Analyse av hele Vålerenga sin spillerstall

(c) Grydis
(© Grydis)

Denne artikkelen har blitt publisert del for del - her er den samlede, komplette analysen

Innledning

I år har vi satt oss grundig inn i spillerstallen til Vålerenga, og denne artikkelen vil du finne mer informasjon om hver enkelt spiller, hver enkelt lagdel og vi later som vi er eksperter og konkluderer med hvordan denne sesongen kommer til å bli.

Alderssammensetning i troppen

Vålerenga har en ung spillerstall, snittalderen på årets stall er kun 22,4 år. Vi kan ikke huske at snittalderen noen gang har vært så lav. Årets A-lagsstall teller 28 spillere. Så hvis vi forsøker å se alder i et perspektiv, for at dette skal gi mer informasjon.

Vi deler stallen inn i 4 kategorier:

19 eller yngre:                   10 spillere           35%

19-23 år:                           7 spillere            25%

24-29 år:                           8 spillere            28%

30 år eller eldre:                  3 spillere            12%

Alder i seg selv er ikke det viktigste, men det forteller litt om helheten. Spillere som er 30 år eller eldre, skal være kontinuitetsbærere, de erfarne spillerne som drar en stor del av lasset. Hos Vålerenga så er dette Grindheim, Fredheim Holm og Moa, som supportere så forventer vi også at nettopp disse tre skal være rollemodeller og vært på det jevne de beste spillerne i klubben.

I gruppen 24-29 år har vi spillere som alle må være gode nok til å ha startplass i første 11-eren, dette er spillere som både bør ha videresalgspotensiale og som fortsatt kan utvikles. Spillere som Lundstrøm, Sandberg, Kjelsrud Johansen og Tollås Nation finnes i denne gruppen

I gruppen 19-23 år er der mer usikkerhet, spillerne i denne gruppen er fortsatt unge, og har fortsatt store muligheter til å blomstre og vi bør forvente at flere av de tar stegene og blir topp elite serie klasse. Noen er allerede gode, og vi forventer mye av de, men her har vi stort potensiale. Noen av spillerne i denne gruppen er Stengel, Finne, Nakkim og Zahid.

Den yngste gruppen, 19 år eller yngre, der finner vi mye potensiale, vi har masse unge lovende spillere, som kan bli toppspillere, alle sammen spiller eller har spilt på U-landslagsnivå. Her finner vi spillere som kan ta store raske skritt og som raskt kan vise seg å få mye spilletid i Elite-serien. I denne gruppen finner vi spillere som Rets, Agyri, Borchgrevink, Horn Myhre og Ejuke med flere, alle sammen med et fantastisk utgangspunkt, fantastisk treningshverdag og det er opp til hver enkelt av de å legge ned den jobben som bestemmer hvor gode de kan bli. Ingenting vil glede oss mer enn at en spiller eller to i denne gruppen får sitt store gjennombrudd og blir til Elite-seriens heteste navn

Lokal tilhørighet

De siste sesonger har vi vært tvunget til å hente inn spillere på lån, rett og slett for å ha en noen lunde konkurransedyktig tropp, dette har forandret seg, og denne sesongen starter vi med bare to spillere som er på lån. Vålerenga har ei heller noen spiller fra vår tropp på utlån hos andre klubber i år.

Videre så synes vi det er viktig at Vålerenga har en lokal forankring og vi har sett nærmere på dette vi har her delt inn i noen kategorier:

Vålerengagutt definerer vi som at spilleren har gått grader i Vålerenga, men ikke bare at vi hentet en spiller som er så ung at han også får kamper på Vålerenga G19 eller yngre. Oslogutt er en løs definisjon og kan bety lokal tilhørighet til Oslo eller Stor-Oslo. Resten av landet er norsk, mens alle med annet pass enn norsk defineres som utenlandsk.

