Jeg ser at de fortsatt spiller med en haug med spillere som ikke var gode nok for å spille for oss. Så da er det jo avgjort da, vi går for ny rekord.

Så når Brann er i fritt fall på tabellen utover høsten så kan vi kose oss med av vi fortsatt kan nå cupfinalen - det kan ikke de


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!