En hyllest til en hedersmann – Kjetil Rekdal

(c) VIF-Fotball
(© VIF-Fotball)

Ingen bør være i tvil, inne i brystkassa til Kjetil Rekdal så banker det et stort Vålerenga hjerte. Kjetil Rekdal er like mye Vålerenga supporter som du og jeg. Nå er det offisielt, Kjetil Rekdal gir seg i Vålerenga. Vi sier tusen takk for innsatsen, den har vært formidabel.

Kjetil Rekdal tok seriegull med Vålerenga i 2005, dermed brøyt han sammen med spillerne et 13 års sammenhengende Rosenborg helvete. For dette vil Kjetil Rekdal alltid ha en høy status. Når vi ser tilbake på vår 103 år lange historikk så har vi bare klart dette 5 ganger.

Mange tenkte nok tilbake til dette når Kjetil Rekdal ble presentert som ny hovedtrener i 2013, og mange tenkte nok at har han gjort det en gang så gjør han det nok en gang til. Nå vet vi svaret, og det ble ikke en ny runde med gull, men hvis du ser i retning av Kjetil Rekdal og klandrer han for dette alene da tar du skrekkelig feil. I 2013 så kom Kjetil Rekdal til Vålerenga og kom til en klubb han trodde at han kunne ta noen grep, og utvikle videre og så ville han igjen være i nærheten av suksess. Sannheten slo han i ansiktet som en svett torsk de neste par ukene. Ingenting i Vålerenga var som han hadde trodd, bak fasaden var det kaos. Her er vi ved en viktig sannhet som vi supportere har enten valgt å overse, eller ikke tatt innover oss. Klubben var på randen til å gå under. De grepene som måtte tas var knallharde, ansatte måtte gå og budsjetter måtte rives i stykker og skrives om av sannhetens penn som viste langt mindre beløp til rådighet enn det som hadde vært tidligere.

De fleste trenere, de fleste personer, som starter i en ny jobb gleder seg, har planer og ambisjoner. Så hvis man begynner i ny jobb og alt på den nye jobben bare er kaos og kostnadskutt da snur man gjerne i døra etter et par uker og tenker at det var ikke dette jeg sa ja til, og så finner man seg noe annet å gjøre. Kjetil Rekdal sin første måned i ny jobb var akkurat sånn. Kjetil Rekdal er Vålerenga supporter og han tenker annerledes, han sa til seg selv «Vi må gjøre dette, vi må rydde opp, vi må kutte kostnader – men vi må fortsatt prøve å kjempe i toppen» Så gikk han i gang med jobben for å få det til.

Historien viser at det ble ingen nye seriegull å hente for Vålerenga i Kjetil Rekdal’s andre periode i klubben, men jeg våger meg med følgende påstand – uten Kjetil Rekdal’s innsats og offervilje så hadde Vålerenga gått konkurs og vi hadde måtte tatt den lange turen nedover i divisjonene.

Klubben han går fra er mye bedre rustet for fremtiden enn den klubben han kom til, der det var mørke skyer og storm ser vi nå solskinn og blå himmel. Det har vært noen tunge år, men tusen takk til Kjetil Rekdal som har loset oss gjennom den aller tyngste tiden.

Vi kan se lyst på fremtiden. Ronny Deila og hans team styrer det sportslige med stødig hånd. Erik Espeseth og hans team styrer det økonomiske og administrative med stødig hånd. På Valle så ser mektige Vålerenga Stadion mer og mer ferdig ut.

Kjetil Rekdal er ferdig i Vålerenga for denne gang – Tusen takk for innsatsen, og jeg vet at Kjetil Rekdal kommer til å følge Vålerenga også i fremtiden. Jeg inviterer herved Kjetil Rekdal til å bli med oss på Supportertribunen og se den aller første kampen på nye mektige Vålerenga Stadion sammen med oss. Vålerenga supportere i skjønn forening.

Jeg har tidligere skrevet litt om Kjetil Rekdal’s innsats for klubben, det kan du lese her: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Jeg-elsker-Kjetil-Rekdal