Vålerengagutt   6 spillere              21%

Oslogutt          4 spillere              14%

Norsk             12 spillere              42%

Utenlandsk       6 spillere              21%

Av de utenlandske spillerne så har vi 3 svenske, 1 islending, 1 ghaneser og 1 nigerianer

LAGDEL KEEPER: Score 4 av 6

Analyse:

Markus Sandberg er vår definitivt beste keeper, han blir utfordret av Aslak Falch og i sivet som gjedda vaker Kristoffer Klaesson, klar for læring, utvikling og klar til å vise seg frem om han får muligheten. Det er klart hvem som er førstekeeper, men avstanden til utfordrer er ikke gigantisk, og vi får et dynamisk keeperteam som jobber sammen og utvikler hverandre. Alle våre tre keepere har rom for videre utvikling og med eldstemann som 26 åring så har alle sammen videresalgspotensiale. Markus Sandberg ble bedre og bedre utover fjorårets sesong, med en hel sesong som bakerste mann så har Vålerenga en av Elite-seriens 4 beste keepere

Spillere:

1. Marcus Sandberg

Nasjonalitet: Sverige

Født: 7. november 1990

Høyde: 191 cm

Vekt: 80 kg

Marcus Sandberg kom fra IFK Göteborg til Vålerenga før sesongen 2016. Sisteskansen ble utnevnt førstekeeper etter treningsleiren på Marbella, men var uheldig og fikk et brudd i foten uka før seriestart. Etter åtte uker med opptrening var han klar til å ta opp kampen om en plass i førsteelleveren, og 3. juli 2016 kom debuten i Tippeligaen. I sin første sesong i Vålerenga spilte Sandberg 17 kamper, derav en i cupen. Denne sesongen kommer Sandberg til å være vår førstekeeper

30. Aslak Falch

Nasjonalitet: Norge

Født: 25. mai 1992

Høyde: 185 cm

Vekt: 81 kg

Aslak Falch kom fra Hødd til Vålerenga før sesongen 2016. Etter å ha blitt kåret til årets keeper i OBOS-ligaen 2015 var tiden inne for å prøve seg i Eliteserien igjen. Han debuterte for Viking i Norges øverste liga allerede som 17-åring, og har også halvannen sesong bak seg i Sandnes Ulf. Allerede i debutsesongen i Vålerenga fikk Falch ansvaret mellom stengene da Marcus Sandberg brakk foten uka før seriestart. Keeperen fra Hundvåg gjorde sakene sine godt, og ble kåret til banens beste spiller flere ganger. Etter sin første sesong i Oslo-klubben står han med 17 eliteseriekamper.

13. Kristoffer Klaesson

Nasjonalitet: Norge

Født: 27. november 2000

Høyde: 189 cm

Vekt: 76 kg

Kristoffer Klaesson er Vålerengagutt, som 14 åring fikk han sin debut på rekruttlaget, han har spilt på en rekke U-landslag og kan ha en fantastisk karriere foran seg. Kristoffer Klaesson har tiden foran seg og må først og fremst utvikle seg, men større keeper talent har Vålerenga aldri tidligere fostret opp. Kristoffer er den yngste spilleren i årets tropp og er fortsatt bare 16 år. Det blir spennende å følge med på utviklingen de kommende årene.

LAGDEL FORSVAR: Score 3 av 6

Analyse:

Vålerenga har et godt forsvar, men det er både ungt og usikkert og er i sesongen 2017 det største spørsmålstegnet. Vi er avhengige av at våre midtstoppere står frem og leverer varene. Sidebackene er mindre bekymringsfullt da vi har god dobbel dekning på de plassene. Trioen Nakkim, Näsberg og Tollås Nation er de midstopperne vi kan stole på denne sesongen, og da kan det bli tynt med spillere dersom vi får skader eller karantener.

Spillere:

4. Jonatan Tollås Nation

Nasjonalitet: Norge

Født: 1. juli 1990

Høyde: 188 cm

Vekt: 86 kg

Jonatan Tollås Nation kom til Vålerenga i 2015, han ankom med et kranglete kne og dette har plaget han siden den gang. I løpet av de førte to sesongene har han vært på banen i 32 seriekamper. I oppkjøringen til denne sesongen har Jonatan vært skadefri og har endelig fått en lengre periode med god trening. Jonatan var en ordentlig god stopper i Ålesund, og i år må han vise oss at han kan være det i Vålerenga også.

