Bli med til syden

(c) EspenB
(© EspenB)

Nå tenker du sikkert på sol og varme. Kelnere som kommer med høye drinker som har paraply i glasset. Strandliv og avslappende dager. Vel, det er nesten rett, vi skal til Kristiansand. Årets tur er allerede på lørdag.

Kristiansand er en deilig destinasjon. Folk som du møter på det lokale plan er vennlige. Det er vant til turister som kommer for å plukke med seg det de har av verdi. Og vi kommer for å plukke det meste verdifulle – 3 poeng. Ikke bare skal vi ha poenga, vi skal ha det ordentlig koselig på veien også.

Bohembussen ar allerede utsolgt, og det er heldigvis satt opp en rekke andre busser – mer informasjon her

Dette blir en hyggelig tur, det tar bare litt mer enn 4 timer å kjøre buss til Kristiansand, vi har ordnet med Vålerenga-vennlige puber og Vålerenga-vennlige priser, noe godt får vi for å reise i flokk.

Til og med den lokale hotellindustrien lokker med gode tilbud dersom du har lyst til å gjøre en weekend av sydenturen.

På stadion, Vålerenga Stadion Sør, der får du stifte bekjentskap med kaptein Simon Larsen. Simon Larsen spilte for Vålerenga i årene 2012-2016, fikk 85 kamper, var en trivelig fyr tvers igjennom, men hadde hjemlengsel og holdt orden i sysakene.

Han fikk en avskjed som gis til hyggelige folk som opptrer ryddig og ordentlig, i sterk kontrast til en spiller som besøkte oss på lørdag. Simon er en god spiller, står frem som stopperkjempe i Start, og jeg husker han som en spiller med større potensiale enn han fikk ut hos oss, for han var mye bedre på trening enn det han noen gang var i kamp.

Hvis du sitter på gjerdet, tenker at nå har det gått til skogen to kamper på rad – nå er det ikke noe vits i å reise. Da tar du skrekkelig feil, det er nå det gjelder, det er nå vi kan hjelpe laget til å gjøre nedturen kort, det er nå laget trenger all den støtten de kan få.

Tenk også litt tilbake. I 2016 besøkte vi Kristiansand, det var midtsommer, vi var nede i en ordentlig bølgedal. Vi hadde ryggen mot veggen. Vi måtte vinne, ellers så ville vi være ordentlig nede i nedrykksstriden.

Og hva skjedde?

Vi dro i flokk til Syden – vi bestemte oss for at nå snur det og det gjorde det. Med Kjetil Wæhler på tribunen sammen med Klanen grisebanka vi Start. Vi vant lett 4-2, tok med oss poenga og lo hele veien hjem til hovedstaden. Ikke nok med det, vi kom så tidlig hjem at vi rakk siste runde på Bohemen før de stengte

Så kom igjen, book buss, fyll opp tanken på bilen, kjøp togbillett – gjør hva som helst, men bli med til syden.

La oss snu dette.

Vi står sammen og kjemper og vinner til slutt.

Kampbilletter kjøper du på nett. Vi er i 2018 nå - og selger vi ut felter får vi flere plasser. Hjelp oss å hjelpe klubben til seier, kjøp nå. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!