2. Markus Nakkim

Nasjonalitet: Norge

Født: 27. juli 1996

Høyde: 187 cm

Vekt: 77 kg

Markus Nakkim er Vålerengagutt, og har fått sitt gjennombrudd på A-laget. Var på utlån til Strømmen første halvår i fjor og ble hentet hjem i fjor sommer. Markus har blitt tatt ut til U-21 landslaget og har en lysende karriere foran seg. Blir av noen sammenlignet med Kjetil Wæhler, ingen dårlig sammenligning, men Markus har et potensiale som går langt utenpå Kjetil Wæhlers talent. Markus er en spiller som ikke er redd for å gå i duell, og spiller med pannebåndhjelm som et resultat av en liten haug med hjernerystelser. Fokus for Markus bør være videre utvikling, og klubben bør gi han tillit og tålmodighet til å ta de neste stegene

5. Robert Lundstrøm

Nasjonalitet: Sverige

Født: 1. november 1989

Høyde: 182 cm

Vekt: 72 kg

Robert Lundstrøm kom til Vålerenga fra GIF Sundsvall i 2015 (høstsesongen) er back, han har vist oss at han løser de offensive oppgavene hakket bedre enn de defensive. Robert har god fart og kommer ofte i innleggs posisjon og får dermed en del assist gjennom året. Passer veldig godt inn i forventet Vålerenga formasjon der backen skal komme høyt i banen og komme til innlegg. Har perioder vist glitrende samhandling med den offensive rekka. Vi forventer å se en Robert Lundstrøm som fortsetter og utfordre og som gjør det gjennom en hel sesong.

9. Rasmus Lindkvist

Nasjonalitet: Sverige

Født: 16. mai 1990

Høyde: 183 cm

Vekt: 74 kg

Rasmus Lindkvist kom til Vålerenga fra Østersund i 2014 er back, han har blitt benyttet høyere på banen men kommer til å kjempe om startplass som back. Rasmus sin aller største fordel er hans hurtighet. Noen ganger kan det virke som at han ikke selv tror at han har hurtigheten, vi håper at Rasmus oftere bruker makshastigheten sin, enten det er for å komme til innlegg eller om det er for å bryte gjennom og avslutte selv.

22. Ivan Näsberg

Nasjonalitet: Norge

Født: 22. april 1996

Høyde: 186 cm

Vekt: 80 kg

Ivan Näsberg er Vålerengagutt, han fikk sin debut på A-laget i 2013 og har så langt 21 kamper. I fjor var Ivan på utlån til svenske Varbergs Bois (Superettan), Ivan har også en rekke U-landslagskamper for ulike årganger. I år er Ivan tilbake for å kjempe seg til gjennombruddet sitt som A-lags spiller, Ivan er best som midtstopper, men spiller også back med største selvfølgelighet. Fokus for Ivan bør være videre utvikling, og klubben bør gi han tillit og tålmodighet til å ta de neste stegene.

3. Enar Jääger

Nasjonalitet: Estland

Født: 18. november 1984

Høyde: 178 cm

Vekt: ??kg

Enar Jääger er tilbake i Vålerenga, ble skadet i mai i fjor og måtte se resten av sesongen fra tribunen. Han er tilbake, skaden er borte og han har trent med Flora Talllin gjennom hele vinteren. Ved ankomst i Vålerenga måtte han gjennom både medisinsk og fysisk tester, begge ble bestått og Enar er kampklar. Med Enar på laget får vi mer erfaring, en gjeonnomført profesjonell spiller som vet hva som skal til. Enar kan bekle alle posisjonen i forsvaret og er dermed en veldig anvendelig ressurs for Vålerenga.

31. Madhusan Sandrakumar

Nasjonalitet: Norge

Født: 21. februar 1998

Høyde: 173 cm

Vekt: 69 kg

Madhusan Sandrakumar er Vålerengagutt, han ble tatt opp i A-stallen før denne sesongen som en konsekvens av godt spill på junior og rekruttlag. Madhusan er back, spiller også midtstopper men fremtiden hans ligger i godt backspill. Madhusan er god til å forsere, tar seg lett forbi en mann på sidelinja og med litt selvtillit så får vi se han gjøre piruettfinta si i elite-serien. Madhusan har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen.

18. Christian Dahle Borchgrevink

Nasjonalitet: Norge

Født: 11. mai 1999

Høyde: ?? cm

Vekt: ?? kg

Christian Borchgrevink er Vålerengagutt, og har blitt tatt opp i A-stallen før denne sesongen som en konsekvens av godt spill på junior og rekruttlag. Christian er høyreback og har fått vist seg frem i vinterens treningskamper. Han har tatt store skritt i vinter og vi håper at utviklingen fortsetter. Christian har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen.

38. Kristoffer Hay

Nasjonalitet: Norge

Født: 28. august 1998

Høyde: 194 cm

Vekt: 85 kg

Kristoffer Hay kom til Vålerenga fra Hønefoss i fjor sommer. Kristoffer har erfaring fra OBOS-ligaen, og er midtstopper. Kristoffer er en klassisk midtstopper og har fysikken på sin side. Kristoffer har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen.

 

LAGDEL MIDTBANE Score 5 av 6

Analyse:

Vålerenga har et en meget god midtbane, vi har gode spillere som er en god miks av kreativitet og ballvinning. Vår midtbane kan justeres med bruk av ulike spillere fra kamp til kamp med tanke på å være best rustet til å spille ut den enkelte motstander. Vi er selvsagt avhengig av at våre gutter leverer varene, men basert på det vi har sett i vinterens treningskamper så suser det en ny vind over midtbanen vår. Gutta ser forberedt ut og virker offensive. Vi har en god miks av erfaring og talent, og her vil det være stor konkurranse om plassene og den som er i beste form til enhver tid vil bli foretrukket.

Spillere:

10. Ghayas Zahid

Nasjonalitet: Norge

Født: 8. september 1994

Høyde: 173 cm

Vekt: 65 kg

Ghayas Zahid er Vålerenga gutt, den lille magikeren, Vålerenga sin ubestridte ballkunstner. Verden skal være glad Ghayas ble fotballspiller og ikke skapsprenger, for han ser åpninger der ingen andre ser de. Ghayas er både tilrettelegger og målscorer. Ghayas har den vanskeligst jobben i Vålerenga, han har defensive oppgaver som en midtbanespiller og han skal være foran og skape mulighetene sentralt i angrep. Det er også en utakknemlig jobb, for han gjør ikke jobben alene, han må ha bevegelser foran seg, som gir han muligheter til å slå de geniale pasningene. Hvis han ikke har bevegelser, så får man kamper som i fjor, hvor ballen vandrer fra side til side. Eller med en spiss som tar rommet hans og ikke skaper rom for han – noe som skjedde mye med Deshorn. Basert på vinterens treningskamper og den nye aggressive stilen til Vålerenga så tror vi at vi får se en Ghayas som gnistrer, både med tosifra antall mål og enda flere assist.

17. Muhamed Keita

Nasjonalitet: Norge

Født: 2. september 1990

Høyde: 171 cm

Vekt: 71 kg

Muhamed Keita kom til Vålerenga på lån fra Lech Poznan før denne sesongen. Muhamed har fortid i både Stømsgodset og Stabæk og var en del av Stømsgodset når de tok seriegull. Muhamed er en gledsespreder, som sprer godt humør rundt seg, kan noen ganger være litt høy på seg selv. Muhamed er en offensiv kantspiller som både skaper og avslutter. Når han trives og er i form da vil han være en sterkt offensiv kraft for Vålerenga.

14. Herman Stengel

Nasjonalitet: Norge

Født: 26. august 1995

Høyde: 180 cm

Vekt: 74 kg

Herman Stengel kom til Vålerenga fra Stabæk før 2014 sesongen. Selv om du synes at du har hørt om Herman i årevis så er han fortsatt bare 21 år gammel. Herman har 79 kamper for Vålerenga og vi håper at han i år vil dominere på midtbanen i elite-serien. Herman har en nydelig pasningsfot, er plasseringssikker og kan styre tempoet i kamper. Vi håper at Herman er villig til å gå oftere på skudd, og ikke bare fra faste situasjoner. Vi har fortsatt stor tro på Herman og tror at i år er det året hvor vi får se hvor god han virkelig kan være.

27. Samuel Kari Fridjonsson

Nasjonalitet: Island

Født: 22. februar 1996

Høyde: 186 cm

Vekt: 76 kg

Samuel Fridjonsson kom til Vålerenga fra Reading i fjor sommer. Samuel var deretter ekstremt uheldig og pådro seg en alvorlig kneskade dagen før han skulle debutere. Han har derfor ingen kamper for Vålerenga så langt. Samuel måtte gjennom operasjon, og lang opptreningsperiode og er trolig å finne på treningsfeltet til sommeren. Vi vet at kneskader kan være utfordrende så vi har ingen forventninger til Samuel i den kommende sesongen.

7. Daniel Fredheim Holm

Nasjonalitet: Norge

Født: 30. juli 1985

Høyde: 180 cm

Vekt: 79 kg

Daniel Fredheim Holm har både cupgull og seriegull med Vålerenga, han har i dag 210 kamper for Vålerenga, bare Morten Berre (298) og Freddy dos Santos (223) har flere kamper. Daniel er en av veteranene i laget og hans innsats vil ha en betydelig påvirkning på hvordan årets sesong blir. I fjor var Daniel fantastisk, men gikk på en skade og sleit deretter med å finne tilbake til godformen. Vi håper trenerteamet og det medisinske apparatet tar vare på Daniel slik at han får en god, hel sesong. Daniel er fantastisk å ha på laget, han holder på ballen, mister den nesten aldri og har kan gi laget tid til å komme i angrep. Vi håper Daniel bestemmer seg for å skyte litt oftere. Samspillet med Ghayas og Moa blir bare bedre og bedre.

29. Magnus Retsius Grødem

Nasjonalitet: Norge

Født: 29. august 1998

Høyde: 192 cm

Vekt: 78 kg

Magnus «Rets» Grødem kom til Vålerenga fra Bryne i fjor (sommeren). Magnus er midtbanespiller med gode offensive kvaliteter, han satte blant annet punktum for fjorårets sesong med scoring mot Viking i siste kamp. Magnus har gode tekniske ferdigheter og er målfarlig fra midtbaneposisjon. Magnus ha en rekke u-landslagskamper.  I denne sesongen vil Magnus være en utfordrer på midtbanen og vi tipper han vil få mange muligheter til å vise seg frem

8. Magnus Lekven

Nasjonalitet: Norge

Født: 13. januar 1988

Høyde: 177 cm

Vekt: 72 kg

Magnus Lekven kom til Vålerenga fra danske Esbjerg i fjor (sommeren). Magnus er en elegant midtbanespiller som også har A-landslagskamper. Magnus er en leder, og han er vant til å styre fotballkamper fra sin posisjon. Han gjør gode valg, mister nesten aldri på pasninger og vil være en drivkraft på midtbanen. Samspillet med Christian Grindheim har utviklet seg gjennom vinteren og basert på vinterens treningskamper så ser vi at Magnus kommer til å bidra til å heve laget i år.

39. Ernest Agyri

Nasjonalitet: Ghana

Født: 6. mars 1998

Høyde: 176 cm

Vekt: 69 kg

Ernest Agyri kom til Vålerenga fra akademiet til Manchester City i fjor sommer. Ernest er den eneste spilleren som Vålerenga har på lån i årets sesong. Ernest spilte mest på rekruttlaget i fjor, men scoret også et fantastisk mål i NM finalen for juniorene. Vi våger påstanden at Ernest har den alle beste frisparksfoten i klubben, i konkurranse med Herman Stengel. Ernest har tatt steg gjennom vinteren og er med i konkurransen om en startplass i første 11-eren. Teknisk god, pasningssikker, godt blikk og uredd i dueller.

21. Simen Juklerød

Nasjonalitet: Norge

Født: 18. mai 1994

Høyde: 186 cm

Vekt: 80 kg

Simen Juklerød kom til Vålerenga fra Bærum før fjorårets sesong. Fikk sitt definitive gjennombrudd i fjor med noen perler av noen mål. Simen har bra teknikk, gode avslutninger, men kan fortsatt utvikle sine taktiske disposisjoner. Vi har sett at Simen kan score flotte mål, men håper at han ikke blir helt Ardian Gashi og skal gå etter det fantastiske hver gang, noen ganger trengs den rette pasningen i stedet. Simen er en spiller med mange offensive kvaliteter, men i den senere tid har vi sett at han spiller back. Simen kommer til å få mange kamper på kanten i årets sesong.

21. Felix Horn Myhre

Nasjonalitet: Norge

Født: 4. mars 1999

Høyde: ?? cm

Vekt: ?? kg

Felix Horn Myhre kom til Vålerenga fra Ullern før denne sesongen. Felix er en ung lovende midtbanespiller som har U-landslagskamper. Felix har vært ute i Europa og hentet inspirasjon fra treningsopphold. Han er en klok spiller, gjør gode valg, god som ballvinner og skal få plass til å utvikle seg videre. Felix har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen, men vi tror at han kan overraske.

26. Aron Dønnum

Nasjonalitet: Norge

Født: 20. april 1999

Høyde: ?? cm

Vekt: ?? kg

Aron Dønnum er Vålerengagutt, selv om han rent teknisk kommer fra Eidsvoll. Han ble før denne sesongen tatt opp i A-stallen etter godt spill på junior og rekruttlag. Aron har en vanvittig akselerasjon, og kommer fort opp i toppfart og kan bruke det for å forsere ledd på midtbanen. Aron har karrieren sin foran seg, hans kamparena kommer denne sesongen til å være hovedsakelig i PostNord ligaen.

19. Christian Grindheim

Nasjonalitet: Norge

Født: 17. juli 1983

Høyde: 179 cm

Vekt: 74 kg

Christian Grindheim er lagets kaptein. Christian har 54 A-landslagskamper for Norge, Christian har 5.plass på listen over spillere med flest Vålerenga kamper. Christian har også tatt seriegull med Vålerenga. I fjor leverte Christian langt under det vi forventet av han. Christian skal være vår Spielfuhrer og gå foran, sette standarden for sine medspillere. Heldigvis så tyder vinterens treningskamper på at Christian har igjen funnet meningen med livet og går foran som den sjefen han skal være. Vi har store forventninger til Christian og han har erfaring og evne til å levere. I år er Christian i storform, så vi regner med at han tar de dype løpene, at han ser åpningen og skyter.

 

LAGDEL ANGREP Score 4 av 6

Analyse:

Vålerenga har et meget godt angrep, vi har gode spillere som er en god miks av kreativitet og effektivitet foran mål. Vi har unge utfordrere med potensial, vi har Norges mest kreative 10-er, vi har Norges beste avslutter, men er skadeutsatt. Vårt angrep har fart og spillere som gjør hverandre gode, men som kan gjøre ting på egenhånd. Gjennom vinteren har vi sett en formidabel forbedring i aggressiviteten i den første gjenvinningsfasen. Denne sesongen er det mange forsvar som bare kan legge planer for hvordan våre gutter skal stoppes, dere kan bare planlegge, dere kommer ikke til å lykkes. Vålerenga har for mange strenger å spille på. Noen plasser i angrep er selvskrevne, men det vil allikevel være stor konkurranse om plassene og den som er i beste form til enhver tid vil bli foretrukket.

Spillere:

40. Chidera Ejuke

Nasjonalitet: Nigeria

Født: 2. januar 1998

Høyde: 176 cm

Vekt: 72 kg

Chidera Ejuke kom til Vålerenga fra Gee-Lec International Academy, via et utlån til Gombe United i Nigeria. Chidera er for oss den mest ukjente spilleren, vi har kun sett han de siste 10 minuttene av kampen mot Sandefjord hvor han vant en ball høyt i banen, og som igjen medførte scoring i påfølgende situasjon. Han har en rekke U-landslagskamper for Nigeria. Blir sagt at han er en rask og teknisk spiller. Chidera er hentet fordi han er god, men også fordi han har utviklingspotensial. Vi tror at Chidera kommer til å spille flest kamper i PostNord ligaen, men vi blir gjerne positivt overrasket.

28. Thomas Elsebutangen

Nasjonalitet: Norge

Født: 29. mars 1998

Høyde: 191 cm

Vekt: 85 kg

Thomas Elsebutangen kom til Vålerenga fra Porsgrunn i fjor sommer. Thomas er en rask spiss som alltid kommer til målsjanser. Thomas er hentet fordi han er god, men også fordi han kan utvikles. At han får være på treningsfeltet hver dag gjør at han kan lære, og spesielt avslutningsteknikk er et potensiale for utvikling. Vi har et råd, se på teknikken til Moa, som nesten alltid treffer mål, studer han, og bli enda bedre, da blir du ustoppelig. Vi tror at Thomas kommer til å spille flest kamper i PostNord ligaen.

20. Henrik Kjelsrud Johansen

Nasjonalitet: Norge

Født: 22. mars 1993

Høyde: 183 cm

Vekt: 84 kg

Henrik Kjelsrud Johansen kom til Vålerenga fra Odd i fjor sommer. Henrik fikk 14 kamper i fjor, 9 av disse som innbytter og han scoret 2 mål. Henrik er en spiss som kommer mest til sin rett som en kriger inne i feltet. Han er sterk, god i dueller, vinner mye på hodet og han tar for seg inne i feltet. På den måten så er han annerledes enn de andre spissene, og vi tror at Henrik kommer til å spille mange kamper i år, men at situasjonen kommer til å ligne på fjoråret hvor flest kamper blir som innbytter når vi legger ekstra trøkk på motstanderen foran deres mål. Henrik må fortsette å trykke til når muligheten byr seg, og på den måten kommer han enten selv eller bidra til at vi bikker kamper vår vei.

11. Bård Finne

Nasjonalitet: Norge

Født: 13. februar 1995

Høyde: 173 cm

Vekt: 70 kg

Bård Finne kom til Vålerenga fra FC Heidenheim i 2. Bundesliga før denne sesongen. Bård Finne er spiss, men i treningskamp har vi sett han mest som kantspiller. Bård er en rask spiller, som er uredd, går rett på mål og er ikke redd for å avslutte. Han har puttet mål i treningskampene siden han kom, og vi tror Bård kommer til å score tosifra denne sesongen. Noen i trenerteamet må ta en liten prat med han og mykt forklare at vi skarrer ikke på Valle, så blir dette ubetinget suksess. Suksess er det jo allerede med tanke på alle de indignerte bergenserne som fortsatt tror at Bergen er en by

25. Mohammed Abdellaoue

Nasjonalitet: Norge

Født: 23. oktober 1985

Høyde: 182 cm

Vekt: 80 kg

Mohammed Abdellaoue er vår notoriske målscorer. Han slo gjennom hos oss, ble så god at tyskerne kom og hentet han, han har fått 34 A-landslagskamper. Moa kom hjem til Oslo og Vålerenga med en kropp som trengte pleie, som trengte tid til å komme tilbake i fotballform. I fjor så vi stadige glimt av den Moa som vi alle elsker, og scoret 7 mål på 18 kamper. Denne sesongen kan du glede deg. Moa har fått trent godt gjennom hele vinteren, skadene og ettervirkningene er historie. Moa er tilbake som en klassespiss. Når Moa er i form, og det er han nå, da er det ingen spisser i elite serien som kan måle seg med han, han har en fantastisk effektivitet, trenger få sjanser for å score og med andre målfarlige spillere rundt seg så vil motstanderne også avgi rom og Moa blir enda farligere. Vi tror at Moa kommer til å score tosifra i denne sesongen

 

LAGDEL TRENERTEAM Score 6 av 6

Trenerteam:

Vålerenga har Norges beste fotballtrener, en lagbygger, en som har fokus på utvikling og som har vist at utvikling over tid gir gull. Ronny oser av selvtillit, karisma og energi. Han har klare meninger, og står frem som den nye generasjonens trener som ikke bare jobber på feltet, men som sørger for at alle spillere og ansatte blir inkludert. Ikke bare i form av jobben de utøver men som mennesker i en kultur som dyrker prestasjoner

I trenerteamet til Ronny finner vi Amund Skiri, som har trent Herd som hovedtrener, vi husker han best som spiller i Vålerenga. Vi vet at Amund gjorde en solid jobb i Herd og er spesielt god med yngre spillere. Etter at Amund kom inn så har vi raskt sett forbedringer i det defensive arbeidet i laget, både i forsvarsfirer men også som forsvarende lag.

Morten Tandberg er med videre som assistent trener, var også dette under Kjetil Rekdal. Gjermund Østby er vår keepertrener og har vært det i 16 år.

Ronny Deila har fått anledning til å utvide støtteapparatet, og vi går inn i denne sesongen med et team som er rustet til å ta vare på våre spillere på alle tenkelige måter. Vi er svært glade for at dette har skjedd for en mann alene skaper ikke den plattformen som en klubb må hvile på.

Konklusjoner - hvordan blir årets sesong

Vålerenga er i fremgang, du har grunn til å være optimist med tanke på den kommende sesongen. Ronny Deila leder den sportslige satsningen med svært kompetente hender, han har tatt grep som vi gjennom vinteren ser har begynt å bære frukter.

Noen av analysene blant avisene peker på at Vålerenga ikke har forsterket, men de glemmer at det går an å bli bedre ved å trene på det.

I år vil du få se et Vålerenga lag som jobber og sliter, som løper mer enn tidligere, som jobber hardere for hverandre og som ikke blir like fort slitne som tidligere år. Kombiner dette med noen kreative gode fotballspillere som kan skape magi så får du et Vålerenga lag som kommer til å kjempe om de øverste plassene Elite-serien.

De siste årene har vi dominert banespillet, vi har stort sett hatt ballen mest og analyser om ballinnehav viser dette. Vi har derimot blitt stående og stange – alt for ofte – i nærheten av motstanders sekstenmeter, og ballen har vandret frem på ving, tilbake, over banen, frem på ving, tilbake. Det har sett stakkato ut, nesten passivt, og med få bevegelser foran ballfører. Dette har vi sett endring på gjennom vinteren, aggressivitet i gjenvinningen, raskt spill fremover, rett på mål med høy fart er det som vi ser på trening og har sett i vinterens treningskamper

Vi har en solid keeper i Markus, som er blant de beste i Elite serien. Forsvaret vårt er den lagdelen som vi stiller størst spørsmål rundt. Dagens signering av Enar Jääger gjør at dette ser litt lysere ut, men vi tåler ikke mye samtidige skader og karantener på midtstopperplass. Midtbanen vår er topp klasse i Elite serien. Ghayas Zahid er Norges desidert beste offensive midtbanespiller og kan være den som har det lille ekstra som bikker kampene vår vei. Med seg har han Christian Grindheim som ser ut som han hår fått en ny vår som fotballspiller og har langt mere trøkk på banen i år sammenlignet med i fjor. Vi har også Magnus Lekven og Herman Stengel som begge konkurrerer om en startplass. Akkurat nå er Ernest Agyri skadet (menisk) men han kan være den som kommer til å overraske oss aller mest. Når det gjelder angrepet vårt så setter vi vår lit til Moa, krysser fingrene for at han ikke får skader som setter han tilbake, men Moa, Zahid og Finne kan alle ende som målscorere med mer enn 10 mål hver. Keita vet også hvor målet står, og med mange farlige offensive spillere som må passes godt på så åpnes det rom for andre som kan slå til.

 

Tabelltips

Dette er høytid for ekspertene i mediehusene, alle avisene har tabelltips og gjør seg opp meninger.  Nettavisen har Vålerenga på en syvendeplass. Aftenposten har Vålerenga på en sjetteplass. VG har plassert laget på en fjerdeplass. Hos bookmakerne har Nordicbet og Bettson Vålerenga på en 5. plass. Norsk-Tipping på en delt 4. – 6. plass.

Vi tror ikke at Vålerenga tar gull denne sesongen, i år så er det nok litt for stor avstand opp til den troppen bartene kan mønstre,

Men siden vi vet at alle ekspertene pleier å bomme, og at i Elite serien er det ofte tilfeldigheter som bestemmer om det blir 2. eller 7. plass så tipper vi ender opp på sølvplass (vi er kanskje ikke objektive, men så er vi jo bare supportere).

Spillerer ikke lengre hos Vålerenga

Spillere som har forlatt oss:

-          Sander Berg gikk til Genk

-          Kjetil Wæhler har lagt opp

-          Simon Larsen gikk til Start i OBOS ligaen

-          Vajebah Sakor lånekontrakt utløpt, Juventus – så på nytt låneopphold i Nederland

-          Rino Falk Larsen gikk til Fredrikstad

-          Anders Nedrebø kontrakt avsluttet

-          Niklas Castro gikk til Kongsvinger

-          Adrian Jonuzi Møller kontrakt utløpt (3. keeper)

-          Riki Alba gikk til Asker

-          Henning Tønsberg Andersen gikk til Skeid

-          David Hickson gikk til Skeid

-          Mats Andersen gikk til Skeid

-          Henrik Udahl gikk til Follo